Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***
Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği Taslağı (YENİ)
TA3D_SK:
DARC
Alman radyo amatörleri kulbünün yayımlamış olduğu band planını aşağıdaki sayfadan inceleyebilirsiniz.
burada güçler yok.
http://www.darc.de/bandplan/pdf/kwbandplan_sw_eng_2.pdf
selamlar
TA3D
TA2M:
--- Alıntı yapılan: TA3D - 23 Nisan 2009, 09:42:07 ---........
Taslakta 7.000-7200 KHz sadece A2A emisyonun yapılabileceği söyleniyor. Söylermisiniz bana Hangi Amatör ekipmanda A2A emisyonu var. 1960 model cihazlarda bile yok....
Yani 7092KHz. ve SSB konuşmayı unutun....
160 metre bandı Azami güç olarak 5 watt verilmiş 5 watt ile 160 metrede mahalle arasında bile görüşemezsin.( Teşbih de hata olmaz sadece konuyu vurgulamak için yazdım bunu)
1 watt lık QRP cihaz ile 1000 lerce QSO yaptım.
Tekrar ediyorum, Lütfen, geleceğimiz için bütün konularda fikirlerinize ihtayıcımız var.
Selam ve sevgilerimle
yasar GOCET
TA3D
--- Alıntı sonu ---
Yaşar abi merhaba,
Sanırım 40mt bandıyla ilgili konuda tablo çizgileri seni yanılttı. Band planını Word'de "Baskı Ön İzleme" penceresinde açarsan görünen şekil aşağıda. Orada 80......12mt bandları için kullanılabilecek emisyon çeşitlerinin ortak olduğu görülüyor.
TA3FB:
A, B veya C ne farkederki. Herkes istediği frekansı son yıllarda kafasına göre kullanıyor. Bence sınıf kaldırılmalı. TA(NO)XXXX den başlanıp TC(NO)XXXX de bitirilmeli. Zaten en son TC(NO)ZZZ'yi bizler göremeyiz.Bence echolinkte kullanılmak üzere D sınıfı lisans ta oluşturulmalı. Kanun ve yönetmelik soruları, internet kanunundan, işletme soruları ADSL kurulumu vs vs, teknik sınavıda windows ve donanım sorularından oluşabilir.
Bu görüşümü tabiki Belgin hanım a göndermeyeceğim. Burada paylaşayım istedim. Burada sizlerle paylaşmayacağımda nerede paylaşacağım.
Bilal ağbey, sakın beni amatörleri aşağılıyor, rencide ediyor diye uyarmayasın, o zaman cidden Belgin hanıma yazarım.....
Sağlıcakla kalın
73
TA3FB
Barış
TB2CCC:
--- Alıntı yapılan: TA3EL - 28 Nisan 2009, 15:29:13 ---Merhaba.
Bence yazan C sınıfı fazla yazılmamış .
A-B Harici sadece vhf ve uhf frekanslarında çalışbilecek yeni bir sınıf olacak .
Bkz.açıklama 16 . Bu sınıf daha düşük puan ile 20-40 özendirme amaçlı ehliyet verecektir .
Hepimize hayırlı olsun .
TA3EL-Ali
--- Alıntı sonu ---
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Evet arkadaşlar bundan sonraki uygulama maalesef "C" sınıfı adı altında yeni bir uygulama ile Kıyı Emniyeti Gn.Md.lüğü kontrolunda başlatılacaktır.
Zaten bence iyice çivisinden çıkan bu hobi daha da enteresan olacaktır.Ruhsat olayı da kalkacağından eline cihaz alan CB ve PMR gibi havada cirit atacaktır.
Hayırlı olsun.Sevgi ile kalın. 73
NOT: Yukarıdaki bilgi Belgin ŞAHİNOL'dan alınmıştır.
TA5FW:
Merhabalar değerli radyo amatörleri ve Fikret abi,
Hobimizin çivisi çıktığı ve pek çok şeyin tadsızlaştığı aşıkardır. Yanlız bu tespiti yaptıktan sonra birde olayın içine girerek neden, sonuç ilişkisini çözümlemek lazım.
Bazı arkadaşlar beni sevmiyorlarmış. Neden diye soruncada ben kanun ve yönetmelikleri çok sıkı uyguluyormuşum. Bu yüzden bana diktatör gibisin diye şaka yapıyor bazıları.
Vallaha ben yanlış yada garip birşey yaptığımı düşünmüyorum. Ben olması gerekeni, bu işi seven ve korumak isteyen her dürüst radyo amatörünün yapması gerekeni yaptığımı düşünüyorum. Hepimiz bu şekilde çalışmalarımızı sürdürsek bu camianın çivisi çıkmaz !!!
Ama ne oluyor ? Birileri çıkıyor kuruma ricacı oluyor ve tandıklarını sınava sokuyor bomboş kişileri amatör yapıyor. Bu kişilere cihaz veriyorlar yada satıyorlar. Bu kişiler çıkıyor başlıyor kafalarına göre konuşmaya. Bu radyo amatörlüğünü hakkında bilgisi olmayanlar HF cihaz alıyor ve B sınıfı olarak QRV oluyor ve QSO lar yapıyor. Argolar ve küfürler, yabancı istasyonlarla dalga geçmeler.
Eskiler ne yapıyor ? (Herkes üzerine almasın !!)
Eskiler bir kere seçici olmadıkları ve herkesin getirdiği yakınım, arkadaşım dediği kişilere yardımcı olup, lisans aldırıyor.
Sonra bu kişileri takip ve kontrol etmiyorlar ! Gerektiğinde uyarmıyorlar ve kendi başlarına bırakıyorlar. Uyaran kişileri desteklemiyorlar. Kendi içimizdeki otokontrolü kuramıyoruz ve desteklemiyoruz. Eeee ondan sonra çivisi çıktı.....
Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın derse ve ortalıkta bu işi öğrenmeden balıklama dalan kişiler dur denilmezse olacağı budur.
Beyler BALIK BAŞTAN KOKAR !!! Ve kokmuş şimdi kimse kokmuş balıkla uğramıyor ve ellemek istemiyor. Bakınız ! Kurum bile bıktı ve uğraşmak istemiyor ve başka bir kurumun başına attıyor.
Bizler sivil kişiler olarak dernekler kuruyoruz ve Sivil Toplum Örgütlerini oluşturuyoruz. Herşeyi kurumlardan beklemek saçma ve yanlıştır.
Eğer bizler bu işe gönül verdiysek, bizlerde elimizi taşın altına sokmalıyız ! Bu hobiye yıllarını vermiş, deneyimli abilerimiz var. Bu abilerimiz istasyonlarındaki yarışma çalışmalarına ara vererek, bu taslak çalışmalarına fikir destekçisi olmalı, kendi bölgelerindeki organisazyonları hamilik yaparak tecrübelerinden faydalandırmalıdır. Yoksa bu hobinin geleceği CB den farklı olmayacaktır.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git