Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***
Fuel Cell ile ilgili enteresan bir site
TA3FB:
Serhat bey
Bilgi için teşekkür ediyorum. Anlattıklarınız kafamda biraz şekillendi. Şimdilik biraz maliyetli ve zahmetli gözüküyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum
73
Barış
TA9J:
Serhat Bey
Verdiğniz çok önemli bilgiler için teşekkür ediyorum. Hidrojenin depolama sorununu biliyordum. Arabada kullanmaya kalksak bir araba kadar tank gerekebilir. Fakat sizin bahsettiğiniz yöntem çok elverişli. Ama sizde bahsettiniz, tankın bir ömrü var. Sanıyorum sizin bahsettiğiniz arabada Hidrojen doğrudan motorda yakılmıyor, yakıt hücresinde önce elektrik enerjisine dönüştürüp ondan sonra elektrikle arabayı hareket ettiriyorsunuz. Yakıt pili hidrojen geldiği sürece bitmeyecektir. Daha da önemlisi karbondioksit yerine su buharı atacaktır.
Bir amatör olarak böyle başarılı işlere imza attığınız için kutluyorum.
Ben yakıt pillerindeki membranlar(sadece hidrojen iyonu geçişine izin veren ve elektron geçişini durduran polimer malzeme) ile ilgileniyorum. Bu malzemenin farklı versiyonlarını laboratuvarda sentezleyip hazır sökülebilen yakıt pilinde deneyeceğim. Bu arada meydana gelen değişiklikleri ölçeceğim. Hazırladığım membran malzememin pilin verimine etkisinin olup olmayacağını araştıracağım. Halen literatür toplama aşamasındayım.
Bir yakıt pilinin verimi ve performansının nasıl belirlenebileceği konusunda yardıma ihtiyacım olacaktır.
TA1O:
Sayın İsmail hocam;
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Dediğiniz çok doğru biz aracımızda 1.2 kw gücünde fuel cell kullandık ve elektrik motoruyla aracımızı sürdük. Ve eksozdan sadece saf su çıkıyor. İçilebilir düzeyde bende pek çok kez içtim sadece tadı yok. :)
Membrane konusu gerçekten bu işin en önemli konusudur. Diğer konular tefarruattır. Onların verimini arrtırdığımız sürece günlük kullanımında fuel celleri daha çok görebileceğiz. Tabi fiyatlarıda ucuzlayacaktır.
Biz Ballard marka 1,2 kw gücündeki fuel celli 41 000 TL ye aldık...
Saygılarımla...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git