Gönderen Konu: 25 VEYA 50 WATT RÖLE (VHF)  (Okunma sayısı 405 defa)

Çevrimdışı TA2AOF

25 VEYA 50 WATT RÖLE (VHF)
« : 15 Nisan 2009, 21:03:48 »
Degerli amatör arkadaşlar,bulunmuş oldugum ilçeye bir röle kurmak istiyorum. bir röleye gerekli bütün malzemenin neler oldugunu , fiyatlarıının ne kadar oldugu hakkında  bilgiye ihtiyacım var ayrıca bütün bir röleyi fatura karşılıgı kurabilecek arkadaşlar varsa mail yoluyla tekliflere açıgım.kullanacakları malzemelerin listeleri ile (malzeme adları dahil)

ilgilenenlere şimdiden teşekkürler. 
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: 25 VEYA 50 WATT RÖLE (VHF)
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2009, 21:25:38 »
Merhaba

Bölge coğrafyanız uygunsa UHF röle kurmak daha kolay ve ekonomiktir. Sistemi değişik şekillerde kurmak mümkün.
Herkesin yaptığı gibi motorola mobil cihazlar kullanarak kurabilirsiniz. Bunun için size
1- 2 adet motorola uhf gm300 cihaz ( 1 ad RX 1 ad TX için) (araya birde kontrol kartı lazım )
2- 1 adet UHF duplexer ( filitre ve anten birleştirici )
3- 1 adet UHF anten
4- 1 adet 13,8V 20A besleme
5- yeteri kadar anten kablosu ve konnektörleri

Bu şekilde bir röle kurabilirsiniz. Lakin hali hazırdaki yönetmelikle yasal hale getirmek biraz uğraş ister.

Ama HYT marka PC kasasına benzer röle cihazlarından alırsanız. Duplexer ayrı satılır onuda dahil alırsanız bir anten ve kabloyla işi çözersiniz ve faturalı resmi 2 yıl garantili ve uygun rakama sistem kurabilirsiniz.

Bunun dışındaki çözümler Vertex yada Kenwood gibi marka röle çözümleri epey masraflı olacaktır.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2009, 21:56:15 »
Bölgemizde yani röle ile ulaşabilecegim yerdeki amatörlerin tamamı vhf ve arkadaşların elindeki cıhazlarda vhf,  onun için vhf olmasını istiyorum ,ayrıca kurulan bu sistemi ALLAH göstermesin dogal afetlerde de kullanmak için düşünüyorum
 daha degişik tekliflere açıgım.
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2009, 23:08:07 »
Hocam Duplex çalışacak Röleleri Ancak Amatör Dernekler kurabiliyor , Amatör şahıs olarak ancak papağan çalıştırabilir .

Sayın  5FW konuyu gayet güzel açıklamış . Cihazın Bağlı bulunduğunuz BTK bölge müdürlüğünce teste sokulması ve testi geçmesi gerekecek . Bu sebeple cihazın kalibrasyonlarının gayet iyi olması gerekli .

Birde güvenlik sertifikası konusu var ki bu konuyla uğraşmış üstadlar bilgilendirirse daha iyi olur ben kısıtlı bilgimle yanlış yönlendirmek istemem .

Saygılar ...

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2009, 14:17:47 »
Merhaba

UHF için verdiğim liste VHF içinde geçerlidir. Ama VHF de dalga boyu uzun olduğu için kullanılacak filitreler daha iri olduğu ve bulunması zor olduğu için pahalı oluyor. Bu yüzden ben UHF üzerinde durdum.

Ayrıca kanun gereği röleyi ancak amatör dernekler ve kulüpler kurabiliyor. Eğer böyle bir yapılanmanız yoksa öncelikle TRAC Genel Merkez ile temasa geçip, şube kurmak yada temsilcilik almak için girişimde bulunursanız, röle çalışması için gerekli şartların oluşması adına ilk adımı atmış olursunuz.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2009, 14:52:35 »
KONUYA İYİMSER YAKLAŞIMLARINDAN VE YOL GÖSTERMELERİNDEN DOLAYI İLGİLENEN ARKADAŞLARATEŞEKKÜR EDERİM .AYRICA BİR DERNEK TEMSİLCİLİGİ İÇİN DE GİRİŞİMLERİMİ BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIM
Faik ÖZKAN

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #6 : 16 Nisan 2009, 19:59:09 »
Hayırlısı olsun.
Başarılar dilerim.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2JA

« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2009, 23:04:26 »
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2009, 11:08:07 pm » Alıntı 

--------------------------------------------------------------------------------
Hocam Duplex çalışacak Röleleri Ancak Amatör Dernekler kurabiliyor , Amatör şahıs olarak ancak papağan çalıştırabilir .

Sayın  5FW konuyu gayet güzel açıklamış . Cihazın Bağlı bulunduğunuz BTK bölge müdürlüğünce teste sokulması ve testi geçmesi gerekecek . Bu sebeple cihazın kalibrasyonlarının gayet iyi olması gerekli .

Birde güvenlik sertifikası konusu var ki bu konuyla uğraşmış üstadlar bilgilendirirse daha iyi olur ben kısıtlı bilgimle yanlış yönlendirmek istemem .

Saygılar ...
Bende fikirlerinize katılıyorum
ta2ja

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2009, 22:35:03 »
kenan abi ilgine çok teşekkür ederim.bir dernekle iletişme geçtim bana döneceklerini söylediler.inş. en kısa zamanda bu işi halletmeye çalışacagım
Faik ÖZKAN