Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***
2009 Yılı Ücret Tarifesi, FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ.2, YENİ YASAYA TEPKİ
TA1HZ:
--- Alıntı yapılan: TB1CLT - 11 Ocak 2009, 00:32:26 ---Madde 28 – Aşağıdaki telsiz tesis ve cihazları ruhsata bağlı olup harca tabi değildir:
a) Hastane ve sağlık hizmetleri ile ilgili telsiz cihazları,
b) Mütekabiliyet esasına bağlı olarak, yabancı devletlerin Türkiye'deki temsilciliklerine
ait telsiz tesisleri,
c) Radyo - televizyon yayın amacı ile yayın yapılmamak ve amatör bantda çalışmak
kaydıyla yükseköğretim kurumlarında ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretim maksadıyla
ders aracı olarak kullanılan telsiz cihazları,
d) Kızılay'ın görevlerinin yürütülmesinde kullanacağı telsiz cihazları,
e) (Değişik: 28/5/1986 - 3293/6 md.) İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, her türlü
--- Alıntı sonu ---
Arkadaşlar eski yasa tarih oldu. ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU Kanun No. 5809 Kabul Tarihi: 5/11/2008
Yazdığınız madde eski yasadan alıntı. Artık geçerli değil.
BTK ya 2. yazıyı yolladım. Gelecek cevabı yine sizlerin bilgisine sunacağım.
73ler
de TA1HZ
TA9J:
Yasayı okuduğumda elimizi cebimize atmamız gerekeceği kanısına vardım.
Ancak
-radyo amatörlerine tahsis edilmiş frekanslar, bizim talebimizle olmamıştır. Herhangi bir kuruluş kendisi için frekans talep eder. Ona göre ücretlendirilir. ve o frekans ona ait olmuş olur. Örneğin Kars'ta BOtaş'ın rölesi var. Frekans tahsis edilmiş ve o frekans ona aittir. Şimdi ilk olarak ücret ödeyen tüm amatör bandı sahiplenecekmi?
-Bence genel olarak tahsis edilmiş frekanslar için böyle bir ücretin talep edilmesi pek hukuki değildir. Değildir diyorum ama tutunacak hukuki dal da bulamyorum.
-Arkadaşlar da açıklamışlar. Geçmişte kazanılmış hak diye bir husus vardır. Çıkarılan yasalar geçmişte elde edilmiş hakları geri alamaz. Bu Anayasal bir hak. Hani şöyle bir yasa çıkarılamaz. Tüm amatör telsiz belgeleri iptal edildi. Yeni kurallara göre herkes sınava girecektir.
- Eğer bana yazı filan gelirse bu ücreti ödemeyeceğim. yazı gelirse kazanılmış hakkımı gasp eden bir yasa olduğu için yargı yoluna başvuracağım.
Bu forumda yazılan yazılar ve endişelere katılıyorum.
TA3CP:
Konu başlığı altındaki mesajları ve konuyu ben de endişe ile takip ediyorum. Yapıcı ve eleştirel düşünenlere teşekkürler.
Konu içerisinde devam ederken merak ettiğim bir soruyu eski veya eski yönetmelikler konusunda bilgisi olanların cevaplandırmasından memnuniyet duyacağım.
Şu an TYK-3 e tabiyiz. Daha önceki yıllarda Amatör Radyocular'ın TYK-1 e tabi olduklarını duydum. TYK-1 e tabi olmak inanin çok ciddi bir imkan. Bunun aslı var mı? Var ise hangi yıl TYK-3 e geçiş oldu. Zor durumda kalır isek bir dilekçe yazıp bu konuya dikkati çekmeye ihtiyacımız olabilir. Böylece Amatör Radyoculuğun önceki yıllardaki (kanuni) imkanları (buna Radyo Amatörleri Hakları demek istemiyorum, gönüllülük esasında imkan dememiz daha uygun olacak sanırım) ile bugünlerdeki (kanuni) imkanlarını karşılaştırabiliriz.
Saygılarımla
TA1IG:
Değerli radyo amatörleri
Bu konuyu burada tartışmaya açmadan önce, bağlı olduğunuz derneğe(eğer varsa, yoksa zaten trac herkesin hamisi durumundadır) yasa tasarısı hakkında bilgi edinmeyi düşündünüzmü? Olayın vahameti ortadadır ve yanlışlıktan uygulamaya konmadan dönülmesi lazımdır.Yasayı koyanlar ne yaptıklarının farkında olmadan ticari firmalarla bizi aynı kefeye koyup hareket etmişler ve bu sonuç ki yasanın hala nasıl uygulanacağını uygulayıcılar bile bilmemektedir.Yinede ortaya çıkan sonuç Türkiye'de bütün amatörlerin bir araya gelerek hak arama durumu hasıl olmuştur.Yukarıda yazılan ve bazı terbiye seviyesini aşan fikirler için daha fazla birşey söylemek istemiyorum.TRAC genel merkezinden gerekli açıklama yapılacaktır.Yılda 40 tl (yeni) bir derneğe çok görüp sonra başımıza gelenler konusunda kıyameti koparmanın kimseye faydası olacağını zannetmiyorum.Bu işlerden biraz ders alınması lazımdır.Bu olayı başımıza gelmeden engellenebilmesi, güçlü ve katılımcı olmamızı sağlayan dernekler bu işler için vardır.TRAC tan başka bu işin peşinde olan varmıdır bilmem ama herkes şapkasını önüne koyup düşünsün.Ayda ödenen bu paraların giderleri karşılamadığı, bağış ve ek katkılarımızla yürütmeye çalıştığımızı bilmeyenlere hatırlatmak isterim.Şimdi bu şartlar altında herkesin elinin taş altında olmasını bekliyorum.Sizler bizlere destek olun ki bizler tüm Türkiye'ye destek olalım.Klavyenin başına geçip hesap sormaya çalışmak işin kolay kısmı.Bu işlerin nasıl yapıldığı ve ne bağlantılarla yürüyüldüğü konusunda fikriniz olduğunu zannetmiyorum.Bilseydiniz buradan ortaya konuşmak yerine arayıp ne yapabiliriz diye sorardınız. Sağlıcakla kalın 73's.TA1IG İlker Gönültaş İstanbul şube başkanı, Genel Merkez Genel Saymanı.
TA8A:
Bu konu hakkında söyleyeceğimiz her şeyi söyledik. Bundan sonra tartışılmasının lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. O sebeple ilgili konuları birleştirdim ve kilitledim.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git