Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Seskartı ile APRS?

<< < (2/4) > >>

TA8A:
Bir yerlerde TXDELAY gibi bir ayar var ise bunu artırmayı bir deneyin. 73 Bilal Ekmekci, TA8A

TA2M:
TXDELAY konusunda , AGWPE'de port oluşturulduğunda default değer olarak 20ms değeri atanıyor. Bu değerle sorunsuz iletişim kuruluyor. Ancak yinede Bilal abinin önerisi doğrultusunda bu değeri , 30-40ms gibi değerlere değiştirip sonucu deneyebilirsiniz.

TA1AVI:
tekrar merhabalar,
pc ses çıkış ayarlarını echolink test servisinde ayarlıyorum, çıkan ses tonunuda dinledim sorun yok gibi, Bilal Beyin önerdiği txdelay ile oynadım, ayrıca interface i icom da kullandığım için vx-1r e krokodillerle bağlamıştım ama, onlarıda değiştirdim. uhf kare tip konnektor ve bakır kablo ile 50cm lik bir anten yaptım pencerenin önüne koydum, bunları yapınca dinleme kalitem arttı ama yine beni duyan digi olmadı.

tacallbook tan baktım aynı mevkide hem uhf hemde vhf repeater var, ikisinide açamıyorum, demeki antenim yetersiz geliyor, çatıya iyi bi anten yapmak lazım :) sizide uğraştırdım, ilk denemem gereken buydu heralde.
yardımlarınız için çpk teşekkürler.

TA2AEC:
Aynı sorun bende de var. Daha evvel sorunsuz kullandığım digiye aynı telsiz ve antenle bir türlü data aktaramıyorum. Tek fark bilgisayarda oldu. Daha önce onboard olmayan bir seskartına sahip bilgisayarda çalışmıştım. Yine de sorunun ses kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Daha önce kullandığım ses kartının aynısını haftasonu takıp deneyeceğim. Gelişmeleri buradan bildiririm. Umarım sorunu çözeriz. Zira rf üzerinden çalışmak daha çok haz veriyor.

TA2M:
Merhaba Erdem ,

Daha önce ulaştığın digi'nin (Muhtemelen YM2IMT yada YM2BOL) havada dinlediği trafik yeni kurulan digiler ve kullanıcılar vasıtasıyla (YM2ESK - YM3BUR) oldukça arttı. Bu nedenle yüksek seviyelerdeki yüksek güçlü ve antenleri birbirini gören digilerin trafiği arasına girmekte sorun yaşıyor olabilirsin. Bunun tek çözüm yolu olarak kazançlı bir anten ve birazcık güç gerekiyor gibi görünüyor. Yada yoğun kullanıcı olan şehirlerde şehir merkezine 1 adet RELAY aktarıcı kurmak bir başka çözüm yolu olabilir.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git