Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site
Ana Sayfa => Bir sorum var! *** => Konuyu başlatan: TA1BL - 17 Haziran 2010, 21:13:48
-
Anten kulesi yaptım bir türlü z leri düzgün bükemiyoruz bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum
73
-
Bizde yapıcaz inşallah bende düşündüm acaba nasıl yaparız diye kaynak yaptıktan sonra bükülücek yeri kaynakla ısıtıp bükmek geldi aklımdan ama arkadaş demirleri eşit uzunlukta kesip öyle kaynak yapalım dedi kafama yattı öyle yapıcaz sanırım.
-
Sakın kesmeyin ,
Düz bir saç levha üzerine büküm noktalarının geldiği yerlere levhaya dikey gelecek şekilde pimler kaynatarak basit bir kalıp oluşturun, ardından büküm noktalarını oksijen kaynağı ile kızgın hale gelene kadar ısıtıp bükün ..
yekpare bir malzemenin mukavemeti daha iyidir..
73! A. Şua TORTU Zonguldak
-
Merhabalar , ben hazır yapılmış bir direkten örnek alarak yapmıştım (genelde resmi kurumların hepsinde bu direklerden mevcut ) . Ölçüler elimde değil ama eve gidinçe ölçebilirim , bükmeye gelince biraz zorlansamda (yardımcı kımse olmayınca biraz zor olmuştu ama bir kişi bile olsa daha kolay olacaktı ) fena olmadı , bir arkadaşa ait inşaat demir bükme aparatı kullandım akşam resimleri birakabilirim sanırım . Birde direği 3 er metre şeklinde iki parca halinde yaptım kolay taşıma maksatlı , saygılarımla .
-
Sn. Nezih Bey kardeşim. Ben de fikrimi söyliyeyim. İnşaatta kullandığımız etriye kıvırma kolu ile konu ettiğiniz z leri kıvırabilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar. 73's Mustafa Çelik
TA2RG
-
Anlaşılır olması açısından şöyle bir karalama yaptım ,
Hatta büktüğünüz arademiri bu kalıptan hiç çıkarmadan taşıyıcı boruları üzerine kaynatırsanız daha düzgün olur kanısındayım..
73! A. Şua TORTU Zonguldak
-
Ben 30cm * 30cm olarak yapmışım saygılarımla .
-
Ayrıca bu şekli sayesinde iki kişi ile indirip kaldırabiliyorum bunun için alt kısmında menteşeli bölüm mevcut dikkat ederseniz alt kısım iki ayrı parcadan oluşmaktadır ilk kısım yere dubelli durumdadır ikinci kısım ise buna vidalamak sureti ile sabitlenebilmektedir , saygılarımla .
-
Fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim hepsinden istifade edecegim. kule yapan arkadaşlar kulenin en üstüne oynak rulmam kullanarak mafsal işini ortadan kaldırabilirler.
bir soru kuleden sonra anten için 175 cmboru yüksekligi kafimi?
73