Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site
Ana Sayfa => Haberiniz var mı? *** => Konuyu başlatan: TA3E - 07 Ekim 2011, 02:24:17
-
TRAC-TÜBİTAK işbirligi ile hazırlanan ve Pardus işletim sistemi ile çalışan RoIP teknolojisi tanıtımı, CeBIT Bilişim Eurasia 6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında TRAC ve TÜBİTAK 'ın müşterek kurduğu 7/B PARDUS ana standında görülebilir.
Stand sorumlusu: Eren TURKAY.TA1AET
http://www.trac.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=349:tuebtak-ile-trac-birlii&catid=21:duyuru&Itemid=205 (http://www.trac.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=349:tuebtak-ile-trac-birlii&catid=21:duyuru&Itemid=205)
-
Pardus işletim sistemi ni merak edenler buradan okuyabilir. http://www.pardus.org.tr/nedir.html
Bu kriptolu sistem hakkında bilgisi olan yada sade bir dille tarifini yapacak arkadaşımız olursa memnun oluruz.
-
Sistemin kripto ile hiç bir ilgisi yok. Pardus, UEKAE tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir. Bilgisayarınızda kullandığınız, Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemi gibi.
RoIP ise `Radio over IP` nin kısaltmasıdır, yani internet üzerinden telsiz yayını. Echolink'i bu sistemlere örnek olarak düşünebilirsiniz. Benim buradan anladığım, yerli echolink sistemimizi geliştirmişiz.
-
Standdaki tanıtımı da izleme şansımız olursa güzel olur. Fuardan bir çekim veya canlı yayın olsa takip edebilirdik.
-
Fuarda Eren Beyi ziyaret ettim, video/fotoğraf çekmek aklıma gelmedi. Svxlink yazılımını kullanmış (bu yazılım aynı zamanda linux üzerinden echolink kullanmak içinde kullanılıyor ( nasıl kurulacağını Haluk, TA3CP arkadaşımız blog unda anlatmış http://ta3cp.blogspot.com/ )
echolink gibi bir sunucuya bağlanmanız gerekmiyor, iki nokta arasında bilgisayar üzerinden telsiz aracılığıyla bir ağ oluşturabiliyorsunuz.
fuarda bu sistemin profosyonel uygulamasınıda görmeniz mümkün galiba 5. salondaydı bir modül yapmışlar pc yerine bu modülü kullanıyorlardı.
-
Çok güzel bir çalışma. Bu sene TÜBİTAK Ortaöğretim Okulları Arası Proje Yarışmalarına Aydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (YM4XA) adına C sınıfı amatör telsizci 2 öğrencimle katılacağız. Değerli amatörlerin de desteğini bekliyoruz.
-
1) sadece linux (ubuntu, fedora, pardus....) işletim sisteminde çalışır.
2) pardus türkiyede geliştirilen bir sürümdür, türkçe kaynak ve destek bulmanız daha kolay olur.
3) windows ve pardusu aynı bilgisayarda kullanmak istiyorsanız bu mümkün. harddiskinizi bölümlendirerek kurulum yapabilirsiniz, bu işlemler veri kaybına sebep olabilir, mutlaka yedek alın. diğer bir seçenekte vmware ile sanal bilgisayar üzerine pardus kurabilirsiniz, eğer ilk kez deneyecekseniz bunu önerebilirim. birde direk CD den çalışan canlı sürüm dedikleri sürümler var, kurulum yapmadan bu şekilde kullanabilirsiniz ama ayarları kaydedemezsiniz.
-
"bir modül yapmışlar pc yerine bu modülü kullanıyorlardı" Acaba gömülü Linux sistemi mi?
-
mühtemelen öyledir ama incelediğim sırada teknik bir personel yoktu soramadım, kartlarını kaybetmişim, cebitin sayfasında ürüne göre arama yaptım ama bulamadım.