Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site
Ana Sayfa => Geçmiş Zaman Olur ki ...... *** => Konuyu başlatan: TA8A - 21 Ağustos 2013, 14:20:56
-
Kıymetli arkadaşlar,
1983 yılına ait 1660 sayfalık Radio Amateur Callbook'un kapak sayfasını ve içindeki TA bölümünü aşağıda bulabilirsiniz. 1660 sayfa içerisinde Amerikalı amatörler yok. Çünkü onların da bu kadar sayfalık ayrı Callbook'ları vardı.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Şahsen değil ama TRAC Dergisinden tanıdık gelen çok isim var, merhum olanlara Allah rahmet eylesin, kalanlara uzun ve sağlıklı ömürler versin. Sizin de ilk çağrı işaretiniz de değişik imiş, onu da öğrenmiş olduk. Ecnebi isimler görüyorum, onlar da NATO ya da elçilik görevlisi falandı herhalde. O devirlerde internet yok, QSO yaptığınız kişinin bilgileri için bu kaynaklar çok değerli idi sanırım. Muhtemelen çoğu QSO da adres değiş tokuşu da oluyordu herhalde. Paylaşım için çok teşekkürler.
73
-
Ait olduğu yıl 1983 imiş, şimdi farkettim. Telsiz yasağı da o yıl kalmamış mıydı? O zaman sanırım bu liste ülkemizde ilk lisans alanların listesi oluyor aynı zamanda... Müthiş...
-
Ahmet Mete Bey,
Bu liste 1983 tarihli. Fakat ilk lisans alanlar değil. Türkiye'deki SON KORSANLAR!!
Kanun daha erken çıktı. Fakat Yönetmelik hazırlanması ve 6 aylık kanuni bir beklemeden sonra ilk lisanslar 1985 yılında verildi.
İlk lisans alan 99 amatörün listesini aşağıda bulabilirsiniz. Aradaki numaralar lisans numarasıdır. 1 nolu lisans numarası boş bırakılmıştır. Bu arkadaşların büyük çoğunluğunun lisansı 1985 ve 1986 yılı tarihini taşımaktadır. Bu listedeki son bir kaç arkadaş ise lisanslarını 1987 yılında almıştır.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Hay Allah... Evet yıllar ile ilgili ufacık ayrıntıyı kaçırınca, konuya tam anlamıyla Fransız kalmışım... Her neyse, sizlere olan saygım daha da arttı. O yokluk mahrumiyet yıllarında her türlü tehlikeyi göze almak bambaşka bir olay. Bendeniz de 1975 yılında komşularına müzik dinletmiş daha ufak çaplı bir korsan olarak, önünüzde saygı ile eğiliyorum...
73
-
Ahmet Mete Bey,
Estağfurullah. Biz o zamanda elimizden geleni yaptık, siz de bu zamanda elinizden geleni yapıyorsunuz.
Amatörlük 5 Nisan 1983 de çıkan 2813 sayılı kanun ile serbest bırakıldı. Fakat kanunda amatörlükle ilgili maddelerin bir yıl sonra yürürlüğü gireceği yazdığı için aslında amatör telsizcilik 5 Nisan 1984 de serbest bırakılmış oldu. Fakat Amatör Telsizcilik yönetmeliğinin çıkması 6 ay sürdü. Bu sebeple ilk amatörler ancak 1985 yılının Nisan ayında lisanslarını aldılar.
Mevcut Radyo amatörleri, 5 Nisan 1983 den ilk lisans veriliş tarihi olan 2 Nisan 1985 tarihine kadar mandala basmamıştır. Eğer bulabilirsem bunun sebebinin belgesini de burada yayınlarım.
Yukarıdaki listede 10 numaraya kadar olan lisans sahipleri, o dönemde Telsiz İşleri Genel Müdürlüğü'nde görev yapan yetkililerdir. Yani 11 Numarada bulunan rahmetli TA1A Ünal Bey ilk lisans sahibi amatördür.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
cb 'de break break derken millet , emmilerim nelerle uğraşırmış.
