Gönderen Konu: Siteye Bağlanmada Sorun Yaşayanlar İçin!  (Okunma sayısı 141 defa)

Çevrimdışı TA2AEC

Siteye Bağlanmada Sorun Yaşayanlar İçin!
« : 01 Şubat 2008, 16:16:05 »
Bölgesel olarak siteye bağlantıda zaman zaman sorun yaşayan bir çok arkadaşımdan konuyla ilgili sorular alıyorum.
Bu şekilde bağlantı sıkıntısı çeken arkadaşlar için proxy kullanımını tavsiye ediyorum. En basiti hiçbir tarayıcı ayarı gerektirmeden(proxy ip adresi girmek) web üzerinden girmek istediğiniz adresi yazma şeklinde çalışan proxy sitelerinden faydalanmak. Aşağıda çalışan bir site adresi veriyorum. Bu siteden faydalanarak, bölgenizin server tarafından bloklandığı ve siteye giriş yapamadığınız günlerde "telsizciler.org" adresine vb. giriş yapabilirsiniz.

http://proxyz.us/

Çevrimdışı TA8A

Ynt: Siteye Bağlanmada Sorun Yaşayanlar İçin!
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2008, 18:09:59 »
Erdem bey,

Öneriniz için teşekkür ederim. Sorun hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Sorunun kaynağı ttnet sisteminin zaman zaman dünyadaki bazı IP numaralarını blok olarak unutmasıdır. Aynı şehirde bulunduğunuz bölgeye göre yurtdışındaki bir çok siteye bağlantı sorunu yaşayabiliyorsunuz. Bu konuyu ttnet ile konuştuğumda kabul etmediler. Fakat kendileri de aynı masada farklı internet bağlantısına ait terminallerde (ADSL, dial-up, frame-relay) test ettiklerinde gördüler. Ama bir çözüm bulamadılar.

Öneriniz için teşekkürler.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2AEC

Ynt: Siteye Bağlanmada Sorun Yaşayanlar İçin!
« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2008, 19:35:53 »
Bilal bey,
Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.....

73