Gönderen Konu: TA Callbook'ta kayıtlı Radyo Amatörleri hakkında bir kaç istatistiki bilgi  (Okunma sayısı 215 defa)

Çevrimdışı TA8A

Kıymetli Arkadaşlar,

www.tacallbook.org/istatistik.shtml adresinden TA Callbook'ta kayıtlı Radyo Amatörleri hakkında bir kaç istatistik bulabilirsiniz. Bu istatistikler online olarak güncellenmektedir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2CCC

Oradaki istatistiki bilgiler bana pek inandırıcı gelmedi.Çünki oraya bilgi vermeyen veya TRAC üyesi olmayan çok kişi var kayıt altında olmayan.

Sonra daha enteresan bir bilgi gözüme çarptı. ABD ile NEW YORK ayrı bir memleket mi ?

Bu bizim olayımızda seçim listelerine benziyor gibi geldi bana.  73  :-)
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
  • iyiye karşı iyi, kötüye karşı adaletli ol.
Merhabalar,

TA Callbook kaydı için TRAC üyesi olmaya gerek yok bildiğim kadarıyla, başvuru formunda böyle bir bilgi istemiyor. QTH istatistikleri İL(CİTY) alanından oluşturulmuş, kayıt formu dolduran arkadaş İL bilgisine ABD yazınca böyle bir sonuç ortaya çıkmış.
de TA1AVI, name is VELİ İHSAN SERİN, QTH:KN41MB, 73 de TA1AVI SK
-----------------------------------------------------------------
Eski Çağrı İşareti: TB8CIA, TB1CI

Çevrimdışı TA3FB

Oradaki istatistiki bilgiler bana pek inandırıcı gelmedi.Çünki oraya bilgi vermeyen veya TRAC üyesi olmayan çok kişi var kayıt altında olmayan.
Fikret ağbey,
tacallbook 'a üye olmak için herhangi bir derneğe üye olmana gerek yok. Örneğin ben. Ayrıca tanıdığım bir çok kişinin herhangi bir dernekle bağlantısı yok. Zaten bildiğim kadarıyla bu web sayfası TRAC tan bağımsız, sadece kurucuları ve aynı zamanda yönetenleri  TRAC üyesi.
Birde bu tarz çalışan, TB2NIH in yürüttüğü trcallbook var.
Yanlış algıladıysam kusura bakma. 
Barış
TA3FB
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA8A

Veli beyin söyledikleri tamamen doğru. Bu istatistiki bilgiler belirli bir derneğe ya da kuruluşa üye olanlara değil, TA Callbook'ta kaydı bulunan radyo amatörlerine ait istatistiktir. TA Callbook'a kayıt yaptırmamışlar yoktur.

Yeri gelmişken tekrar edeyim,

TA Callbook 1991 yılında TA3AK Ömer Yardaş tarafından başlatılmış bir çalışmadır. İlk zamanlarda adreslerimize fotokopiler olarak gönderiliyordu. Sonra kitapçık şeklinde yayınlanmaya başladı. Sonra CD olarak bizlere ulaştırıldı. 1998 yılında ise TRAC sayfaları altında yer aldı. 2004 yılından itibaren www.tacallbook.org adresine taşındı. Bir ara TRAC'ın teknik altyapısından faydalanması dışında TRAC ile bir ilgisi ve bağlantısı yoktur. TRAC ve benzeri dernek ve radyo amatörlerinin sitelerinden TA Callbook'a pencere bağlantıları yapılmaktadır. Belki bu bağlantı şekli bir derneğe ya da gruba bağlı olduğu hissini yaratmaktadır. Ama öyle değildir.

1991 yılında TA3AK Ömer Yardaş tarafından başlatılan bu çalışmanın editörlüğü halen TA3AK Ömer Yardaş tarafından sürdürülmektedir. Ben 1998 yılından itibaren internette hizmet vermesini sağlayan programını yazdım, 2004 yılından itibaren de isim ve hosting giderlerini karşılıyorum ve Ömer beyin talepleri doğrultusunda vaktim oldukça yazılımın geliştirmesini yapmaktayım. İstatistikleri de bir geliştirme sırasında ekledim. İller bazında döküm kayıt sırasında amatör arkadaşımızın verdiği bilgilerden çıkmaktadır. O sebeple ABD de bir gurup olarak çıkmakta, New York da bir grup olarak çıkmaktadır. Biz daha çok Hatay ve Antakya, Afyon ve Afyonkarahisar, Mersin ve İçel gibi farklılıklara dikkat ediyoruz. Ama bundan sonra ABD ve New York gibi farklılıkları da düzeltmeye çalışırız.

Eğer TA Callbook'ta buna benzer aksaklıkları bildirebilirseniz daha faydalı olması için vaktimiz ölçüsünde düzeltmeler yapmaya çalışırız.

İyi çalışmalar

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2CCC

Bilgilendirme için teşekkür ediyorum.Benim bilgilerim hayli eskiye dayanıyordu.

Hatta bu bilgileri her imtahan neticelerinden sonra Ankara'dan alınıp gerekli güncellemeler yapılıyordu.Benim elimde de öyle birkaç sahifelik eski bir liste vardır.Ama nedense artık Ank.'dan böyle bir liste alınamıyor bildiğim kadarı ile.

Aslında böyle tek elden toplanıp sihhatli bir şekilde yayınlansa çok iyi olur.Mesela geçenlerde yine buralarda rastladığım bir yazıda bir arkadaşın çağrı işareti yazılarak "Bu şahsı tanıyan var mı ?" gibi bir soru sorulmuştu.

Bilgi için tekrar teşekkür ederim.Sevgi ile kalın. 73
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.