Buraya 1950 yıllarındaki elçilik yada ecnebii askeri görevlilerinin neler yazdığını koyalayayım. YASAKLARRRRR
Sağlıcakla
-
Teşekkürler Bilal bey 36.sıradaki TA4A M.İhsan ERTAN ustamız 4. bölgenin ilk lisanslı amatörü.
Kendisinden bu yıllardaki anılarını bire bir anlatmıştı sizler için anılarla dolu yıllar ne mutlu o yıllardaki ustalarımız sk olanları rahmetle anar hayatta olanları sağlık mutluluklar dilerim saygılarımla.
Aydından 73 & 55 ler dilerim.
-
İlginç kurumda çalışınca ilk lisanslarıda beğen beğen al. Daha sonra o lisansı ve işareti kullanacakmısın oda muamma. Ayrıca o yasaklı dönemde radyo amatörlüğünü severek yapmaya çalışanlara yassak hemşehrim denir ama bazı kesimler istediği gibi serbestçe istediği band ve modda çalışır.
Bir araya geldiğimizde büyüklerimiz hep anlatır ne zorluklar altında amatörlük yaptıklarını, hatta istasyonlarını denetlediklerinde istenilen belge ve ekipmanları bana söylediklerinde inanamadım. Ne diyelim o dönemde zor şartlar altında severek çalışan büyüklerimize saygı duyuyorum.
-
TA4A M.İhsan ERTAN ustanın yasadan önceki fotoğrafları siyah beyaz olanlar yıl 1966 ben dünyada yokum hi :))) renkli olan 1980 yılı önce yayınladığım resim yılı 1985 saygılar Aydından 73.
-
Değerli arkadaşlarım.
Bir ayrıntıyı dile getirmeden edemeyeceğim.
O devirde çağrı işareti lisans almış imtihanda başarılı olmuş amatöre değil istasyona verilirdi.
Saygılarımla.
Yaşar GÖÇET
TA3D/5
-
O günleri bilmek için yaşamak lazım. Nereden nereye gelmişiz... Sovyetler Birliğinin hayatta olduğu, ülkelerin Demirperde - NATO ülkeleri diye ikiye ayrıldığı, bizim de NATO üyesi olarak taraf olduğumuz meşhur "Soğuk Savaş" dönemleri... 60 lı 70 li yıllarda, James Bond filmlerinde küçük telsizler ile bilgileri kendi ülkelerine aktaran casuslar anlatılırdı. Hatta bir James Bond filminde İstanbul'daki Sovyet elçiliğinden bir casusu batıya kaçırdılar, büyükelçiliğin bodrumu telsiz doluydu, onunla memleketlerine gizli bilgi yolluyorlarmış falan. Böyle bir ortamda ülkemizde telsiz kullananlara casus gözüyle bakılırdı ve amatörlük bu yüzden çok tehlikeli bir işti. (Hoş hala daha bu kafaya sahip insanlar mevcut ülkemde, amatör camiada bile vardır bu kafada insanlar eminim) Bazı şeyleri denetlemek yerine toptan yasaklamak daha kolay oluyordu kuşkusuz. Tabii sonra Sovyetler yıkıldı, global siyasi arenada soğuk savaş olayı bitti, bambaşka yapılanmalar gelişti. Haberleşme alanında da önce cep telefonları, sonra uydu telefonları ve en sonunda internet çıktı, eminim artık casuslar telsiz kullanmıyorlardır. James Bond son filimlerinden birinde casusluk faaliyetleri için cep telefonu + internet kullanmaya başlamıştı, o filmi görünce "Yaşasın, amatör telsizciler kurtuldu, şimdi casusluk suçlamasını tüm cep tel ve internet kullanıcıları düşünsün" demiştim kendi kendime :)
Değişen yapı ile birlikte amatör telsizciliğe izin çıkınca da, gereken serbestliğin yerleşmesi o kadar kolay olmadı. Cihaz ruhsatı olayı dönemlerini yaşadık. Cihaz ruhsatı olduğu sürece ve serbest bir şekilde cihaz değiştirmek mümkün olmadığı sürece amatörlük faaliyetinde gelişme sağlamak mümkün değil. Neyse ki bu devirler de geçti. Bugün amatörlüğe yeni başlayan bir gencin bunların anlaması mümkün değil.
