Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
ICOM IC-706MK IIG
TA2IBD:
Merhabalar...
Henüz A sınıfı olamadık :) ama bir HF cihaza niyetlendim.
Kullanan yada bilgisi olanlardan ICOM ' un IC-706MK IIG modeli hakkında bilgi vermelerini rica ederim. Almaya değer bir cihaz mı? Yada yeni A' lar için ne önere bilirsiniz...
Selamlar...
Sinan ÖZMEN, TA2MBD
Sakarya
TA5FW:
Merhaba
ICOM IC-706MKIIG opsiyonel filitreleriyle birlikte çok güzel bir cihazdır. All band ve all mode olması nedeniyle 2m 6m 70cm 10m-160m üzerinde SSB CW RTTY AM FM çalışabilmektedir.
Mobil cihaz tasarımı olduğu için küçük ve kibar bir cihazdır. Menüleri basit olduğu için kullanımı kolaydır.
Yeni başlayanlar için güzel seçim.
TA3FB:
Sinan bey
Bence iyi bir seçim olur, Korhan beyin dediği gibi opsiyonel filtreleriyle edinirseniz daha güzel olur. Ben o cihazdan bir süre emaneten kullandım ve akabinde edinmek istemiştim ancak fiyatı pahalı olduğu için yaesu ft-857 de karar kıldım. hemen hemen özellikleri aynı ama icom un ekranı daha büyük menülere erişimi kolay. Aslında mobil cihazlar pek farketmiyor, önemli olan iyi bir anten...
73
Barış
TA2M:
Merhaba Sinan,
Ben IC-706MKII modelini (UHF yok) 1998 yılından bu yana kullanıyorum. Opsiyonel filtrelerinden sadece DSP filtresini almıştım. Gerek mobil , gerekse sabit kullanımlar için güzel bir seçim. Tek sıkıntısı , uzun süreli yarışmalarda soğutmanın yetersiz gelmesi , Ben böyle durumlar için soğutucu fan kullanıyorum.
Barış' ında vurguladığı gibi , geniş ekranlı kolay menü erişimli ve kullanıcı dostu bir cihaz olarak tavsiye edebilirim.
Şimdiden hayırlı olsun. Umarım kısa sürede seni havada duymak nasip olur.
TA2HM:
Sinan bey çok iyi bir tercih yapmışsınız. Ben de bir müddet kullandım. Korhan beyin dediği gibi all mode ve all band olması ayrıca bir tercih sebebi. Cihazın sağlamlığı ve menülerinin de basit olması kullanımı da kolalylaştırmaktadır. Ayrıca yeni modellerinde DSP filitresinin de üzerinde olması HF bantlarında oldukça işe yaramaktadır. Yalnız FM modlarda DSP filitresinin devre dışı bırakılması gerekmektedir. Bir de Mustafa beyin de değindi gibi biraz fazla ısınmaktadır ama ben fan bağlamadan kesintisiz çok uzun sürelerde kullandım her hangi bir problem çıkarmadı. Oldukça kullanışlı ve sağlam bir cihaz. Şimdiden hayırlı olsun. Havadan görüşmek üzere.
Saygılarımla.
73 ler.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git