Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site
Ana Sayfa => Ben yaptım oldu! *** => Konuyu başlatan: TA2AD - 23 Ekim 2013, 11:32:13
-
Altı metrelik boruya yağileri takıp diklemek çok zor oluyordu .
Resimlerde görüldüğü gibi bir mekanizma tasarladım aynı dertten muzdarip arkadaşlara fikir olabilir düşüncesi ile paylaşıyorum .
Borunun dibindeki polyamid malzemedeki delikden geçecek olan galvanizli halat borunun iki yanından yukarıdaki makaralara ulaşacak , makaraların karşısına bağlanacak olan el vinci ile indirme kaldırma işlemi yapılacak.
kaldırma işlemi sonrası alttaki mandal vasıtası ile borunun aşağı inmesi tamamen engellenmiş olacak .
bu mekanizma teras duvarınıza dışarıdan bağlanacağı için bina yüksekliğinizin elverdiği uzunlukta boruya kumanda edebilmeniz mümkün tabi buruyu olaşabileceği en yüksek noktadada gergilerle sabitlemek şartı ile :)
-
Bölüm II
-
Usta cok güzel olmuş eline sağlık diğer ekipman malzeme başlığı altında görmek istiyorum inşallah .
-
Elinize sağlık güzel ve kullanılabilir bir çalışma olmuş, İy günlerde kullanınız.
Sağlıcakla
-
Şua bey merhaba. Paylaşımınız için teşekkür ederim, ellerinize sağlık.
Kullandığınız mil (boru) olarak krom kaplı çelik milmi yoksa içi boş krom kaplı borumu kullandınız?
Ayrıca boruyu sabit tutan kaynaklı metal (beyaz kapaklı) olan malzeme yukarı aşağı, sağa sola dönebilen bir rulman sistemimidir?
Bende 3 yıl kadar önce bahsettiğim rulmanlardan 4 adet getirttim. Fakat kullanacağım mil konusunda tercih konusunda karar veremedim. İçi dolu çelik miller bana çok ağır geldi ama dayanıklı olacağını tahmin ediyorum. İçi boş olan miller için rüzgar mukavemeti ve dayanıksız olacağını düşündüğünden karar verememiştim.
Uygun zaman bulamadığımdan, kararsızlıktan ve asıl etken kiracılıktan başlayamadığım bu çalışmaya sizinde bu örnek çalışmanızdan esinlenerek belki bir ışık tutacaktır.
-
Onur bey merhaba ,
Kullandığım boru Alüminyum sanırım üzerinin polisajlı olması nedeni ile sizde krom izlenimi uyandırdı gerçi benim yapmış olduğum sistemde dış capı 50mm ve yüzeyi temiz olan her alaşımdan boru kullanılabilir .(sistem imal edilirken boru çapı değiştirilebilir) .
Bahsettiğiniz rulmanlar zannediyorum linear rulman diye adlandırılan mekanizmanın mil üzerinde daha rahat kayması için kullanılan tipde rulmanlar. lakin bize lazım olan tutuculuk, sabitleme özelliği olduğundan ben iki adet yarıklı polyamid burç ile halletim boruyu yükseltme işlemi bitince kulaklı somunlar vasıtası ile polyamid burçlarında boruyu tutma işlemine yardımcı olmasını sağladım.
ayrıca bu burçlar hem boru yüzeyinin aşınmasını engelliyor hemde fırtınalı havalarda metal sürtünmesinden oluşabilecen bilumum tıngırtının önünü alıyor :)
yazımdada belirttiğim gibi 6metre uzunluğunda bir borunun üzerindeki 20-25 kiloluk anten gurubunu tek başına taşımasını bekleyemeyiz bu sebepten gergi ip yada telleri şart .
-
Bu alet her amatöre lazım . çinlileri göreve çağırıyorum nasılsa orjinalini alamayız :) süper icat olmuş . nokta koyuyorum ama bitiremiyorum sözlerimi cok güzel olmuş bana 2 tane lazım usta dile benden ne dilersen . gel dersen yanına bile gelirim usta .
73
-
Amatörler bu adamın heykelini dikmeliler, hemde yaşarken.Akıl abi.Allah uzun ömür verir inşallah.Durmak yok abime.
TA2JU
73
-
http://www.youtube.com/watch?v=PMbBlQubT84 (http://www.youtube.com/watch?v=PMbBlQubT84)
Başka bir çalışma ancak bu video daki yüklü antenleri taşımaz gibi
Sağlıcakla
-
Buda el vinci , gerekirse elektrikliye çevrilebilir .
Tüm parçaları kromdan imal edildi dışarı kalacağı için en çok lazım olduğu anda paslanıpta kitlenmesin diye .
-
Garantici adamları hep sevmişimdir :)
Rock'ça kal ustam.