Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Ödüllü Sorular!! İyi yıllar.

(1/1)

TA1HZ:
Degerli arkadaslar,
Malumunuz acil durum ve afetlerde haberlesme radyo amatorlugunun onemli bir bolumunu olusturmakta. Bkz. http://www.trac.org.tr/modules.php?n...rticle&sid=580 Bu baglamda hem bu yondeki calismalar minikde olsa bir katkida bulunmak hem de yeni yil nedeniyle ucunda amatorce bir odul olan ufak bir yarisma yapmaya karar verdim. Kopya cekmeden, arastirma yapmadan, direkt olarak hafizadan yanitlamak sarti ile asagidaki Acil Durumlar ile ilgili noktalarin Istanbul icindeki yerlerini/adreslerini kabaca
tarif edecek ilk arkadasimiza porselen izolator( HF anten icin) hediye edecegim. Bu vesile ile hepinize mutlu-saglikli-afetsiz bir yeni yil dilerim.
Saygilarimla.
Tevfik Aydin KAZANCIOGLU
TA1HZ

YERLER
1.- Istanbul Valilik AYM
2.- Istanbul Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Binasi
3.- Istanbul Il Sivil Savunma Mudurlugu
4.- Itfaiye Komuta
5.- Il Saglik Kriz Merkezi
6.- 112 Avrupa Komuta Merkezi
7.- 112 Anadolu Komuta Merkezi
8.- Kizilay Istanbul Ana Depo/ Afet Merkezi
9.- IBB AKOM Binasi
10.- Joker Soru: TA1KB veya TA2KK'nun yeri

Istanbul icinden yanit verecek arkadaslarda 11/10 net cevap talep edilmekte, Istanbul disi yanitlarda en yuksek net cevabi veren birinci ilan edilecektir.
Cevaplari buraya yazabileceginiz gibi ta1hz@yahoo.com.tr ye de yollaybilirsiniz.

TA1AVI:
hocam çok zor yerden sormuşsunuz internetten bile çok zor bulunuyor.

TA1HZ:
Değerli TB8CIA arkadaşım,
Bu soru zor gibi görünmekle birlikte basit bir tatbikatı içeriyor. Allah göstermesin ama bir Istanbul depreminde yerel olanakların devre dışı kaldığı durumda sizler şehir dışından gelip destek vereceksiniz. Ancak tüm iyi niyetinize karşın neyin nerede olduğunu bilemezseniz yeterince yararlı olamazsınız. 2 Ocak 2008'de Google Earth üzerinde işaretli jpg leri size yollarım, uygun bir yerde bunları saklarsak ileride ihtiyaç olduğunda en azından bir toplanma noktası olarak işe yarayabilir.
Her ne kadar bir umman olan radyo amatörlüğü içinde bir damla olan acil durum ve afet haberleşmesi ile ilgilenen arkadaşların her zaman bilgilerini paylaşmaları dileğiyle mutlu-sağlıklı-bol QSO lu ve QSL'li bir yeni yıl dilerim.
Saygılarımla.
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Bir kopya: TA1KK 112 Avrupa Komuta Merkezinde. findu.com da APRS'den bulabilirsiniz.

TA1AVI:
Tevfik Bey,

kesinlile haklısınız, Çağrı kodumu değiştirme fırsatım olmadı ama bende istanbulda ikamet ediyorum. Oturduğum yere yakın olduğu için akom ile şişli ilçe sivil savunmanın yerini birde aprs üzerinde TA1KK yı görüyordum, sizin yazınızı görünce internette mutlaka liste halinde vardır dedim ama malesef, doğruluğundan bile emin olamadığım bilgiler var. Kordinat veya google earth resimlerini göndermeniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler. Google map API lerini kullanarak böyle bir harita tüm türkiye için oluşturulabilir aslında, ingiliz ve amerikalılar röle yerlerinin haritasını yapmışlar internette gördüm, çok zor olmasa gerek vakit ayırıp yapmaya çalışacağım.

Mutlu ve Sağlıklı Yıllar

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git