Gönderen Konu: GM300 Çok ısınıyor  (Okunma sayısı 204 defa)

Çevrimdışı TA2ATG

GM300 Çok ısınıyor
« : 22 Haziran 2009, 22:40:33 »
Arkadaşlar yeni edindiğim ve çok severek kullandığım Motorola GM300 kısa sürede uzun tutulan mandallar da var ise el değmeyecek kadar ısınıyor (25W seviyesinde)  Birçok arkadaşım bunun GM300 ün karakteristik bir özelliği olduğunu söylüyor. Sizin bu konudaki tecrübe yahut fikirleriniz nelerdir. Bilgilendirirseniz sevinirim 73'ler.
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi  Bu ses insanlığa hakkın müjdesi

Çevrimdışı TA3ADK

Ynt: GM300 Çok ısınıyor
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2009, 00:55:45 »
  GM300 ler ısınsada kolay kolay yanan cihazlar değiller doğrudur ama buna güvenerek el değmeyecek kadar ısıtmak arızaya neden olabilir . Öncelikle kullandığınız antenle SWR  kontrolü yapmanızı öneririm . SWR yüksek ise ısınma bundan artıyor olabilir .

Hagi coğrafi şartlarda bulunuyorsunuz bilemiyorum ama anten vs düzgün olduktan sonra 25w gerekli olmayabilir . Bence en az Watt la en uzak mesafeye ulaşmak en güzeli :-) Eğer SWR düzgün ise wattı düşürmekte iyi sonuç verecektir ısınma açısından ...

Saygılar
Barış

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2009, 01:08:24 »
Merhaba

GM300 ler ısınan cihazlardır. üst yazıda tavsiye edildiği üzere SWR kontrolü, kablo ve konnektör kontrolü yapılmasını tavsiye ederim.
Ayrıca gerek yoksa cihazı zorlamak mantıklı değildir. Onun için düşük güç yeterliyse TX gücünüzü 5 - 10W arasında tutmanız sıcak yaz aylarınıda düşünerek sağlık olacağını söyleyebilirim.

İyi çalışmalar dilerim.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2ATG

« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2009, 02:18:39 »
Sizlerle aynı fikirdeyim ama dediğim gibi cihazı daha bugün temin ettim o yüzden programlamak için gerekli şeylerim henüz eksik. Haliyle henüz kanallarda bir değişiklik yapamadım. Düşük watt kullanmayı seven tervih eden bir telsizciyim sizler gibi. Sadece genel bir özellik olarak bu cihazlar bu kadar sıcak mı çalışır diye öğrenmek istedim ve gördüm ki evet GM300 ısınması ile bilinen bir cihaz. Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi  Bu ses insanlığa hakkın müjdesi