İşte bu nedenle o yıllarda bir şekilde amatör faaliyet yapan insanları çok takdir ediyorum. Bendenizin de ömrüm boyunca en büyük heveslerinden biriydi bu işler. Ancak ne yazık ki önce okul ve öğrencilik yılları, sonra da mecburi hizmet, askerlik, tayin dolu yıllar, aile çoluk çocuk sorunları derken anca 46 yaşında ilk lisansımı alabildim. O yıllarda aktif amatörlük çalışmaları yapamadım, ama durumum olsaydı kesinlikle ben de böyle çalışmalar yapardım. O karanlık yıllarda amatörlük bayrağını yere düşürmeyen ağabeylerimize hepimiz çok şey borçluyuz.
73
-
Yaşar bey halen cağrı işareti istasyona veriliyor zannediyorum elimizdeki belge amatör telsiz istasyonu kurma ve işletme belgesi değilmi işarette istasyonun işareti istasyon kurup ayrı bir işaret almıyoruz yada cağrı işaretini başka günlük hayatta kullanmıyoruz istasyon yoksa işarette anlamsızlaşıyor . eski zamanlarda amatörlük zormuş evet ama Türkiye cumhuriyetide genc bir devlet 100 sene 150 sene devlet hayatlarında daha cocukluk evresi herşeyin yerine oturması normal bence bakarmısınız ben 42 yaşındayım 86 da cb kullanırdım 88 de olabilir 92 amatör sınavına girdim ama A sınıfını alalı 6 yıl felan oldu sanıyorum bizim evde manyetolu telefon vardı şimdi cebimizde cep telefonları biz şansı nesiliz herşeyin ilacı zaman . ama eski yıllarda yaşamakta istemezdim ne yalan söyleyeyim hatta erken bile geldik dünyaya diyorum bazen şimdi ne istersek var cok şükür amatör kanunlarının son düzenlemelerinde cok hafiflemiş olmasıda hic iyi olmadı bence kolaylaştırmak ile basitleştirmek aynı şey değil kolaylık sağlamak işi ilerletir ama basitleştirmek işin değerini yitirmesine neden olur arada ince bir cizgi var . 73
-
Mesut bey, eğer bir şeyi gerçekten karşılıksız seviyorsak, her ne olursa olsun, bizim için değeri hiç bir zaman düşmez. Nitekim telsiz haberleşmesi dünya gündeminden düştü, telsiz artık pek kullanılmayan, müzelik, nostaljik bir alet haline gelmekte. İnsanlar artık çet yapmak için telsiz cihazını değil, internet programlarını kullanmakta. Yine de biz telsize değer veriyoruz. Rastgele tanımadığımız insanlarla çet yapabilmek için telsiz kullanmaya devam ediyoruz. Halbuki bu iş MSN, Face, twitter vb ile çok daha kolay. Bırakalım telsiz lisansı almak kolay olsun. Sular kendi yolunu bulup akmaya devam eder, gerçek amatör ruhu olmayanlar hasbelkader lisans alsalar dahi, bir süre sonra bu işi bırakır gider. Bize de kalan gerçek amatörler yeter.
73
-
"Mevcut Radyo amatörleri, 5 Nisan 1983 den ilk lisans veriliş tarihi olan 2 Nisan 1985 tarihine kadar mandala basmamıştır. Eğer bulabilirsem bunun sebebinin belgesini de burada yayınlarım."
Bilal bey, bu konuyu bilmiyordum, eminim benim gibi bilmeyen ve merak eden çok arkadaş vardır. Belge olmasa da olur, lütfedip açıklarsanız bizim için bilinmeyen bir tarihi gerçeği daha öğrenmiş olacağız.
