Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***

Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği Taslağı (YENİ)

<< < (3/3)

TA3ADK:
 Amatörlüğün son durumu ile ilgili yazılanlara üzülerek katılıyorum . Ne yazık ki çoğu  tolerans , konumu iyiye götüreceğine kötüye götürüyor ... İşte 7MHZ in B sınıflarına açılması en yakın örnek . 7MHZ de duyduğumuz kaç istasyon Kendi yaptığı cihazla 5W çıkıyor ? Bu durumda band kısıtlaması zaten uygulanamaz durumda ... Amatörlüğün en önemli anlarından birinin dinlemek değil konuşmak olduğu sanılıyor. Amatör gelenekler ve benim çok önem verdiğim usta-çırak ilişkisi gitgide kayboluyor vs vs vs ....  .

Şimdi 20-40 puanla özendirme amaçlı C sınıfı verilme durumu çıktı birde . 20 puan nedir? CB gibi evrağını alıp gelene oracıkta verilsin lisans o zaman ...  Ruhsatta kalkıyor ve korkarım işler daha iyiye gitmiyor . Ruhsatın kalkması elbete olumlu bir gelişme . Ancak denetim olmadan , sınavların seçiliği yeterli oktaya ulaşmadan bu uygulamaya geçilmesinin doğuracağı sonuçların olumlu olacağını zannetmiyorum .

Bence çok utanç verici bir durumla karşı karşıyayız ? Binlerce amatör , onlarca ilde örgütlenmiş dernekler , birsürü resmi kurumla ortak çalışan Amatör Telsizcilik oluşumunu ilgili kurumlar başından atmak istiyor . Taşra teşkilatı dahi olmayan bir Genel müdürlüğün altındaki bir müdürlüğe bağlanıyoruz . Gerçi bunun biz yada kamu kaynaklı oluşu tartışılabilir .

Bence amatörlüğün kurtuluşu artık sonavları amatörlerin yapmasıdır . Çünkü Devletin artık bu işle uğraşmak istemediği görünmektedir . Bakınız amatör denizciler bunu başardılar ... Bizi temsil eden dernekler bu konuyu ciddi şekilde düşünmeli ve ele almalıdır . Amatörlerin , amatör telsizcileri seçtiği ve denetlediği bir yapının faydalı olabileceğini düşünüyorum . Burda herkes taşın altına elini koymalı , bu işler derneklerimizi , Cemiyetimizi sırtlayan sınırlı sayıda ki kişiyle yapılacak işler değildir . Çünkü gerçekten ciddi zorluklar bu yolda ortaya çıkacaktır ve nu zorluklarla ancak tüm amatörler topyekun mücadele ederse aşılabilir .

Bunları yazdım ama olabileceği konusunda umudum çok az ne yazık ki ... Tabloya bakınca hayli karamsarlığa kapılıyorum . Çok sevdiğim hobimin durumu çok canımı sıkıyor ... Umarım herşey iyiye gider ve ben tamamen yanılırım ama ...

Herkese saygılar ...
TB2CUD
Barış
73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git