Gönderen Konu: Kandilli'nin 140.yılı  (Okunma sayısı 386 defa)

Çevrimdışı TA1HZ

Kandilli'nin 140.yılı
« : 06 Aralık 2008, 19:15:47 »
Değerli arkadaşlar
http://www.kandilli140yil.com/Tr/kandilli.asp?PageName=etkinlikAyr&ID=1  linkindeki infoda görüldüğü üzre bu sene Rasathanenin 140. yıldönümü. Ben daha önce www.trac.org.tr foruma bu konuda bir çalışma yapılabilirmi diye bir mesaj yollamıştım. Ama aradan geçen 3 ay içinde bildiğim kadarı ile bir çalışma olmadı. Yapıldı ise yapanın eline sağlık, atlamışsam özür dilerim.
Mesajımdan bu yana geçen süre içinde yeni kazanımlar sağlayabilecek bu önemli insan kaynağı odağı ile ilgili duyduğum bir gelişme olmadı galiba. Dediğim gibi biz bu arada TC85TC ve TC70ATA yı havaya çıkarıp 1300den fazla QSOyu loga yazdık. TC12AKUT tabiri caizse deli gibi havada..Kısmetse bu ay sonuna dek bir TC daha geliyor. Bizden bu kadar. Zaten Kandilli'nin yolunu bile tam olarak bilmeyiz, fırsat fırsattır diye hayıflanıyoruz...
73ler de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA1HZ

Güzel bir fırsat kaçtı...
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2009, 20:39:03 »
Arada geçen zaman içine TC70ATA,TC85TC,TC12AKUT,TC1KLH çalışmalarını sıkıştırdık. Ne yalan söyleyeyim, bir ara içimden geçmedi değil hani gidip Kandilli Rasathanesi Müdürlüğü ile görüşüp istasyon kurmak için başvurmak. Sonra dedim koskoca protokollu TRAC varken bize yer açmazlar diye ve bekledim. Bekledim ama boşuna olduğunu görüyorum şimdi. Bundan böyle çalışma imkanımı sonuna kadar zorlayıp her fırsatı BİREYSEL ya GRUPSAL olarak değerlendirmek için maksimum çabayı sarf edeceğim. Yapılacak çalışmaları sizlere duyuracağım ve katılmak isteyenleri en iyi şekilde "ağırlamaya" çalışacağım.
Radyo amatörlerine saygıyla duyururum.
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA2JM

Ynt: Kandilli'nin 140.yılı
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2009, 17:40:35 »
Teyfik haber bekliyoruz :)
ex. TB2MKO

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #3 : 17 Şubat 2009, 22:05:13 »
Teyfik haber bekliyoruz :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşım, TA1HZ nun siteye erişimi durdurulmuştur.Dolayısiyle cevap veremez.
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA2JM

« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2009, 13:39:37 »
Mukadderat...

Yasaklıların bulunduğu bir liste varmı ?

ex. TB2MKO

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2009, 22:04:17 »
Yasaklı listesi aşağıdadır.

TA1HZ   Ocak 19, 2009

TA2NAB    Nisan 10, 2008

TA5BF    Kendi İsteği ile silinmiştir. Şubat 07, 2009   

TA5YD    Eşinin isteği ile silinmiştir. Şubat 07, 2009   

TA8CFE    Mart 08, 2008

TB2YTT    =TA2NAB Nisan 11, 2008    

TB3AJ    Kullanılan bir e-mail adresi göndermeniz gerekmektedir.   E-mail adresiniz çalışmıyor. Ocak 03, 2009

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2009, 10:42:18 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA2JM

« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2009, 12:28:38 »
Bilal bey alakanıza teşekkür edrim.
ex. TB2MKO

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2009, 23:54:45 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Aşağıda örneği bulunan e-mail sebebiyle TA1HZ nin yasaklama sebebi yukarıdaki listeden silinmiştir.