73
-
Bilal hocam teşekkürler,
Ancak ne hikmetse "ilk 100" listesinde "C"ler yok...
;-)
73
Engin
Ta2bu/4
-
Hepsinin A sınıfı olduğunu nerden anladın eskiden hepsi TA ile başlıyordu TA8BE A sınıfı ise sonradan neden TA8A oldu acaba
-
Arkadaşlar Selamlar,
Benim hatırladığım kadarı ile o dönemde C sınıflarına istasyon kurma izni verilmiyordu .
Bu sebeple listelerde yer almıyor olabilir.
Daha sonraları C sınıflarına VHF ve UHF için izin verilmişti.
Selamlar
Emin
-
Mesut Amca,
TA8BE kanun çıkmadan önce kullandığım işaret idi. TA8A ise kanun çıktıktan sonra verilen işarettir.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Kıymetli Arkadaşlar,
Evet, B sıınıflarının belge numaralarını farklı başlattıkları için onları atlamışım. Aşağıda ilk 100 B sınıfı amatör listesini görebilirsiniz. Fakat malesef listede 88 kişi var. Aralardaki 12 kişinin kayıtlarına şimdilik ulaşamadım. Bende bir yerlerde vardır ama bulursam yayınlarım.
Bu listede son sıradaki arkadaşların belge alış tarihleri 1988 yılını bulmaktadır.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Ahmet Mete Bey,
"Mevcut Radyo amatörleri, 5 Nisan 1983 den ilk lisans veriliş tarihi olan 2 Nisan 1985 tarihine kadar mandala basmamıştır. Eğer bulabilirsem bunun sebebinin belgesini de burada yayınlarım." yazmıştım.
O belgeye ulaştığımda, havaya çıkmama olayının aslında 1982 yılının başlarından itibaren olduğunu gördüm. Aşağıdaki belgenin tarihi yok. Fakat bendeki sırasında 1982 nin başları görünüyor. Yazıyı kaleme alan o dönemdeki TRAC başkanımız Salim Ünüver'dir. Belgenin üzerine tıklayarak daha büyük görebilirsiniz.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Emmim nasıl arşivlersin buları merak ve hayretle takip ediyorum. Eskiden digital ortamda yoktu klasör klasör klasör klasör klasör .................klasör .....klasör ....... bilgi var sanırım.
Tarihe tanık olduk kağıdın samanlı oluşunu görünce 80'lerde benimde kullanmışlığım vardır daha eskisini bilmem. Nerden bulucan parşömen kağıdını .
Sağlıcakla
-
!!!
Beklemediğim olaylarla karşılaşınca çok sakin tepkiler vermeye alışkın biriyim, yine de bu bilgi beni çok şaşırttı. Off-topic durumlara girmemek için başka yorum yapmayacağım. Yalnızca şunu söyleyeceğim, eve gidince amatör lisansımı çıkarıp öpeceğim... Bizlere sunduğunuz çok değerli bilgi ve belgeler için çok teşekkürler, saygılarımla.
73
-
Mehmet Amca,
Bir tane de malzemeleri nasıl temin ettiğimizin belgesini göndereyim.
73
Bilal, TA8A
-
Mehmet Amca,
Açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Bu siparişi internetten vermiyorsun, telefonla da istemiyorsun. Bir güzel mektup yazıyorsun. İstediğin malzemeleri yazıyorsun. Mektubun onlara ulaşıyor, onlar da malzemeleri hazırlayıp sana ödemeli olarak gönderiyorlar. Paketin postaneye geliyor. Postaneden sana ihbar kağıdı geliyor. O kağıtla postaneye gidiyorsun. Sana havale kağıdı veriyorlar. Havale kağıdı ile havale yapıyorsun. Bir koçanını kendilerine veriyorsun. Onlar da sana paketi veriyorlar. Yani kapıda ödeme diye bir şey yok. Sonra sevinerek gelip devreyi tamalıyorsun. Terslik ya, bir malzeme bozuluyor. Hadi sil baştan. Dikkat 2N2218 istemişim, hani telsiz yapacağım ya! Maalesef o transistör yok, yerine muadil olarak bir japon transistörü göndermişler. 2SC423 Devre çalıştı mı yoksa çalışmadı mı hatırlamıyorum.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Ahmet Mete Bey,
Lisansınızı bir defa daha benim için öpünüz.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Her katıldığım yarışmada,
Beni yarı yolda bırakmadığı Telsizimi ve kendi elimi öpmem gibi bir şey.
