Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site
Ana Sayfa => Haberiniz var mı? *** => Konuyu başlatan: TA1LC - 13 Aralık 2016, 14:22:10
-
Az malzeme ile çok iş gören yardımcı kutu: https://www.youtube.com/watch?v=AogVuAS6gNQ (https://www.youtube.com/watch?v=AogVuAS6gNQ) Şema: http://www.radioamatoripeligni.it/i6ibe/xphase/xphase.htm (http://www.radioamatoripeligni.it/i6ibe/xphase/xphase.htm)
-
Devreyi yapmayı düşünüyorum aramızda devreyi yapıp deneyen varmı ?
-
Local paraziti, ters faz ile azaltan, bir cihaza benziyor.
Karışık bir şey olmasa gerek, Devre şeması varmı?
-
var
-
Gayet güzel ve basit ve bencede gereksiz detaylardan temizlenmiş çok kullanışlı bir yapı.Şu anda cep telefonundan fazla inceleyemedim Ama, sanırım ses çıkışı, istasyon monitörüne bağlanıyor.
Daha önce Bu site de TA5FA benzer bir Şema'yı vermişti çok daha detaylı idi benzeri cihazların çok pahalı olduğunu da irdelenmişti. Hatta bu ay, sıfırını satan bir amatörümüzün ( yanlışlıkla yurtdışından gönderilmiş) 800 yada bin lira fiyat istediğini hatırlıyorum.
Şemadaki olması gereken (istasyon monitörüne) audio ses çıkış Bağlantısını tam bulabilsem, daha iyi yorumlayabileceğim .
Bu tür cihazlarda en çok 2 anten olayını anlayamadım. Halbuki lokal parazitleri için bir anten yeterli.
Bunun faz/shift e katkısını çözemedim.
Bence yapmaya değer.Kritik hiç bir şey yok.Kaliteli 2 fet (bf245 olabilir)Delikli board a 1 saatlik iş.Her istasyona lazım.
73
-
Site linkini yeni gördüm.Daha önce sadece videoyu görmüştüm.
Aklımdaki ve gördüğüm sistemler ile buradaki tamamen farklı sistemler.
Lütfen kusura bakmayın.
73
-
http://www.qrz.lt/ly2bok/Konstrukcijos/Fazos/new_page_1.htm (http://www.qrz.lt/ly2bok/Konstrukcijos/Fazos/new_page_1.htm) daha eski proje. fakat üstte ki daha kolay ve pratik bence.
-
Merhaba. anladığım kadarıyla iki anten arasındaki fark esasına göre çalışıyor. yardımcı antenden aldığı sinyalin fazını tersleyip ana antenle topluyor fetlerde. cevre gürültüsünden ana sinyali çıkarmış oluyoruz. aynı sistem cep telefonlarının mikrofon katlarında noise cancelling olarakta kullanılır cevre gürültüsünden konuşma sesi yalıtılır cep telefonlarında ikinci mic bu işe yarar. bu sistemi kullanan arkadaşlara sorum minumum nekadar bir yardımcı anten işlerini gördü. 73