Gönderen Konu: Hurda cihazın faal hale getirilmesi ve ruhsatlandırılması  (Okunma sayısı 146 defa)

Çevrimdışı TA3CP

Hurda cihaz ruhsatlandırılması konusunda tecrübeli olan radyo amatörü arkadaşlarıma bir sorum olacak.
Herhangi bir bantta faal olmayan bir cihazı Ankara Ostim hurdalığından kilo ile aldığımı varsayarsak bunu kendi imkanlarımla faal hale getirdiğimde ruhsatlandırması için gerekli prosedürü nasıl oluyor. Bu konuda bilgisi olan veya daha önceden prosedürü uygulamış olan birisi varmı acaba? Sorumu adım adım açıklarsam:
Bunu nerden aldın dediklerinde Ostim'deki Çöplükten dediğimde nasıl karşılanırım?
Faal hale getirdiğim cihazı test laboratuarına gönderirlermi?
Yoksa geri kazanım çalışmamdan dolayı tebrik eder hemen ruhsatı verirler mi?
Not: Olaylar ve yerler tamamen örneklemedir :)
TA3CP Haluk, 73

Çevrimdışı TB2CCC

Ynt: Hurda cihazın faal hale getirilmesi ve ruhsatlandırılması
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2009, 12:14:04 »

Arkadaşım bu prosedür çok nadir de olsa bazen iyi neticelenebiliyor.Fakat emdiğin sütü burnundan getiriyorlar.

Bir kere aldığın yerden şase no.falan gibi bilgileri ihtiva eden bir yazı kesinlikle elinde olması gerekiyor.Daha sonra yapacağın veya yaptıracağın tamir ve modifikasyonlardan sonra bir dilekçe ile yapacağın müracaattan sonra muhakkak (eğer mür.ettiğin bölge md.nün labaratuvarı var ise) labaratuvara gönderiliyor;ki genelde Ank. oluyor.Oradan alacağın raporu ibraz ettikten sonra lütfen ruhsat alabiliyorsun.

Yoksa illegal olarak kullanmaya (ki biraz tehlikeli) devam ediyorsun.Kolay gelsin.Sevgi ile kalın.  73
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.