Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
QRP çalışmaları için EH anten uygunmudur?
(1/1)
TA1AVI:
Merhabalar,
HF Anten için uygun yerim olmadığı için internetten anten araştırmaya başladım, EH antenler ilgimi çekti, http://f5swn.2.free.fr/pages/eh4/eh4.php?lng=en sitesinde 20m ve 40m için yapımını tarif ediyor, EH anten kullanan varmıdır? özellikle QRP de verim alabilirmiyim? bu anteni yapmamı tasiye edrmisiniz?
TA1AVI:
Merhabalar,
uzun süre cevap gelmeyince denemeye karar verip bir tane EH anten yaptım geçen haftasonu, ama dediğiniz gibi, içerde verim alamadım, balkonda falan deneme şansım olmadı.Olmazsa biraz daha kurcalar çalıştıramadığımız kitler köşesine koyarız, orası oldukça kalabalık zaten :)
gönderdiğiniz yazıyı okudum. malzemeleri temin edip deneyeceğim, yalnız vakum variable bulamam heralde, variable hava aralıklı kondansatör var değerini bilmiyorum ama, onu kullansam olurmu? değerini nasıl ölçerim onuda bilmiyorum.
TA1AVI:
Yüksel Bey bilgi için çok teşekkürler, google dan arayıp inceledim birçok magnetic loop anteni, biraz yaratıcılık ve anten analayzer ile çok şey yapılabiliyor anladığım kadarıyla.
EH antenin silindirlerini koçtaştan aldığım yapışkanlı aliminyum rulolardan yapmıştım ince oldu galiba, şimdi onun yerine kutu bira kullanacağım.
Navigasyon
[0] Mesajlar
Tam sürüme git