Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site

Ana Sayfa => Bir sorum var! *** => Konuyu başlatan: TA8U - 08 Ağustos 2011, 17:21:05

Başlık: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TA8U - 08 Ağustos 2011, 17:21:05
Role mevkimiz 1900 rakımda olup, bu güne kadar kullandığımız güç kaynaklarının trafoları yanmaktadır.Böyle bir yerde ağır şartlarda kullanılmak üzere 25-30 amper regüle şemasına (aynı şemada akü şarzıda var ise daha iyi olur) acilen ihtiyaç hasıl olduğundan, bu konuda kullanıp deneyen arkadaşlardan tavsiye ve yardımlarını bekliyorum.
Akü şarzı ile kullanıyoruz;trafo köprü diyot hesabı randumanlı olmuyor.
Bu ara bu güç kaynağı ile:
1 Vhf role
1 Uhf role
1 Aprs cihazı çalıştırılacaktır.
Saygı ve sevgilerimle 73 ler.
TA8EA -K.MARAŞ
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TA5S - 09 Ağustos 2011, 21:01:27
ta8l enver abını yaptıgı yaesunun kontorol unıtesı vardı bır gorusun derım yardımcı olacaktır 73ler


Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TB6BOZ - 04 Ekim 2011, 20:04:19
merhabalar ta8ea sorun sade trafo ise trafo watını neden yükseltmiyorsunuz sorun trafomu yoksa devremi saygılar.
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TA7R - 08 Ekim 2011, 21:30:26
Çin malı 30 amp. SMPS , 55-65 tl arası canavar gibi çalışıyor. 35 ampere kadar test ettim.  30 Amperde voltaj kaybı 0.2 V . Tavsiye ederim.
750W troid trafosuna 100 euro verip sardırdığım , 6adet 2n3771 transistörlerini USA dan getirttiğim , bir sürü zaman ve emek harcadığım akım ve voltaj kontrollü PSU um 20 amper yükde 2 Volt kaybediyor.
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TB6BOZ - 11 Ekim 2011, 18:02:32
Bu devre regüle olarak sorununuzu çözecektir.
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TA9V - 11 Ekim 2011, 21:45:28
Hocam mrb. lar.
Bu şemada kullanılan darlington transistörün anılan numarası nedir ve bulma-tedarik şansımız nedir.
Açıklama yaparsanız sevinirim.ayrıca bu transistör birçok arkadaşımızında aklına takılacaktır diye düşünüyorum
Saygı ve sevgilerimle.ta9v.73.
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TB6BOZ - 14 Ekim 2011, 18:41:34
Merhabalar bu transistör dev güç kaynaklarından çıkıyor 100ampere rahat cevap veriyor  ismi numarası gözükmüyor kolay gelsin
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TB6BHK - 19 Aralık 2011, 08:35:43
Sayın Yozgatlı Osman Bey
Başarılar
Herkesin kolay yapamayacağı  yardımcı cihazlara el atmışsınız.  Güze,l gurur veric.i Oysa ki Sizin asıl branş elektronik değildi. Bu süratli yükselişi kutlamak lazım. (19/12/2011...İstanbuldayım, bir bıcaklı operasyon geçirdiğimin üçüncü günü. Dışarı çıkmam imkansız, ancak yattığım yerden internetten bitlik sayfalarına  bakabiliyorum)
Bekir beye de yeniden sağlık ve sıhhat dileğkleriyle
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TA2M - 19 Aralık 2011, 14:47:50
Hüsnü bey, geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TA2FE - 19 Aralık 2011, 15:40:11
Selamlar,

Ben VHF ile UHF röle beslemelerinizi ayırmanızı öneririm . Herhangi bir güç ünitesindeki sorundan diğeri etkilenmez en azından .
Selamlar
Emin
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TB6BHK - 20 Aralık 2011, 01:41:37
Sayın TA2EY Mustafa Aydın Bey İlginizden memnunluk duydum
Arkadaşlar konuya ilgili yazı yok demesinler. Bu konuda benim de X1JY.htm adlı bir çalışmam var
Malum rahatsızlık nedeniyle sizin çalışmalarınıza  yeterince bakamıyorum. Sitenize ancak bir dakika bakabildim
Tarih, e saygınız var. Sitenize TRAC mecmualarını koymuşsunuz.  Bir hatıra:
Trac Mecmuasına zaman zaman yazı gönderirdim.Tamamını bastılar diyebilirim. Bir gün İstanbuldaki Trac mecmuasındandan adresime bir mektup geldi..Şöyle diyordu. Hüsnü Bey. Siz mecmuaya "kör gözlüğü" isimli bir yazı gönderrmiştiniz. Buraya o yazıının varlığından haberdar olan kör bir vatandaş geldi.Yazıdaki elektronik parçaları toplamış, bunlar olurmu evladım doğru malzemeleri almışmıyım diyerek malzeme paketini bize verdi. Biz de paketi mektup ıçine dağıtarak sana gönderdik, şu (kadıncağıza veya şu adama ) bir  cevap veriver. Beni anında ağır bir utanç duygusu sardı. Evet yazıda bazı ışık sensörleri körlere ışıklı noktaları ses dalgası şeklinde gösterebiliyordu ama ben bu yazıyı bir kör kimseye yardımcı olsun diye değil ---gençlik hevesi bir yazım daha olsun---niyetiyle yazmıştım.O yazıdan birisinin bir şifa ümidine kapılacağını düşünmemiştim.
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TB6BOZ - 22 Aralık 2011, 22:26:21
Hüsnü hocam
Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin  kutlama için teşekkür ederim bu devreyi normal bir şemadan anlayan arkadaşın yapacağını zannediyorum zor değil neyse hocam ne zaman dönüyorsun yine gidelim bekir beyin yanına iyileşte oranın hurda pazarını gez benim içinde gez tekrar geçmiş olsun hoşcakal kendine iyi bak.
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TB6BHK - 23 Aralık 2011, 08:57:35
Sayın Osman Bey
Sağol, İsyanbul/şişli de oğlumun evindeyim. (23-12/2011)Doktorum özel, tanıdık, en tecrübeli ve en yetkili, eli uz inindırımli bakım yapıyor. Senin ürettiğin polenli  balları yiyoruz. yaraların kapanması umduğumdan uzun sürüyor. Torunumda ısrarla gelmemi bekliyor. Ne ise Osmancığım. 73 ler tüm amatör camiasına neşeligünler.

 73..
Başlık: Ynt: Rolede kullanılmak üzere regüle şema ihtiyacı.
Gönderen: TA2OD - 23 Aralık 2011, 10:57:49
Osman beyin bu şemasının baskılı plaketini cıkartabilen  (PCB)  arkadaş olursa çok memnun oluruz.