Gönderen Konu: HURDALIKTAN TEMİN EDİLEN CİHAZLARA RUHSATNAME ALMA HAK.  (Okunma sayısı 370 defa)

Çevrimdışı TA6FC

ARKADAŞLAR HURDALIKLARDAN TEMİN EDİLEN CİHAZLARA RUHSATNAME ALAN VAR MI?İZLENECEK YOL NEDİR?

Çevrimdışı TA2UL

Ynt: HURDALIKTAN TEMİN EDİLEN CİHAZLARA RUHSATNAME ALMA HAK.
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2007, 11:59:38 »
1.Şahıslara ait hurda dükkanlarından alınan cihazlara ruhsat vermiyorlar diye biliyorum. TK'na sormak lazım.
2.MKEK hurdalığından cihaz almak için;
İlk önce bağlı olduğunuz Telekomünikasyon Kurumu Bölge Müdürlüğünden bir resmi yazı alıyorsunuz. Bu yazıyla hurdalığa gidiyorsunuz. Hurdalıktan cihazı yada cihazları beğeniyorsunuz. Bir kenara ayırıyorsunuz. Daha sonra bu cihazların seri numaralarıyla tekrar TK'na başvuruyorsunuz. Sonra cihazları ayarlatıp TK'na götürüyorsunuz.Onlar kontrol ediyorlar amatör kullanıma uygun hale gelmiş ise prototip ruhsatı veriyorlar ve kullanmaya başlıyorsunuz cihazları....gibi.

Kolay gözüküyor ama aldanmayın.Ben çok istekli olmamama rağmen kardeşimin ısrarını kıramadım beraber gittik. Yazıyı aldık TK'dan, hurdalığa gittiğimizde hüsrana uğradık.Cihazların seri numaralarını falan sökmeye kalktılar. Hatırlamak istemediğim şeyler oldu.

Ruhsatlı cihaz kullanmak istiyorsanız amatör arkadaşlarda uygun fiyatlara ruhsatlı ikinci el cihazlar oluyor zaman zaman. Hurdalıkla hiç uğraşmayın derim.
Saygılarımla.
TA2UL-İlkay DEMİRHAN