Gönderen Konu: Cihaz Hakkında Bilgi.???  (Okunma sayısı 212 defa)

Çevrimdışı TA1EQ

Cihaz Hakkında Bilgi.???
« : 05 Haziran 2009, 23:37:27 »
Motorola,nın bu modeli hurdadan aldım ama nedir bilmiyorum modeli veya hangi programla okutacagım bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum cihaz 6 kanallı gm 300 v4 ve v5 ile denedim  mic girişinden rib bağlıyorum yanlış yazılım hatası diyor (rss error code 21 ) yardımcı olan olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: Cihaz Hakkında Bilgi.???
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2009, 01:38:29 »
Merhaba
Cihazın Motorola M208 yada 206 model olduğunu düşünüyorum.

http://www.repeater-builder.com/maxtrac/radius-models.html

Bu adresin detaylandırmada size yardımcı olacağını sanıyorum.
Yazılım konusunda da size yardımcı olabilirim.

Selamlar.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA1EQ

« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2009, 22:14:37 »
Korhan bey teşekkürler link için buradan aldığım bilgiler doğrultusunda m208 olduğu anlaşılıyor yazılım da temin ettim ancak  dos versionu xp de çalıştıramadım  bakalım nasıl olucak araştırmaya devam.

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #3 : 07 Haziran 2009, 02:35:29 »
Merhaba

Rica ederim. Faydası olduğunu sevindim. Aşağıdaki format sizinde işinize yarayabilir. Deneyin isterseniz.

Motorola yeni nesil cihazlar dışındaki cihazların tamamı DOS tabanlı RSS (radio service software) kullanarak programlanırlar.
Bu yüzden yazılımı bulmanız ve RIB (radio interface box) yapmış olmanızle iş bitmez ! Elinizde maksimum PIII 600 geçmeyecek (ben şahsen Pentium 166Mhz tavsiye ederim) bir bilgisayar kullanarak programlamanız gerekir.

İllaki DOS yada Win98 kullanmanıza gerek yok !!! Eğer dediğim gibi PIII klasmanında bir PC niz varsa, win98 açılış disketiyle yada win98 cd ile pc nizi başlatarak kara ekranda yani DOS ortamında yine disketten yada hdd ten gp300 yazılımını çalıştırarak radyonuzu programlayabilirsiniz.

Bu dediğim yok kolay ve sorunsuz çalışmaktadır. Yanlız Windows pencereleri kullanan ve DOS komutlarını unutan yada bilmeyenler için biraz zor olacaktır. Sıkıntı olursa o konuda da yardımcı olabilirim.

İyi günler dilerim.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #4 : 07 Haziran 2009, 12:02:21 »

............. Elinizde maksimum PIII 600 geçmeyecek (ben şahsen Pentium 166Mhz tavsiye ederim) bir bilgisayar kullanarak programlamanız gerekir.........................................................................

Korhan Bey bilgi için teşekkürler. PIII-700 ile neden başarısız olduğumu şimdi anladım.

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2009, 15:04:28 »
Merhaba İsmail beyi

Rica ederim. Faydamız olduysa mutlu olurum.
İyi günler dilerim.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW