Gönderen Konu: Öğrenci Amatör Kardeşlerimiz varmı ?  (Okunma sayısı 410 defa)

Çevrimdışı TB7MHF

Öğrenci Amatör Kardeşlerimiz varmı ?
« : 14 Mayıs 2009, 08:24:25 »
Selam arkadaslar ben bir Karadeniz Teknik Üniversitesin de okuyan bir öğrenci olarak Amatörlük Ruhunun öğrenci için yasatmanın zorluklarını cok yasadım yasıyoruzda tabi hayat nekadar zor olsada onemli olan içimizde amatörlük ışıgının söndürmemizdir.Sonuç olarak amatörlüğün yaşı başı olmaz ama insan istedikten sonra herzaman heryerde yapabilir bu hobiyi.Yalnız Üniversitelerimizde bu amatörlük calısmalarını biraz daha yaysak eminimki daha nice genç beyinler daha güzel daha hoş konuşmalara gececiğine eminim.Çünkü herkesin annesi babası amatör deil illaki amatörlüğü  benim gibi ugrasıp okuyup bulup dinleyip amatör arkdaslarımız vardır Tüm amatör abilerime kardeşlerime Sevgi ve saygılarımı iletirim.. TA7VG Erdem Metin
 ...küçük bi anımı paylasmak isterim ailemizle birlikte bigün samsun vezirkopru ilçesinin bi koyune gidiyoruz ailemizle birlikte. Annem babamın yanında konusamazdım telsizle cok kızardı tasımama bile izin vermezdi ama ben aküden cektiğim kabloyla camtamda da herşey hazır gece yarısı saat 1 civarı biz tabi ilk defa gidiyoruz samsuna vezirkopru de ormanlarının içinde kaybolduk misafirler bizi bekliyo dolanıyoruz dolanıyoruz hep aynı yere cıkıyoruz ormanda  ne telefon cekio hiç bişi cekmiyo baba 2 dk izin verirmisin dedim oda sasırdı ne yaptıgımı ama Ordan TB6CPL süleyman abim saolsun abim 1 saat yol tarif etti abi seni unutmadım ziyaretine gelmek istiyorum finduğumu alıp :) ehh işte ole bole düzelltik arayı ailemizle

Çevrimdışı TA3AOM

Ynt: Öğrenci Amatör Kardeşlerimiz varmı ?
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2009, 12:32:40 »
erdem kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum bu arada uzun zaman oldu görüşemedik (erzurumdaki sınavdan sonra )
A lisansın hayırlı uğurlu olsun...
ALİ OSMAN MADAK
İSLAHİYE/GAZİANTEP

Çevrimdışı TA2AEO

« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2009, 20:47:03 »
Selam Erdem;

Eline sağlık güzel paylaşım olmuş. Can-ı gönülden destekliyorum seni aynı sıkıntıları zamanında bende çok yaşadım ama bir iki olaydan sonra ne olduğunu onlarda anladılar. Görüşemiyoruz uzun zamandır seni Gaziantebe bekliyorum...

73! TB2NII
Efe ÖZÇAĞLAR

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı THM Temel Bilimler
Radyo amatörlüğü bazen bilgisayar başında vakit geçirmektir... :)

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2009, 15:26:18 »
merhaba
sahsım öğrenci olmasa bu işi destekleyen biri olarak sahsım olarak size katılıyorum.şu anda trac  da olmasamda şube başkanlığı yaptığın zaman lar içinde 2 iki yıl üst üste 23 nisanda ögreci arkadaşlarımızı havada buluşturduk ben ve arkadaşlarım birde bize ozaman destek olan çankırı şubesi arkadaşlarımızla beraber.tabi bu işler bireysel olmuyor ekip işi onun için size başarılar dilerim size nasıl ve negibi yardımım olur bilmem ama ben buralardayım.sadece bu yıl iki kızım ilk öğretim ve lise onlar yeni OM oldular bakalım onlardanda umutluyum .tekrar size başarılar dilerim.
ta7eb ali
73.s

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2009, 16:49:03 »
Size isminizle hitap etmek isterdim ama iki adet cağrı işareti olunca yanlışlık yapmak istemedim.
Ben de  karadeniz teknik üniversitesinde okudum, 1976 makina bölümü mezunuyum.
ilk amatörlük eğitimlerini, değirmendere sanayi sitesindeki salaş bir otelin odalarında almaya başladım çünki yurtlardan bir tanesi henüz bitmemişti ve diğeryurt da da yer yoktu.
Elektronik bölümü laboratuarlarının bütün ekipmanlarını ben ve diğer amatör arkadaşım yerleştirdik. tabii bunları büyük bir zevkle yaptık. bizden bir sınıf büyük bir ağabeyimizden ve kıbrıs mücahit birliğinde görev almış çok iyi durumda mors bilen ağabeylerimizden ders aldık.
ilk kısa dalga vericilerimizi orada yaptık ve ilk hava çıkıp  haberleşmeyi (Mors) orada gerçekleştirdik inanılacak gibi değildi. ben bir yurt dan göndermiş diğer yurtdan ağabeylerden bir tanesi almıştı ben alıp almadıklarını anlamak için odalarına gittiğimde kimseyi göremedim fakat masanın üstünde ki defterde bütün gönderdiklerim kayıtlıydı. meğerse arkadaşın acilen tuvalete gitmesi gerekiyormuş. tabi seneler 1971-1972. yaptığımız hoş değil hatta kanuni bile değil ama 5 transistorlu 2N222A mW seviyesinde QRP iyi iş görmüştü. hatta yurt da iki adet windom FD4 anten bile çekmiştik.Sonra hoş olmayan bir durum sonucu antenlerimiz indirilmişti. Daha anlatacak KTÜ deki anılar inan çok. daha sonra 10 lambalı yüksek güçlü vericiler ve alıcılar yaptık. denemelerden sonra yok ettik tabii ki.
selam ve sevgilerimle.
TA3D
yasar

Çevrimdışı TB2YO

« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2009, 01:41:38 »
Hernekadar frekaslara cıkmasam da amatör ruhumu TA7VG sayesınde yasıyorum ankarada hukuk fakültesi 3 sınıf ogrencisiyim.En buyuk temennim bayan amator arkadaslarımızın sayısının artmasıdır.Tesekkur ederım .73
                                                                                                 ilkyaz

Çevrimdışı TA1O

« Yanıtla #6 : 26 Mayıs 2009, 10:23:37 »
Başlığı daha yeni gördüm.

Gaziantep Üniversitesi Makina Müh. bölümünde okuyorum. Amatör telsizcilikle de üniversitede tanıştım.

Ayrıca geçen ay üniversitede vermiş olduğum Amatör telsizcilik kursundan sonra, Okulumuz Mersindeki sınava gitmemiz için bize araç vermiştir. Ve sınav sonucu olarak 16 tane yeni öğrenci amatör arkadaşımız aramıza katılmıştır.

Üniversitelerde daha çok amatör telsizci görmek dileğiyle.

73s

www.ta1o.com

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #7 : 26 Mayıs 2009, 11:16:26 »
Merhaba Serhat,

Çalışmanız çok güzel ellerinize sağlık. Üniversitelerimizde eğitimli, kültürlü  genç kişilerin camiaya katılması çok güzel.
Bu camiayı ilerletecek ve sahip çıkacak eğitimli ve kültürlü gençler olacak. Radyo amatörlüğü bireysel gelişimden sonra toplumsal gelişim adına faaliyetlerin olması gereken bir kurum. Bunu sen güzel bir örnekle ortaya koymuşsun. Sen daha yakın zamanda önce B sonra A sınıfı bir radyo amatörü oldun. Hemen arkasından camiaya 16 yeni arkadaşımızı kazandırdın. Umarım onlarda senin gibi duyarlı davranarak aramıza yeni arkadaşlarımızın katılmasına ön ayak olurlar.

Üniversitelerimizde Radyo Amatörlüğü dalında eğitimlerin verilmesi, kulüplerin kurulması, araştırma ve geliştirme çalışmalarına konu olması gelecek açısından çok önemlidir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2ATG

« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2009, 00:20:57 »
Bende Kayseri Erciyes Üniversitesinde öğrenciyim..
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi  Bu ses insanlığa hakkın müjdesi

Çevrimdışı TB7MHF

« Yanıtla #9 : 05 Haziran 2009, 11:40:55 »
TB2CB bölümünüz nedir acaba?

Çevrimdışı TA6EC

« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2009, 18:23:59 »
hevesinin bitmemesi dilegiyle.tb6cpl süleyman abi ta6ak oldu.bolgeye gelırsen r:02 rolemız sureklı aktıf.cagrılarını beklerım
TA6EC 73s