Merhaba Çoşkun Bey,
Çok ağır olmasa da Adana - Ceyhan Depreminde benzer telsiz trafiğine Adana' da şahit oldum.
Daha sonra Adana' da çok fazla bir sorun olmadığı anlaşıldı fakat Ceyhan' dan gelen haberle sevinç boğazımıza düğümlendi.
Bir hafta boyunca Ceyhan kaymakamlık kriz masası ile Adana Valiliği Kriz Merkezi arasındaki QSO ları koordine ve tekrar ettim.
Adana Merkeze Ceyhan dan iyi haberler iletmek için dua ediyor, her kötü haberde içimiz yanıyordu. Ama elimizden birşeyde gelmiyordu. 4. gün Ceyhan' a gitme imkanım oldu ama gittiğimde içimde başka bir deprem daha oldu.
O gün kendi, kendime karar vererek elimden gelenin en iyisini yapmaya söz verdim. O gün Gaziantep den TA8A Bilal bey ve bir arkadaşı, Kayseri' den TA7S Servet bey ve bir arkadaşı bölgemize HF istasyonlarıyla geldi ve HF muhaberesini sağladılar. Ama Adana ilinde 2 3 kişide HF cihaz vardı ve bu kişilerden birisi ki, bu kişi o zamanlar camianın ileri gelen bir kişisiydi, ailesiyle Adana ilini terk etti. Bir diğeri görevliydi ve görev yerini terk edemedi. Diğerleride çok önemli değil hatırladığım cihazlarının amacına ulaşamadığıdır.
Bu yüzden değerli radyo amatörlerimize Adana ili olarak bir kez daha teşekkür eder, erdemli davranışlarından dolayı saygılarımı sunarım.
Lakin imkanları olduğu halde bir tek cihazını bile bize emanet etmeden gidenleride sizlerin taktirine bırakırım.
Bu önemli günde yüce Türk Halkına bir kez daha geçmiş olsun ve başınız sağolsun derken, bizi öldürmeyen acıların, bizleri daha güçlü kılacağını hatırlatmak istiyorum.
Ayrıca bu imkanı yakalamışken, değerli radyo amatörü arkadaşlarıma hatırlatmak isterim. Alacağınız cihazlarınızı iyi günlerde olduğu gibi ihtiyaç duyulan kötü günler içinde alarak daima hazırlıklı olmalarını unutmamaları olacaktır.