Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

7 MHZ MOBİL ANTEN ÇALIŞMAM -- TA3EN

<< < (3/4) > >>

TA1LC:
''AŞIRI VOLTAJ KORUMA DEVRESİ'' şemasına baktım ve  bildigim kadarıyla bu sistemde belirli bir gecikme söz konusu olabiliyor. Yani devre işini  ( fazla gerilimden  korumayı)yapmadan önce  iş işten geçmiş oluyor . Bilinen acı bir gerçek. Saygılarımla. TA1EH

TA3EN:
Sayın TA1EH.sitemde görmüş olduğunuz bu devretarafımdan ve bazı amatör arkadaşlar(ta3ek) tarafından da denenmiş olup harika çalışmaktadır.
NEDEN?Devreyi dikkatli incelerseniz eğer:çIkıştaki 13.8v yi okuyan entegreli devre roleyi anında çeker.Çekilen role de 24v luk beslemesi ayrı olan amperli roleyi tetikler.Bu role özel bir voltajlama ile çekik kalır.(Bu bağlama şekli bizim tasarımımız.)Koruma devresinin akımı kesildiği gibi regüle devresine giren akımda anında kesilir.Böylece regüle ve çıkış transistörlerine giren akım 0 olur.Yani 24voltta roleye girişe bağlanan sigorta yerine bağlanan role aynı işi yapmaktadır.Bütün bu işler anında olmaktadır.Çünkü:Çıkış transistörlerinden sonra yavaş boşalacak elektrolitik kondansatörler bulunmamaktadır.Bu devre yardımıyla 2 defa cihazlarımı büyük bir zarardan korudum.Baktımki 2N3771 yanmış.Devre olmasaymış 24v ortalığı kavuracakmış meğer.
   Deneyin görün derim. SAYGILARIMLA.....

TA1LC:
Tabi Çalışır , fakat önerilmez. Defalarca yaptım bu tür roleli  korumaları ama sonradan bir arkadaşımızın cihazı yandı . Sebebi ise roledeki   saniyenin altında zaman gecikmesi .Şimdi ise farklı sistem kullanmaktayım .Şekilde görüldügü gibi baba bir thiristör çıkış klemanslarını bloke ediyor.Sistemde  kendiliginden kısa devre koruması moduna geçiyor. Harika çalışıyor .Kabul edersiniz ki thiristör roleden daha hızlı . Saygılarımla.

TA1LC:
2N3771(Toshiba)  gözüm tutmadı ,yerine BUR50S kullandım 4 adet, biraz pahalı. http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf/view/104585/SEME-LAB/BUR50S.html

TA2OD:
 Sayın 1eh Yüksel bey şema için bir link verirmisiniz

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git