Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***

2009 Yılı Ücret Tarifesi, FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ.2, YENİ YASAYA TEPKİ

<< < (2/7) > >>

TA1HZ:
http://www.tk.gov.tr/Spektrum_Yonetimi/telsizucrettarifesi.htm

Değerli Arkadaşlar,
Meydanları politikacılara bırakarak ekli linki bilgilerinize sunuyorum.
1.  TELSİZ RUHSATNAME ÜCRETLERİ   
 a.  Telsiz verici-alıcı cihazları (karada kullanılan, ruhsatnamede kayıtlı her cihaz için) 01.01.2009 tarihi İtibarı ile Geçerli Ücret (TL)   
 1)  Mobil telsiz (Araç/portatif/el) 22,40
 2)  Tekrarlayıcı (sabit/seyyar) telsiz 112,00
 3) Sabit telsiz 56,00

2 TELSİZ KULLANMA ÜCRETLERİ                            ( HER YIL İÇİN)   
 a.  Kara telsiz sistemleri   
 1)  LF, MF ve HF telsiz sistemleri (ruhsatnamede kayıtlı her cihazda bulunan kanal adedi başına) 112,00
 2)  Kara VHF, UHF ve SHF telsiz sistemleri   
a)   Frekans tahsisi yapılmış her kanal için ayrı ayrı olmak üzere, sistemdeki sabit ve mobil telsiz cihaz adedi başına (Her 12,5 kHz’lik band genişliği bir kanal olarak hesap edilir.)   
 1)  Her simpleks kanal için 11,20
 2)  Her simpleks role kanalı için 22,40
 3)  Her dupleks kanal için 33,60
 4)  Her dupleks role kanalı için 44,80

Bu hesapta hangi mantığın kulanıldığını galiba buldum!!! Klasik Aristo mantığı yerine Hristo mantığı kullanılıyor galiba. Zira bu hesapta bizim amatör cihazlarda bir simpleks bir simpleks röle kanalı var. Sayın Bitlik Devredilecek/Devir alınacak Amatör TELSİZLER bölümüne ilan veren arkadaşlarımız bundan sonra 99kn/32 kn/16kn gibi ibareleri kullanırken lütfen dikkatli olsunlar. Sonra 99x11.20TL den 1000TL yi bir 4011 için Vakıfbank Şubesine hiç zorluk çekmeden yatırır halde bulurlar kendilerini. Sınav harcı olark 0.86 TLyi yatırırken zorlanıyorduk, sağolsunlar bizi ve veznedarı düşünüp işi kolaylaştırmışlar.
Hesaplamada başka bir yol izlenmediği için şu an şanslı gibiyiz.
73ler de TA1HZ

TB2CCC:

Arkadaşlar malesef üzerinde çalışılan yeni yönetmelik çıkana kadar 1.yazıda belirtilen ücretlendirme üzerinden tahakkuk edecektir.(BTK dan tlf.ile alınan bilgilerdir.)

TA3ATA:
ARKADAŞLAR SELAMLAR...
ANTALYA BÖLGESİNDEN BİRAZ ÖNCE QSO YAPTIĞIM AMATÖR ARKADAŞIM, YENİ ALDIĞI AMATÖR TELSİZİNE RUHSAT ÇIKARTMAK İÇİN MERSİN BTK'YA MÜRACAT ETTİĞİNDE YENİ RUHSAT TARİFESİNE GÖRE ÜCRET TALEP EDİLMİŞ.BURAYA KADAR NORMAL..AMMA.."HANGİ FREKANSTA ÇALIŞTIRACAKSINIZ,FREKANS BAŞINA ÜCRET ÖDENMESİ GEREKİR" ŞEKLİNDE AÇIKLAMA İLE KARŞILAŞMIŞ ARKADAŞ.. BANA ÇOK TUHAF GELDİ.YA  SİZLERE....AMATÖR FREKANSLARDA 100 AYRI FREKANS OLDUĞUNU VARSAYARSAK SİZLER YAPIN HESABINI.. EVET YENİ KANUNDA FREKANS BAŞINA ÜCRET ÖDEME MADDESİ VAR.. AMA AMATÖR FREKANSLAR İÇİN BİR AÇIKLAMA YOK..UMUYOR VE DİLİYORUM Kİ BU "ACAYİP" UYGULAMANIN YENİ ÇIKACAK "YÖNETMELİK"TE YER ALMAMASI..73'LER

TA3ATA:
"btk ile yeni görüşmemden sonra ehliyetler n eysede mevcut ruhsatlar ve izinler neler varsa   sahiblerine yazı i,le bildirim olucak yada sitede genel ilan yapacaklar bunları toplayıp yeni ruhsatlar vereceklermiş yani btk olunca  tk diye bir kurum olmayınca tüm lisanslar ve ruhsatlar  btk olarak değiştirilecekmiş, bu sebele tüm frekans v.s eski tahsisedilen mevzular geçersiz kılınacağı gibi yeni ruhsatlarla beraber yeni sistem uygulanacakmış""

"yanlız tkdaki memur arkadaşta çok rahatsız konudan bizimde yapacağımız bişi yok çok saçma geliyor diyor ayrıca senin dediğin gibi dedim satışına izin verdiğiniz cihazlar var bunların izinlerinde 144  148   430   440  yazıyor ee ozaman satışlarını durduracakmısınız bakın ben cihaz aldım iade ettim aldığım firmada şaşkın oda şikayet edecek ne olcak dedim tam bir kaos   dedim.. memur arkadaşta bakalım bekliyoruz bir değişiklik düzen yoksa çok canlar yanacak çok şeyler değişecek diyor bizde şaşkınız diyor"

AYNI ARKADAŞIMIN SON DAKİKA GÖRÜŞMESİNE AİT PASAJLAR..YORUMSUZ OLARAK SUNULUR

TA1HZ:
Değerli Arkadaşlar,
Biz yapmıştık hesabı. Yaesu ft-857 gibi bir cihaz için 45.300.-TL ( KIRK BEŞ BİN ÜÇ YÜZ TURKISH LIRA) . Anayasa-kanun- yönetmelik-tüzük ve yönerge şeklinde bir hiyerarşi söz konusudur ve kanunda amatörlere özel bir madde bu konuda NE YAZIK Kİ yok. Yönetmelikle bunun düzeltilebilmesi mümkün değil. Tek şansımız eğer BTK uygun görürse bizi Madde 37  (3) Kurum düzenlemelerinde belirlenen ve işletilmesi için frekans tahsisine ihtiyaç duyulmayan özel amaçlar için tahsis edilmiş frekans bantlarında ve çıkış gücünde çalışan Kurumca onaylı telsiz cihaz ve sistemleri, herhangi bir telsiz kurma ve kullanma iznine ve telsiz ruhsatnamesine ihtiyaç göstermeksizin kullanılabilir.
e sokarsa kurtarabiliriz herhalde.
73ler
de TA1HZ

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git