Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site
Ana Sayfa => Bir sorum var! *** => Konuyu başlatan: TA3LKU - 06 Mart 2018, 10:48:08
-
Merhaba,
Aselsan T4411 cihazım var. Bazı röle frekansları yüklenmiş durumda. Programlama yazılımı mevcut. Elimde farklı usb-rs232 çeviriciler var. Ftdi ve ch340 çip kullananlar. Gnd, tx ve rx bağlantıları ile cihazı programlamayı henüz başarmış değilim. Cihazı aldığım amatör rs232 çeviriciler ile programlamanın kesinlikle yapılamadığını, seri çıkışı olan bir pc gerektiğini söyledi.
Sizlere sorum şu; forumda usb seri çeviriciler ile aselsan 44xx serisini programlayabilen oldu mu?
Teşekkürler, selamlar.
73
-
Cihazı aldığınız amatör büyük konuşmuş. Yapılabiliyor. Ftdi ve prolific kullandım sorun yaşamadım. Ch340'ı denemedim.
Çeviricilerin çıkışı ttl ise sorun yaşıyor olabilirsiniz. Ben rs232 gerilim seviyesi kullanarak programlıyorum.
-
Merhaba, teşekkür ederim cevabınız için. Elimde iki ayrı çevirici var, biri usb to ttl ftdi çipli, diğeri usb to rs232 ch340 çipli.
Siz usb rs232 prolific çip ile başarılı bir şekilde programladınız? Tekrar teyit etmek için sordum, prolific sipariş vereceğim.
Selamlar
-
USB dönüştürücü ile programlama başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
Konu kapanmıştır.
-
kaan bey konnektör ve db 9 pinout bilgisi varmı db 9 dan programlama yapacağım konnektör mevcut fakat, db 9 ve konnektör pin bilgileri yok hangi uç nereye bağlanacak bilginiz varsa ekleyebilirmisiniz
aşağıda bir bağlantı şeması var ama konnektör ön yüzünden mi yoksa arka pinlerden mi bağlantı yapılmış belli değil arka yüze göre bağlantı yaptım fakat cihaz bağlantı sağlayamadı.bu görünüş hiroşe konnektörün ön yüzü olabilirmi.
-
problemi çözdüm cihazı okuyup yazabiliyorum analog
durumuna çevirdim uhf frekansları yükledim.gonderme
ve dinleme normal
-
Hayati bey merhaba. Cevabınızı şimdi gördüm. Halletmiş olmanıza sevindim.
73