TRAC İZMİR ŞUBESİ AFET HABERLEŞME TATBİKATI
Trac İzmir şubesi tarafında organize edilen İzmir Valiliği Kriz Yönetim Merkezi ,Akut İzmir , Kızılay İzmir Şb. ve ilimizde bulunan amatör telsizcilerin katılımı ile 01.09.2009 tarihinde afet haberleşme tatbikatı gerçekleştirilmiştir.
Afet senaryosu gereği İzmir Merkezli gerçekleşen deprem sonrası Trac İzmir şubesi üyeleri TA3BE - Cihan EMRE TA3EL - Alirıza ÖZSARAN Tarafından kriz yönetim merkezine vhf-uhf ve hf cihaz kurularak ilk bilgi akışını gerçekleştirmişlerdir.

TA3EU Mehmet Ali KARADOĞAN Kriz merkezine gelerek şubemize operatör desteği vermiştir.

Akü destekli çalışan 145.675 Mhz Role üzerinden gerçekleştirilen haberleşme ile Akut Kızılay ve Amatör telsizci arkadaşlar senaryo gereği bilgileri kriz merkezine iletmiş kriz merkezinde bulunan 110-112-155 ortak kullanım telsiz sisteminden gerekli ekipler yönlendirilmiş kriz merkezinin emirleri sahadaki ekiplere TRAC tarafından iletilmiştir.

Tatbikat boyunca tüm kriz merkezi çalışanları çalışmayı izlemiş , tatbikat sonrası afet haberleşmesi , TRAC İzmir Şb. Afetlerde Trac ‘ın önemi ve alt yapısı ile ilgili sunum yapılmıştır.

Kriz yönetim merkezi müdürü sayın Okşan MERSİN ; gerçekleştirilen tatbikatın , afet haberleşme eğitimlerinin ve Trac ‘ın önemini belirterek tüm katılanlara teşekkür etmiştir .

TRAC İzmir şubesi olarak , bu çalışmamıza katılımları ile destek veren ;
İzmir Valiliği Kriz Yönetim Merkezi Başkanı Mustafa AYDIN
İzmir Valiliği Kriz Yönetim Merkezi Müdürü Okşan MERSİN
Kızılay İzmir Lojistik birim amiri Musa AKÇOK (TB3FM)
Kızılay İzmir Eğitim birim amiri Hande KARAOSMAN (TB3YAO)
Akut İzmir Ömer KARACAN ve üyelerine
TRAC İzmir Şubesi üyeleri ve katılan amatör telsizci arkadaşlara
Teşekkür Ederiz.
TRAC İZMİR ŞUBESİ