Gönderen Konu: Aselsan Mobil Cihazın Çıkış Gücünü Değiştirme  (Okunma sayısı 520 defa)

Çevrimdışı TA1MD

Aselsan 4021-4025 telsizlerin çıkış gücünü nasıl değiştirebilirim? Programlarken girilen yüksek güç düşük güç modlarını kullanabilmek istiyorum. 4000 Serisi el cihazlarında yandaki bir tuşa basılarak bu yapılıyor. Mobil cihazda da böyle bir özellik var mı? Ekranında yüksek güç simgesi var olduğuna göre bi şekilde kullanılabilmeli diye düşünüyorum.

Çevrimdışı TB5X_SK

Ynt: Aselsan Mobil Cihazın Çıkış Gücünü Değiştirme
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2009, 12:34:12 »
Hocam elinizde t400 proğramı var ise orada çıkış gücü kısmı değerini değiştirerek gücünü azaltıp çoğaltabilirsiniz.. 1-8 arası değer giriliyor.. 1 = 10 watt , 8 = 30 watt a denk geliyor.. Buna göre size en uygununu girebilirsiniz..

73..
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2009, 16:54:01 »
Sanırım yanlış anlaşıldım, özel mesajla ulaşan arkadaşlarda aynı şeyden bahsetmiş. Cihazların gücünü programlayarak değil kullanırken değiştirebilmek istiyorum. Örneğin normalde düşük güçte konuşurken mesafe arttığında bir tuşa basarak gücü arttırabilmek istiyorum. El cihazlarında yan tarafta bulunan bi tuşla çıkış gücünü değiştirebiliyorsunuz, ancak mobil cihazda bu tuş yok, ancak belki başka bir yöntemi vardır?
Opsiyon konektöründeki kontak anahtarı girişi ne işe yarıyor? bununla bir ilgisi olabilir mi?

Çevrimdışı TA9Q

« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2009, 00:19:24 »
sadece programla oluyor bilginize

Çevrimdışı TA8E

« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2009, 12:59:07 »
Sadece bir öneri olarak sıkca kullandığınız frekansı 2 ayrı kanala birirni yüksek diğerini düşük olarak programlayabilirsiniz. 2. olrak biraz zor olsada sürücü transistörün bias gerilimini kontrol eden devrenin voltaj değerlerini bir button yardımı ile dışardan yapabilirsiniz. Tabii cihazı önce yüksek güce programladıktan sonra.
Malatya amatörleri adına TA8E

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2009, 20:33:19 »
Bu arkadaşımızın bahsettiği cihazlarda tek güç ayarı var.
Yani her kanala ayrı güç çıkışı atayamıyorsunuz..
bu sebeble ki iki aynı kanalı bir yüksek bir de düşük kaydetme imkanı yok..
Cihazı ya yüksek güce yada düşük güçe ayarlamak gerekiyor maalesef..
Bunu tuş takımı ile dışarıdan manuel olarak yapmak mümkün değil diye biliyorum..

73..
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2009, 00:55:09 »
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim ancak ben HPRF ayarının yüksek swr de cihazın çıkış yapmayı kesmesi ayarı diye biliyordum. Eğer bundan eminseniz cihazımı o şekilde programlıyim.

Çevrimdışı TB2GYY

« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2009, 22:14:20 »
iyi günler. bu cihazlarla ilgili olarak elinizde bulunan dökümanları gönderebilirmisiniz.

TB2AJ@hotmail.com

Çevrimdışı TA2ATG

« Yanıtla #8 : 07 Şubat 2010, 22:31:18 »
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim ancak ben HPRF ayarının yüksek swr de cihazın çıkış yapmayı kesmesi ayarı diye biliyordum. Eğer bundan eminseniz cihazımı o şekilde programlıyim.
HPRF üst seviye çıkış gücüdür.Bunu tıkladığınızda cihaz ön ayarlı maksimum güç ne ise onda çıkış yapar.eğer tıklamadı iseniz yine ön ayarla belirlenen düşük çıkış gücünü kullanır.
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi  Bu ses insanlığa hakkın müjdesi