Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***

Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği Taslağı (YENİ)

(1/3) > >>

TB2CCC:

http://www.tk.gov.tr/Basin_Duyurular/Duyurular/kamuoyu/2009/telsizsistemleriyonetmeligi.doc

TB2GYY:
3.   Kullanım kısıtlamaları

12. maddede B VE C SINIFI AMATÖR TELSİZCİLİK BELGESİ SAHİPLERİ  İBARESİNDE C SINIFI FAZLALIK OLARAK GÖRÜKÜYOR.

TB2GYY:
AMATÖR RADYO BAND PLANLARINDA    YİNE  C SINIFI GÖRÜLMEKTEDİR.

TB2CCC:

Arkadaşlar adı üzerinde daha "TASLAK" halinde ve eski konular.Düzeltmeler için,

Görüş ve Önerileriniz İçin:

Belgin ŞAHİNOL, bsahinol@btk.gov.tr

Başlangıç: 24 Nisan 2009 – Bitiş: 24 Mayıs 2009        Belgin hanım ile irtibat kurup önerilerinizi belirtebilirsiniz.Ben hep öyle yaptım ve yapmaya da devam edeceğim.Çünki maddeler arasında çok çelişkili durumlar var.

Görüşlerinizi çekinmeden yazabilirsiniz.

TA3D_SK:
Değerli Radyo amatörü arkadaşlarım,
Sayın TB2CCC Arkadaşımızın yazısını okuduktan sonra, (kendisine teşekkür ediyorum) İlgili taslak yönetmeliğe bir göz attım fazlasını yapamadım sayın TA8A belki kızacak ama bunu hazırlayanlara bir kaç şey söylemem gerekirdi, her neyse önümüzde hiç değilse bizlerin bilgisine sunulmuş bir taslak var kimin ve nasıl ve neden böyle yazıldığı şu an için önemli değil. biz gereken hazırlığın aramızda olgunlaştırılarak güzel bir taslağın Türk radyo amatörlerinin ileriye dönük olarak elini kolunu bağlamayacak bir şeyler hazırlamamız gerekir.
Lütfen,  Türkiyemizdeki 8000 Radyo amatörünün 8000 ininde fikrine ihtiyaç var.... Lütfen bir şeyler yazın. yoksa birileri yazacak ve gelecekteki nesiller bizlere neler söyleyeceğini düşünmek bile istemiyorum.
Lütfen fikrinizi beyan edin...

Taslakta 7.000-7200 KHz sadece A2A emisyonun yapılabileceği söyleniyor. Söylermisiniz bana Hangi Amatör ekipmanda A2A emisyonu var. 1960 model cihazlarda bile yok....
Yani 7092KHz. ve SSB konuşmayı unutun....

160 metre bandı Azami güç olarak 5 watt verilmiş 5 watt ile 160 metrede mahalle arasında bile görüşemezsin.( Teşbih de hata olmaz sadece konuyu vurgulamak için yazdım bunu)
1 watt lık QRP cihaz ile 1000 lerce QSO yaptım.

1832-1835 arası "DX Window" diye geçer. burada bırakın SSB QSO' yu her isteyen CW QSO bile yapması etik olarak doğru değildir.zaten yapmanızada diğer amatörler müsade etmezler ve hoş görmezler.
Tekrar ediyorum, Lütfen, geleceğimiz için bütün konularda fikirlerinize ihtayıcımız var.
Selam ve sevgilerimle
yasar GOCET
TA3D

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git