Sayın Ekmekçi,
Bir süre önce webmasterlığını yapmakta olduğunuz ve bildiğim kadarı ile şahsınıza ait www.telsizciler.org sitesine girişime engel koydunuz. Şahsınıza ait olan bitlik sitesine kimin ulaşıp ulaşamayacağı konusunda karar verme hakkınıza tamamen saygı duyduğumdan bugüne dek her hangi bir platformda bu konu ile ilgili bir yazışmada bulunmadım. Şahsınıza ait bu bitliğe erişmeyide artık gerekli görmediğimden şahsınıza her hangi bir başvurum olmadı. Ancak tarafıma bazı arkadaşlarım tarafından aktarılan bir mesaj içeriği nedeniyle size bu mesajı yolluyorum. Yönlendirilen bir soruya verdiğiniz yanıtta "yasaklı listesi aşağıdadır: TA1HZ BİTLİK'i kullanarak Radyo Amatörleri ve Türkiye Cumhuriyeti Kanunları ile alay etmek.BİTLİK'i şahsi hesaplaşmalarına alet etmek Ocak 19,2009" şeklinde bir ibare geçmekte. Daha önceki mesaj trafiğinde belirtmiş olduğum üzere 2183 sayılı Telsiz Yasasına ve Amatör Telsizcilik Yönetmeliği'nin gereklerini yerine getirerek Amatör Telsizcilik Belgesi almayı hak etmiş radyo amatörleri hakkında düşündüklerimi dile getirmiştim. Yapılan sınavı bileğinin hakkı ile geçen bir radyo amatörünün zeka düzeyinin nerede olduğu gayet aşikardır. Dolayısıyla Radyo Amatörleri ile alay etmek söz konusu değildir. Ayrıca ancak var olan bir olgu ile alay edilebilir. Bahsettiğiniz "Türkiye Cumhuriyeti Kanunları" olarak belirttiğim Anayasanın 196.maddesi Anayasamızda hiç olmamıştır, olmayan bir olgu ile alay edilmesi söz konusu olamaz. Bu bazı kişilerin nasıl ön yargılı davrandıklarını, konuya olan hakimiyetlerini göstermek amacıyla yapılmış bir söz oyunu iken tarafınızdan şahsımı " küçük düşürmek ve hakarete maruz bırakmak " aqmacıyla kanunlarla alay etmek olarak sayfada yazılmaktadır. Bugüne dek çalıştığım hastahanelerde yaşanan adli olaylarla ilgili olarak "tanık" sıfatıyla çıktığım mahkemeler dışında Türk Adli makamları ile bir işim olmadı. Bu nedenle mahkemelerde sanıklar ile ilgili prosedürleri pek bilemiyorum. Ama yargı kararı olmadan bazı yaftalamalarda bulunulmasının doğru olmadığını biliyorum. Sizin bu konuda bilginiz var ise aktarırsanız sevinirim.
Benim Türk Radyo Amatörleri arasında hiç bir kimse ile kişisel husumetim yoktur. Bana karşı garezi olan var ise bu o kişinin kendi problemidir. Bugüne dek bildiklerimi bir radyo amatörü olarak kardeş-arkadaş gördüğüm tüm talep eden amatörler ile paylaştım. Bu nedenle kişisel hesaplaşma  kımıda tam uymamaktadır.
Yukarıda aktarmış olduğum her hangi bir kanuni dayanaktan yoksun ve şahsen hakaret içeriği olarak nitelediğim beyanınızın tarafınızdan kaldırılmasını talep etmekteyim. Bunu gerçekleştirmediğiniz takdirde her türlü yasal hakkımı HİÇ BİR ZAMAN ALAY EDİLMEYECEĞİNE İNANDIĞIM Türk hukukunda arayacağımı tarafınıza bildiririm.
Gereğini rica ederim.

Tevfik Aydin KAZANCIOGLU
TA1HZ ex TB1CAK

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2009, 10:47:56 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Yukarıdaki mesajımda siteye girişi yasaklanan arkadaşların çağrı işaretleri, yasaklama sebebi, ve yasaklama tarihi bulunmaktaydı. Sebeplerini TA2NAB tarafından bana gelen TEHDİTLER sonucu silmek zorunda kaldım.

Sizden ricam şudur.

TA2NAB ile yaptığınız alışverişlerde lütfen iyi, kötü ne yaşadığınızı aşağıya yazınız. Böylece diğer amatörler ona göre davranırlar.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #9 : 28 Şubat 2009, 10:53:24 »
10 Nisan 2008 tarihinde bana gönderilen ve TA2NAB'ın erişiminin apatılmasına neden olan e-maillerden bir tanesi.

hayırlı günler.hayırlı işler..ben ************* ....sizden bir ricam var..
tb2nab 150 ytl  ödeyip aldığım  cihaz  teslim edilmemiştir.ayrıca  bana sattığı anteni  kargoda  bir problem çıkmaz deyip  20 gün oyaladıktan sonra  göndermemiştir  ve  150 ytl  masraf edip araç tutup  istanbuldan kocaeline  kadar  gitmek zorunda  kaldım.Daha  sonra  ondan aldığım  vx 180  el cihazını  rehin tutup  icom  cihazımı  istediğimde  derhal kargoya  ver  bende  cihazını yolluyorum  demesi  üzerine cihazı kargoya  verdiğim ve yolladığım halde  icom cihazım  gelmemiştir..Daha  sonra  diğer  amatör arkadaşlarla  yaptığım diyaloglarda  bu arkadaşın bir çok amatör arkadaşa  bozuk cihazlar sattığı ve  cihazları teslim etmediğini  duydum..tb2nab ın  bu gibi  sitelerde  görmek  ve  başka arkadaşları  üzmesini  istemeyiz..
biliyorum ki  benim gibi  bir çok  mağdur arkadaşım var fakat  bunu hiç bir şekilde dile  getirmemişlerdir.çok daha fazla  bilgiyi  ********* arkadaşımızdan da arkadaşımızdan  edinebilirsiniz.kendisini  çok daha iyi tanıyor  çünkü aynı muhitte  bulunuyorlar.
şimdillik  sağlıcakla kalın..73 ler..

73, Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2009, 10:57:11 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #10 : 28 Şubat 2009, 10:58:31 »
Ayrıca bana gönderilen diğer bir mesaj.

bilal bey selam kolay gelsin...ufak bir ricada bulunacaktım..tabiki uygun görürseniz...tb2nab cağrı işaretli şahısla ilgili....sayfada başka arkadaşlarımıza zarar vermsin diye uyarıda bulunacaktım..şahıs elindeki arızalı cihaz ve başka ekipmanları calışır durumda  diye epey arkadaşımızı ve beni cok zor durumlara soktu...bu konu ile ilgilenmenizi rica ederim..en azından uyarı.....bu vesile ile calışmalarınızda başarılar dilerim
**********....

73, Bilal Ekmekci, TA8A