ne kadar saçma olduğu düşünülse bile.
bazı şeylere değer vermek, ilk önce kendimize değer vermek gibi bir şey.
selam ve sevgilerimle.
Yaşar GÖÇET
TA3D/5
-
Bilal Bey,
Merhaba. Gönderdiğiniz bilgiler sabah sabah bana tam bir nostalji yarattı. İlk lisans alanlar arasında pek çok aile dostumuz. Yavuz & Egemen GÜL, Tansu Kılıçöte ve Ablası, rahmetli Fethi Cangır, daha epeyce tanıdıklarım var. Ben o yıllarda ortaokul öğrencisiydim. Listede bazı isimlerin olmaması dikkatimi çekti. Silence Key TA2S Ceyhun Savaş, Zafer Hekimoğlu (çağrı işaretini hatırlayamadım), benim babam TA2EA Özden ANIL hepsi aynı dönemde imtihana girip, aynı zamanda lisans almışlardı diye hatırlıyorum. Listenizde gözüküyorlar mı?
Saygılarımla,
Tolga ANIL
-
Tolga Bey,
Bahsettiğiniz isimlerin bendeki kaydı şu şekilde görünüyor.
TA2S Ceyhun Savaş Sıra no:61 Yıl:1986
TA2Q Zafer Gündeniz Hekimoğlu Yukarıdaki listede var.
TA2EA Özden Anıl Sıra no:209 Tarih:16.02.1990
Yukarıdaki listeleri bilgi için hazırladığımdan detaylı kontrol yapmadım. Ceyhun bey silent key olduğu normal listemden silmişim. Diğer listede buldum. Babanızın sıra numarası ise 209 olduğundan yukarıdaki listede yer almamış.
İyi çalışmalar diliyorum.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Bilal amca ,
TB2CAP Mustafa Kiraz şehrimiz amatörlerinden olup yaklaşık 10 yıl önce Silence Key olmuştur .
İlgili kurumların bu konuda bir çalışması olduğunu sanmıyorum bari senin listeyi güncel tutalım :)
-
Şua Başkanım,
Durumu TA Callbook editörü TA3AK Ömer beye bildirdim. Kısa zamanda gerekli düzeltmeyi yapacaktır.
Diğer arkadaşlarımız için bir hatırlatma yapayım.
www.tacallbook.org/call.shtml adresine girdiğinizde, arama kısmına yalnız şehrinizin ismini yazarsanız, size şehrinizle ilgili olan amatör arkadaşlarımızın listesi gelir. Bu listeden rahmetli olanlar var ise bana bildirebilirseniz gerekli değişikliği yaparım. Eğer doğum ve ölüm tarihini de bildirebilirseniz çok iyi olur. Eğer sizde resmi varsa ve kısa bir öz geçmiş yazabilirseniz bu arkadaşımıza bir sayfa yaparım, böylece vefa borcumuzu da ödemiş oluruz.
Silent key olan arkadaşlarımızın listesine http://www.tacallbook.org/silent.shtml adresinden ulaşabilirsiniz. Vefat eden arkadaşlarımız için yaptığım sayfalardan birine http://www.tacallbook.org/sk/TA2J_SK.htm adresinden ulaşabilirsiniz.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Bilal Bey,
Bilgi için çok teşekkürler.
Saygı ve Sevgilerimle,
Tolga ANIL
-
İlk lisans alan amatörlerden TA1B Salim Ünüvar abi neler yapıyor acaba kendisi uzun zamandır sessiz,oysa internetide Radyo amatörlüğü kadar çok iyi kullanabilen bir kişidir.
