Gönderen Konu: Afganistan'da kısıtlı internet olanağım var acil yardım lütfen...  (Okunma sayısı 222 defa)

Çevrimdışı TB2NDY

Selamlar,

Afganistan'da uydudan sorunlu ve kısıtlı bir şekilde internet olanağım var fotoğrafda içeren bir word dosyasını (98mb) nasıl küçültürüm de mail veya msn yolu ile alabilirim; lütfen yardım edebilir misiniz.

de TB2NDY/afganistan 73's

Çevrimdışı TA2M

Merhaba Elgin,

Hayırdır, Afganistan'da neler yapıyorsun?

Kısıtlı ve sorunlu internet bağlantın için üzgünüm.

Ben senin yerine olsam, dosyayı internet üzerinde biryerlere (Resume supported site) koydurur ve oradan download ederdim. Resume desteği ile , bağlantın kopsa bile kaldığın yerden devam edebilirsin.

Diğer önerim:
Dosyayı WINRAR ile parçalara ayrılmış şekilde sıkıştırıp parça parça alman yönünde olacaktır. Belki biraz zaman alacak ama en azından bağlantın koptuğunda sadece 1 parçayı kaybedeceksin

Birbaşka önerim:
dosyayı txt formatına dönüştürür , resimlerin olduğu yerleri işaretler, dosyayı ve resimleri sıkıştırılmış parçalar halinde ayrı ayrı alabilirsin.

Bu arada en büyük sıkıştırma oranının Power Archiver programında olduğunu öğrendim.
Eğer fırsatın olurda kullanmak istersen Programı buradan indirebilirsin.

Allah yardımcın olsun,

73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TB2NDY

Mustafa Abicim merhaba,

Afganistan'a çalışmaya geldim 3 aydır burdayım; savaşın içinde, anlatılır gibi değil hele seçim arefesi her yerde şenlik var ! ama bizdeki gibi değil şenlik, ekimde Allah sağ salim nasip ederse bir daha gelmemek üzere döneceğim.

Diğer taraftan önerilerini deneyeceğim.

Selamlar. Sağol varol.