Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

PDA (Cep Bilgisayarı) ile APRS Kullanımı

(1/3) > >>

TA2AEO:
Selamlar PDA kullanıcıları için APRS de aktif olmak çok kolay ister GPRS üzerinden isterseniz WiFi ile bağlanabilirsiniz.

Programı burdan download edebilirsiniz

ftp://ftp.tapr.org/aprssig/wince/v102/aprs-ce.exe

Gerekli ayarları yaptıktan sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Bende dahili GPS yok harici var onun için port çakışması oluyor ve GPRS bağlantısı devre dışı kalıyor dahili GPS i olan arkadaşlar denerlerse sevinirim.

Bir diğer konu ise programın filter özelliğinin olmaması bunua çözüm olarak turkiye.aprs2.net server dan 14577 portunu seçerseniz sadece Türkiyedeki APRS kullanıcılarını alırsınız.

Harita içinse GOOGLE dan aprs-ce map diye arama yaparsanız çeşitli haritaları bulabilirsiniz. PDA nızın bir yerine yada hafıza kartına yüklediğinizde program açılışta haritaları otomatik bulacaktır.

BAŞARILAR

Sorularınız için lütfen efeozcaglar@hotmail.com adresine mail yada msn e ekeyebilirsiniz.

TB2NJL_SK:
Merhaba Efe,

Aşağıdaki linktede Cep bilgisayarında APRS anlatılıyor.

http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=306

Kolay gelsin,

73's

Levent, TB2NJL

TA2AEO:
Levet Abicim selamlar link için teşekkürler.

73! TB2NII
Efe ÖZÇAĞLAR

TA1AVI:
Merhabalar,

Ben Asus P525 Windows Mobile V6.1 de http://www.aprsce.com adresinden indirdiğim versiyonu test ettim gayet güzel çalışıyor. Kayıt olmadığınız zaman ayarları saklamıyor, başka bir kısıtlama getirmiyor. internet Bağlantısını Wi-Fi üzerinden kurdum.

Google Maps te geliştirmekte olan Konumum (My Location - Beta) özelliğini kullansa GPS e gerek olmadan hareketli olarakta kullanılabilir aslında, KONUMUM özelliği şu anda 80m yanılma payıyla bunu sağlıyor, yanılmıyorsam lokasyon bilgisini Baz istasyonlarının kordinat bilgilerinden alıyor ve sinyal gücüne göre yaklaşık mevkini tespit ediyor, GSM oparatörler bu özelliği zaten kullanıyorlardı, telefon yer tespitinde ve araç takip sistemlerinde. Bu veriyi kullanarak GPS Similasyonu yapan programda yazmış olabilirler, şu ana kadar raslamadım ama raslarsam burada paylaşırım.

TA1CW:
link ve paylasım için tesekkürler... pda ya yükledim ufak bir sorun dısında gayet güzel calısıyor... sorunum; mesaj kutusunun için gözükmediginden gelen mesajları sadece sayı olarak görebiliyorum.... bu durumda muhtemelen benim cihazı ekran ayarlarıyla ilgili henüz kesfedemedim.. 73..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git