-
Mehmet bey iyi günler,
Sayın TA1B Av.Salim ÜNÜVER büyüğümüz halen Tekirdağ da ikamet etmekte olup, zaman zaman telefon ile veya karadan görüşüyoruz. sizin mesajınızı okuduktan sonra bu gün kendisiyle telefon üzerinden konuşma imkanım oldu. iki ay önce geçirdiği ufak bir ev kazası sonucu kolu kırılmış,ancak artık iyileşme dönemindeymiş. Soran arkadaşlara selamları var. yaklaşık 20 yıl önce Salim ağabey ve diğer meraklı arkadaşlarla birlikte Trac Tekirdağ şubesini birlikte kurmuştuk. daha sonrasında sevdiği iki hobi Denizcilik ve Radyo amatörlüğünü kademe kademe bıraktı.hatta kullandığı HF antenleri şubemize hediye etti.kendi ifadesiyle artık torunlar la ilgileniyor. birde ileri derece Uçuş similatörü kullandığının biliyorum.
kendisi 3222 Sayılı kanun değiştiğinde TRAC genel başkanıydı.hatta bir dönem genel merkez olarak İstanbul/Kocamustafa paşadaki yazıhanesi kullanılmış ve o zamanlar yayınlanan TRAC, AMATÖR RADYO TV ELEKTRONİK dergisinin de amatör telsizcilik le ilgili bir çok yazısı yayınlanmıştı. ümit ederim ki ,en yakın zamanda kendisini ziyaret ettiğimde , o günlerde ve sonrasında Türkiye de amatör radyonun geçirdiği dönemleri tekrar ilk ağızdan dinleyerek öğrenme ve buradan aktarma fırsatım olur.selam ve saygılarımla
TA1ED
METİN KORKMAZ
TEKİRDAĞ
-
Metin bey merhabalar
Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim,Salim ağabey ile 1982 yıllarında,bahsetmiş olduğunuz Kocamustafapaşa vezir caddesi özgünay pasajındaki yazıhanesinde 20 li yaşlarımda iken tanışma fırsatım olmuştu,o dönemlerde aktif donanma gemilerinde görev yaptığımdan fazla ziyaret fırsatım olmazdı,herşeye rağmen İstanbul ziyaretlerinde fırsat buldukça büroya gidip o havayı tatmak,mors çalışmak,sohbet etmek,gelen kartlarımı varsa almak benim için son derece heyecanlı ve zevkli idi bu sayede birkaç amatör arkadaşlada tanışma fırsatımız olmuştu,bahsetmiş olduğunuz TRAC dergilerinde benimde nacizane birkaç katkım olmuştu,Meteoroloji mühendisi Tahir SONGELEN ve Adnan TÖNEL (Adnan bey o dönemlerde swl menager idi,daha sonra tiyatro sanatçısı olarak tv de gördüm kendisini.)
Malesef giderek artan iş yoğunluğu sebebiyle uzunca bir süre irtibatım kesildi,zamanımın büyük bölümü denizde geçtiğinden fazla ilgilenme fırsatı bulamadım, aradan onyıllar geçti,zaman akıp geçsede içimizdeki amatörlük heyecanı (işim bu olduğu halde) hiç eksilmedi arttı,işte bunda bizleri ilk görüşmemizde kucaklayan ve ilgisini eksik etmeyen Salim ağabeyin büyük katkısı olmuştur.Kendisini saygıyla selamlar,sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ederim.
Ayrıca TRAC ın ilk kuruluş aşamasından itibaren emeği geçen ve zor şartlarda özveriyle çalışarak radyo amatörlüğümüzün günümüzdeki haline gelmesinde katkısı olan tüm büyüklerimide saygıyla selamlarım.
-
Küçük bir ekleme de ben yapayım, Bilal bey listedeki 1 numaranın boş bırakldığını yazmış ama, bildiğim kadarı ile 1 numara, zamanın ilk telsiz işleri genel müdürü olan yani kurumun bir numarası sayın İbrahim Göksel bey'e (İzmirli olduğu için) TA3A çağrı işareti ile verilmişti...
