Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site

Ana Sayfa => Bir sorum var! *** => Konuyu başlatan: TA2MES - 25 Şubat 2014, 21:13:55

Başlık: LM 2576 3 Amp. Stepdown switching Regüle entegresi
Gönderen: TA2MES - 25 Şubat 2014, 21:13:55
Tüm arkadaşlara merhaba.

İnternette bolca datasheeti bulunan ancak hiç kullanmadığım  LM2576 regüle entegresi ile uğraşan arkadaşlar var ise tecrübelerini paylaşabilirlermi,

bu entegrenin "stepdown" oluşu,5 bacaklı oluşu bacaklarından birinde mutlaka bir şok bobini kullanılması bana ilginç geldi.

Malum 7812 veya lm317 lerde 3 bacak bağlantısı ile basitçe regulasyon gerçekleşirken bunlarda 5 bacak kullanılmaktadır.

bu entegrelerin LM317 yada 780xx serisi regular lardan belirgin bir avantajı,özelliği yada farkı mevcutmudur.

bu entegrelerden ayarlı regulasyon kullanılmış bir devrede ayarlanmış voltajı hazır veren bir regular (aynı amperde olmak koşulu ile) kullanılamazmı.

Saygılarımla.
Başlık: Ynt: LM 2576 3 Amp. Stepdown switching Regüle entegresi
Gönderen: TA2VO - 26 Şubat 2014, 10:24:56
Erhan Bey merhabalar,

LM2576 entegresini diğerlerinden ayıran en büyük özellik switching reg. olmasıdır. Lm317 yada 78xx serisi gibi linear değildir. Yani regülasyonu bir anlamda devreyi açıp kapatarak yapar. 3.3,5,12,15 volt ve ayarlı tipleri var. Diğer bir özelliği ise 3 ampere kadar akım verebilmesidir. Pulsewidth gibi çalıştığından filtreleme için çıkışında bobin ve kondansatör zorunludur. Oldukça dayanıklı  bir entegre ayrıca switching çalıştığı için fazla ısınmaz küçük bir soğutucu ile idare edebilirsiniz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim. 73.

Osman