Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***
2009 Yılı Ücret Tarifesi, FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ.2, YENİ YASAYA TEPKİ
TB2CCC:
Bu arada Fikret Hocam 100kanal VHF-UHF yi sineye çekerken 1120 TL hafifleyeceğini göz ardı ediyor galiba.Yok param çok diyorsa bir haftasonu Anadolu yakasında bir balık restoranına çağırırsa gitmemezlik etmeyiz valla..
73ler
de TA1HZ
Tevfik kardeşim inan hergün İBB nin sitesinden balık hal fiyatlarına bakıyorum.Kilosu 5 TL. olan hamsi,istavriti bile alamaz oldum bu emekli maaşım ile.
Benim verdiğim misal sadece VHF için idi.Varsayalım hesabı ile idi.Yoksa başım üstüne buraları zaten 30-35 tane balık restoranı oldu onlarda bu günlerde sinek avlıyorlar.
Şaka bir tarafa ben 1953 den beri bu hobinin içindeyim.Ne saçmalıklar gördük ve görmeye de devam ediyoruz.İnanın son 3-4 gündür konuyu açmadığım,paylaşmadığım (Resmi ve g.resmi) merci kalmadı.
Arkadaşları ikaz ettiğim halde aynı konu şu anda 3 başlık altında devam ediyor.Özellikle TRAC Gn.Bşk.'ı Sn.Aziz bey ile görüştüm.Yoğun bir şekilde ilgileniliyor.Yönetmelik değil Telsiz kanununun yeniden değişmesi gündemde imiş.Haklı olarak şimdiden bir açıklama yapmak istemiyorlar,çünki ortada daha birşey yok.
ANAYASA hükümlerine gelince o konuya hiç girmek istemiyorum.Verilen veya verilmiş haklar geri alınır mı alınmaz mı veya dumura uğratılır mı yorumunu sizlere bırakıyorum.Son günlerin malum olayındaki uygulamalar misaldir. NO COMMENT !...
Şimdilik bekle gör politikası izlemek zorundayız.Sevgi ile kalın. 73
TB2CCC:
Bu konu hakkında bir konuya daha değinmek istiyorum.Bu konu sadece biz Amatörlerin sorunu değildir.Ellerinde resmi ithalat ve resmi satıcı belgesi taşıyan satıcı firmalarıda yakından ilgilendiriyor.
Onlarında taşın altına ellerini koymaları gerekli girişimleri göstermeleri gerekir düşüncesindeyim.
TB1BTJ:
tabiiki bu mantıkla resmi ithalattan kimse mal edinmez ancak illegal kullanıma yarar Bu işe karşı durması gerekenler ithalatçı ve mümessillerdir..73 TB1CTJ
TB1BTJ:
tevfik hocam şimdi bende bir ıc 91 var bunun için ruhsat yenilemeye giderken step ayarını 5 mhz e mi düşürüp gitsem yoksa 12,5 mhz e mi yükseltsem ne tavsiye edersin.yada param kadar ödesem de karşı istasyon 145,550 de konuşurken gel ,145,575 yapalım derse "kusura bakma amatör arkadaşım ben 575 için para yatırmadım gelemem mi diyicem şaka bir yana kanun yapıcılar ezbere kanun yaptıgı müddetçe bu haller normal :)) sanırım sonradan ilave edilecek yönetmelik veya tebliğle bu hatadan dönülür ama ne kadar zaman alır kimin nasıl canı yanar bilinmez bu arada yaşım 40 ama senin mahdumla beraber bende bayramda el öpmeye talibim kadroya yazabilirsin 73ler .TB1CTJ JAN ACEMOĞLU
TB1CLT:
Madde 28 – Aşağıdaki telsiz tesis ve cihazları ruhsata bağlı olup harca tabi değildir:
a) Hastane ve sağlık hizmetleri ile ilgili telsiz cihazları,
b) Mütekabiliyet esasına bağlı olarak, yabancı devletlerin Türkiye'deki temsilciliklerine
ait telsiz tesisleri,
c) Radyo - televizyon yayın amacı ile yayın yapılmamak ve amatör bantda çalışmak
kaydıyla yükseköğretim kurumlarında ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretim maksadıyla
ders aracı olarak kullanılan telsiz cihazları,
d) Kızılay'ın görevlerinin yürütülmesinde kullanacağı telsiz cihazları,
e) (Değişik: 28/5/1986 - 3293/6 md.) İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, her türlü
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git