(naçizane bendeniz de 236. sıradaydım... )
-
Ömer Amca,
Bilgi için çok teşekkür ederim.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Bilal AMCA beni atlamışsın kayıplardan biri benim ilk C sınıfı alanlardanım TA1CAR-A.Kadir SAĞLAM :)
-
Kıymetli Arkadaşlar,
Türkiye'de A sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi alan ilk 100 amatör arkadaşımızın güncellenmiş listesidir. Eksiklikleri tamamladım.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Kıymetli Arkadaşlar,
Türkiye'de A sınıfı haricinde Amatör Telsizcilik Belgesi alan ilk 100 amatör arkadaşımızın güncellenmiş listesidir. Eksiklikleri tamamladım.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Kadir amca,
TA1CAR bende Oğuz Güler olarak görünüyor.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
-
Slm Bilal AMCA ,
Yine tekrarlıyorum İlk imtahana giremediğimiz için ( eski ilegal amatörler girdi ) ikinci imtihana girdik çağrı işaretimin gelmesi 6 Ay sürdü sebebi işaretleri nasıl vereceklerini bilmiyorlardı neyse çağrı işaretim Beşiktaş Hüsrev gerede caddesinde oturduğum için TA1CAR olarak geldi, daha sonra 8 Kez İmtahana girdim A Belgesi alabilmek için Yani 4 sene her imtahana girdim sonunda aldım ve işaretimiz TA2IK oldu bu bilgi yeterlidir zannederim (bulabilirsem eski işaretime ait belge vardı ama hangi kutunun içinde bilemiyorum sana yollıyacağım)
sevgiler
A.Kadir SAĞLAM TA2IK
-
Türkiye'de radyo amatörlüğünün tarihini bilenlerden TA2DS Selim abiyi kaybettik malum, birçok değerli bilginin de onunla birlikte gittiğine eminim. Bu bilgileri, mutlaka çok yakınındaki abilerimiz, arkadaşlarımız ondan dinlemişlerdir, ama kulaktan kulağa olmuyor maalesef..
Bilal Amca, sen iyi ki varsın. Açtığın web sayfaları, Paylaştığın dökümanlar, dijital ortama aktardığın eski TRAC mecmuaları.. Senin hakkını ödeyemeyiz..
Sağol, Sana 3 değil, 4 dijitli yaşlar diliyorum, ve eminim internet durdukça, o kadardan da fazla yaşayacaksın..
73!
-
Bilal Abey, ufak bir yanlışlık var. Üstteki listede yer alan amatörlerin tamamı C sınıfı oluyor. B sınıfları P (Papa) ile başlıyordu. Örnek TA3PA Özcan Tokuç, TA3PB Tunç Çatalaoğlu, TA3PC Ömer Yardaş.
Ayrıca yukarıdaki C sınıfı listesinde benden çok sonra C sınıfı belge alanlar olduğu halde TA3CAL Ömer Yardaş ı göremedim.
Yayınladığım ilk Kitap TA Callbook da hepsi vardı.
-
hüzünlendim ,çok iyi arkadaşlardı ,heyecandan neticeyi anlatamıyorlardı.
-
Ömer amca (TA3AK),
24 Temmuz 1984 tarih ve 18468 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ilk Amatör Telsizcilik Yönetmeliğine göre C sınıfı belgelere çağrı işareti verilmiyordu. Bu sebeple bende ilk C sınıfı belge almış Amatör Arkadaşlarımızın listesi bulunmamaktadır. C sınıfı radyo amatörlerine çağrı işareti verilmesi 28.10.1991 tarih ve 21035 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Amatör Telsizcilik Yönetmeliğinde öngörülmüştür. Daha doğrusu çağrı işareti almak için istasyon kurma mecburiyeti kaldırılmıştır. Yukarıdaki listeler bundan önceki listelerdir.
Sağlıcakla kalınız. 73
Bilal Ekmekci, TA8A