Kıymetli Arkadaşlar,
Aşağıda örneği bulunan e-mail sebebiyle TA1HZ nin yasaklama sebebi yukarıdaki listeden silinmiştir.
Sayın Ekmekçi,
Bir süre önce webmasterlığını yapmakta olduğunuz ve bildiğim kadarı ile şahsınıza ait
www.telsizciler.org sitesine girişime engel koydunuz. Şahsınıza ait olan bitlik sitesine kimin ulaşıp ulaşamayacağı konusunda karar verme hakkınıza tamamen saygı duyduğumdan bugüne dek her hangi bir platformda bu konu ile ilgili bir yazışmada bulunmadım. Şahsınıza ait bu bitliğe erişmeyide artık gerekli görmediğimden şahsınıza her hangi bir başvurum olmadı. Ancak tarafıma bazı arkadaşlarım tarafından aktarılan bir mesaj içeriği nedeniyle size bu mesajı yolluyorum. Yönlendirilen bir soruya verdiğiniz yanıtta "yasaklı listesi aşağıdadır: TA1HZ BİTLİK'i kullanarak Radyo Amatörleri ve Türkiye Cumhuriyeti Kanunları ile alay etmek.BİTLİK'i şahsi hesaplaşmalarına alet etmek Ocak 19,2009" şeklinde bir ibare geçmekte. Daha önceki mesaj trafiğinde belirtmiş olduğum üzere 2183 sayılı Telsiz Yasasına ve Amatör Telsizcilik Yönetmeliği'nin gereklerini yerine getirerek Amatör Telsizcilik Belgesi almayı hak etmiş radyo amatörleri hakkında düşündüklerimi dile getirmiştim. Yapılan sınavı bileğinin hakkı ile geçen bir radyo amatörünün zeka düzeyinin nerede olduğu gayet aşikardır. Dolayısıyla Radyo Amatörleri ile alay etmek söz konusu değildir. Ayrıca ancak var olan bir olgu ile alay edilebilir. Bahsettiğiniz "Türkiye Cumhuriyeti Kanunları" olarak belirttiğim Anayasanın 196.maddesi Anayasamızda hiç olmamıştır, olmayan bir olgu ile alay edilmesi söz konusu olamaz. Bu bazı kişilerin nasıl ön yargılı davrandıklarını, konuya olan hakimiyetlerini göstermek amacıyla yapılmış bir söz oyunu iken tarafınızdan şahsımı " küçük düşürmek ve hakarete maruz bırakmak " aqmacıyla kanunlarla alay etmek olarak sayfada yazılmaktadır. Bugüne dek çalıştığım hastahanelerde yaşanan adli olaylarla ilgili olarak "tanık" sıfatıyla çıktığım mahkemeler dışında Türk Adli makamları ile bir işim olmadı. Bu nedenle mahkemelerde sanıklar ile ilgili prosedürleri pek bilemiyorum. Ama yargı kararı olmadan bazı yaftalamalarda bulunulmasının doğru olmadığını biliyorum. Sizin bu konuda bilginiz var ise aktarırsanız sevinirim.
Benim Türk Radyo Amatörleri arasında hiç bir kimse ile kişisel husumetim yoktur. Bana karşı garezi olan var ise bu o kişinin kendi problemidir. Bugüne dek bildiklerimi bir radyo amatörü olarak kardeş-arkadaş gördüğüm tüm talep eden amatörler ile paylaştım. Bu nedenle kişisel hesaplaşma kımıda tam uymamaktadır.
Yukarıda aktarmış olduğum her hangi bir kanuni dayanaktan yoksun ve şahsen hakaret içeriği olarak nitelediğim beyanınızın tarafınızdan kaldırılmasını talep etmekteyim. Bunu gerçekleştirmediğiniz takdirde her türlü yasal hakkımı HİÇ BİR ZAMAN ALAY EDİLMEYECEĞİNE İNANDIĞIM Türk hukukunda arayacağımı tarafınıza bildiririm.
Gereğini rica ederim.
Tevfik Aydin KAZANCIOGLU
TA1HZ ex TB1CAK
Bilal Ekmekci, TA8A