Gönderen Konu: Bilal beyin dikkatine..  (Okunma sayısı 222 defa)

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
  • Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.
Bilal beyin dikkatine..
« : 13 Haziran 2009, 09:00:32 »
Merhaba Bilal bey,

Öncelikle böyle güzel bir hizmeti gönüllü olarak verdiğiniz için kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

İki konu hakkında hem amatör arkadaşların hemde sizin değerli fikirlerinizi almak istiyorum:

1) Bitlikte birde anı kısmı  yani amatör arkadaşlarımızın başından geçmiş ilginç anıların/olayların  yazılabileceği bir bölüm olması. Böylece arkadaşlarımızın yaptıklarını, hissettiklerini, karşılaştıkları zorlukları ve mutlulukları paylaşabiliriz. Örneğin izmit/adana depreminde,körfez savaşında yaşanan aksaklıklar yada helikopter kazasında olanlar gibi... yada röle kurmak için çıkılan yerde karşılarılan güzellikler gibi :)) eminimki hepimizin içersinde böyle paylaşmayı istediğimiz başımızdan geçen pek çok güzel anılar vardır.

2) Dosya paylaşımı yapabileceğimiz bir bölüm olması. Bunun çok faydalı olacağını düşünüyorum. Şu an bir çok amatörlerin kullanacağı yada kullandığı pek çok programlar var. uydu takibi , mixway, anten hesabı v.s Bu tür programlar bu paylaşım yerine upload edilerek diğer amatör arkadaşlarında kullanımına sunulabilir. Hatta çektiğimiz resimlerin yüklendiği bir aktivite kısmıda olabilir.

Bu yazmış olduğum iki konuda tüm amatör arkadaşların değerli görüşlerini bekliyorum.

73's de Levent POSTOĞLU, TB2NJL
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Herkese 73's. Bitiniz bol olsun.
39'52'26 Kuzey, 032'39'99 Doğu,
KM69HU99XA,  Ankara / TURKIYE

web: www.postoglu.com
mail: levent@postoglu.com
 tlf:  0 532 542 43 94

Çevrimdışı TA2E

Ynt: Bilal beyin dikkatine..
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2009, 16:41:05 »
Haklısınız,Saha çlışmaları ve özellikle cihaz proğramları,onların rib şemaları ,servis manuel leri vd.bütün bizi ilgilendiren konular.Link verebilenler vs vs. paylaşımın artması yeni kuşak arkadaşları bizlerden daha da ileri götürecektir.
mesela ben radius gp1200 el cihazının proğramını bir türlü bulamadım.Hurdadan buldum evde yatıyor.Yaesu FTH-7008 onunda ribini tam öğrenemedim oda da bana bakıp duruyor.73
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA8A

Ynt: Bilal beyin dikkatine..
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2009, 20:59:44 »
Levent Bey,

Öncelikle iki isteğinizin de gayet makul ve mantıklı olduğunu belirteyim. İsteklerinizi tersten cevaplayayım:

2- Dosya paylaşımını bu sitede teknik olarak yapabiliriz. Fakat korsan program, telif hakkı v.b. gibi konuları maalesef kontrol edemem. Bu durumda da hem dosyayı bırakan arkadaş, hem de ben kanunlar karşısında zor duruma düşerim. Zaten ihtiyacınız olan dosyayı sorduğunuzda sağolsunlar arkadaşlarım sizlere bir şekilde yardımcı oluyorlar.

1- Anı isminde bir köşe açabiliriz. Ama bu konuyu daha önce hiç denemediğimden sonu nereye varır bilmiyorum. O anıda ben vardım, sen yoktun, sen yanlış biliyorsun, Bilal vardı, Levent yoktu gibi tartışmalardan korkuyorum. Bu sitenin Forum olmadığını, yani bir tartışma sitesi olmadığını zaman zaman hatırlatmak zorunda kalıyorum. Bilemiyorum. Fakat gelin bu tür anılarınızı "Haberiniz var mı?" bölümünde yazmaya başlayalım. Sayısı artarsa ve bir kaza belaa çıkmaz ise hemen yeni bölüm açayım.

Görüşmek üzere

73

Bilal Ekmekci, TA8A