Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site
Ana Sayfa => Bir sorum var! *** => Konuyu başlatan: TA2OQ - 07 Nisan 2013, 19:58:35
-
Herkese selamlar..Arkadaşlar, mevzuat konusunda kafam biraz karıştı..Arasıra yurtdışına gidip geliyorum..Bilenlere sormak isterim; acaba yurtdışından yasal olarak HF cihaz getirebilir miyim? prosedürü nedir? Yani; mesela; USA' dan belgemle bir cihaz alsam; yurda girişten itibaren izlemem gereken prosedür nedir? Vergi var mı? Belki de şahsi olarak böyle bir imkan yoktur?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..Saygılar.
-
usa yı bilmem ama almanyadan bir sıkıntı olmadan belgenle getirebiliyorsun ben getirdim .ama belgenizin yanınzda olacak ve satış amaçla olmaycak örnegin bir cıhazdan iki tane olmaması gerektigi ni söyledi polisler. dual ayrı ,hf ayrı vhf ayrı uhf ayrı olarak getirebiliniyormuş
-
Vergisini ödedikten sonra isterseniz araba getirin :))) hersey vergiye bakıyor :)
-
Selamlar..Tamam, cevapları anladım ama bilmediğim; bu işin prosedürü nasıldır..Bir ay sonra USA ya gideceğim..Bu defa boş geçmek istemiyorum..
-
Sayın Gökhan Yüksel TA2OQ
Sizin sorunuzu doğrusu ben hafifçe yadırgadım. Siz ki Ankaralısınız. Bir Ankaralı prosedurları bimez se başka kim bilebilir. Siz ki başkentte kalıyorsunuz. Kanun ve yönetmenliklere sizden daha yakın kim olabilir. Ben başta olmak üzere birçok arkadaşımız hissi düşünürler. Elbette Ankarada oturan kanunlarla düşünmeli. Ama hayat biraz başka. Gümrükten eşya nasıl geçer. Memura aç bu çantaya içine bir bak dersen, o memur o çantada bir sürü uygunsuzluklar bulur elbet. O işin erbabı elbette o memur. Hangimiz o memur kadar kadar bilgili olabiliriz ki. Konuşmanın da adabı erkanı var, Hangi ifadeler çantayı daha kolay geçirir. Bu işte tecrübeli arkadaşlarla görüşmek lazım.
Sizin bir Amerika bir de gümrük .. probleminiz var. Kıyı emniyeti nerde ise veya Ankarada bir şubesi varsa, gidin oraya hem bir çaylarını için afiyetle. Önce getireceğiniz cihazların internetten indirdiğiniz, kimliklerini ortraya döküp yetkili beylere bunlardan hangilerini getirebileceğinizi sorup öğreniniz. Sonra bu tür taze dökümanlarla aramıza geliniz, sevaplı bir iş de yapmış olursunuz. Sağlıcakla.
73! Hüsnü Köktürk TB6BHK
-
Hüsnü abim,
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yalnız bize lisans vermekle görevli. Telsiz cihazlarının yurda nasıl gireceği ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ilgileniyor.
73
Bilal Ekmekci, TA8A