Gönderen Konu: Kenwood TK-701S VHF Mobil Cihazın Programlanması  (Okunma sayısı 123 defa)

Çevrimdışı TA5FW

Kenwood TK-701S VHF Mobil Cihazın Programlanması
« : 26 Temmuz 2009, 00:14:46 »
Merhaba

APRS de kullanmak üzere Kenwood TK-701S VHF Mobil bir cihazı bir arkadaşımızdan aldık.
Bu cihazın kanal bilgileri bir eprom a yazıldığını okudum. Fakat daha fazla bilgiye ulaşamadım.
Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler. :)
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2M

Ynt: Kenwood TK-701S VHF Mobil Cihazın Programlanması
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2009, 10:42:23 »
Merhaba Korhan,

İnternette taptığım araştırma neticesinde Kenwood TK-x01 (TK-701 , TK-810 vb) serisi cihazları programlamak için KPT-10 Prom programlayıcı gerekli. cihazda frekans için 2 adet prom ve ton devresi varsa onda da 1 adet prom mevcut.

Halihazırda programlayıcının şemasını bulamadım. Herhangi bir ilave bilgiye ulaşırsam buradan yazacağım.

Son çare olarak yurtdışından istediğin frekansların programlandığı prom'ları satın alabilirsin.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2009, 18:49:45 »
Merhaba Mustafa abi,
Destek için çok teşekkür ederim.
Çok ilginç bir durumdur bu cihazlar hayalet cihaz. Koca derya deniz internette bu cihazlar hakkında adam gibi bir bilgi yok ne yazık ki !
Bir Amerikalı firmanın sitesinde adı geçiyor ve programlamak için komik bir rakam istiyor. Bir kaç sitede sadece adı geçiyor.
Eprom içine dataları değiştirip yeniden yazmak lazım ama nasıl ?
Bakalım belki çözeriz.

Selamlar
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2009, 19:46:10 »
Merhaba Korhan,

Evet , dediğin gibi bu cihazlar hayalet gibi. Bilgi edinmek gerçekten çok güç.

Cihazın içinde Maalesef ki EPROM yok. içindeki PROM sadece 1 defa programlanabiliyor.
Dolayısıyla , ancak boş bir PROM satın alınarak ona program yapmak gerekiyor.

Bu konuda amerika'da birkaç firma bulunabilir. istediğin frekansları bildirerek programlanmış bir PROM satın alabilirsin.

Allah işini rast getirsin.

73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2009, 13:29:18 »
Merhaba Mustafa abi,

Bir kaç amatör Amerikalıyla yazıştım ama amatör olarak yardımlaşma görüntüsü vermiyorlar.
Hepsi kapital peşinde ve gözlerini dolar bürümüş adamların. Bana şakayla karışık banka hesabımı sordu, bende onlara bu iş için en çok onlara Adana kebap ısmarlayabileceğimi söyledim. hi hi hi :)

Zamanımız denk gelirse bir amatör arkadaşım daha önce bu cihaza bir işlem yapmıştı. Onunla oturup Türk zekasını kullanmayı düşünüyoruz. Birde İstanbulda bir kaynak var ama bir türlü ulaşamadım.

Görüşmek üzere.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW