Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
www.dxscape.com da TA-TC istasyon sayıları
TA1HZ:
Değerli arkadaşlar,
bahsi geçen sitede DATA BASE SEARCH kısmını tıklayıp ardından gelen sayfada TA1, TA2,vd işaretleri tek tek yazıp GO SEARCH yaptığımızda en son 200 istasyon bilgisine ulaşabiliyoruz.
TA1 : AN, ZK, DX, HZ, CQ, CM, D, EE, E, ED, KB
TA2 : MW/7, D, RC/0, ZAF, UD, IJ, IK/6, FQ/M, OK1TN
TA3 : D, GO, DL1OO/P, DF3MC, YE, EL, AX
TA4 : A, SP5OXJ, D, OE6TLF/P, CS, CW, OK1MU, ZT, DL2SWU, ED
TA5 : BO, DL5EO
TA6 : E
TA7 : KA, AO, OM, IJ, KO, CA, A, TA, MPB
TA8 : -
TA9: I/P
TA0 : U, WA2KBZ, GI, W
TC : 3EC, 1YLH, 1CM, 4X
Benim sayabildiğim 59 istasyon ( 3 yerli yabancı- 9 yabancı geçici) 6 istasyon 3 operatörün ( 3EC=3GO+3YE ve TC1YLH/TC4X 1HZ çalışması ) 3 tanede K klüp istasyonu.
Zamanında TK'ya tüm lisanslı amatörlerin sayılarını ve çağrı işaretlerini sormuştum. "En kısa sürede web sayfalarına yerleştireceklerini" söylemişlerdi. Rivayete göre 6000 ( altı bin- six thousand-sechts tausand) kadar ehliyetname sahibi var. Hadi bunların 1/4 ü A sınıfı desk 1000-1500 kişi. 50 TRAC Şb + 15 kadar diğer dernek. Merak ediyorum nerede bu amatörler????
İsmimi Tevfikous Aydınus Kazancıoglusauros Extinctus olarak değiştirmeyi düşünüyorum.
Contestlerin sonuçlarına bakınca yine aynı 3-4 kişiyi görmek hem sevindiriyor, hem üzüyor. Seviniyorum en azından bizim klasik eleman havada diye. Üzülüyorum TA çağrı işaretini duyan Thanks for the multiplier/new one. diyince.
73ler hepinize.
TA1HZ
TA1AVI:
Güzel bir web sitesi teşekkürler, çalışma yapan TB istasyonlarıda varmış. tacallbook.org istatistik sayfasına göre 4647 tane TA istasyonu kayıtlı, 800 tane TB, 13 tane TC, 8 tane YM. Bu web sitesinin de 939 tane üyesi var, site 1. yaşına bu ay basıyor, yani bu üyelerin henüz konuya ilgili olması lazım.
TA1AVI:
HF deki TA istasyonlarının durumunu şu söz özetliyor :)
"En zor şey, karanlık bir odada bir kara kedi bulmaktır, özellikle
odada kedi yoksa..."
Konfüçyüs
TA1HZ:
Veli Bey,
Konfüçyüs alıntınıza hayran kaldım, durum bundan daha güzel açıklanamaz herhalde.
TB istasyonlardan özür. 1CGX, 1OB, 3CIL/QRP, 7CVX, 2MTK,3AL, 7MPB GÖRÜLENLER. Son 200 spot görüntülendiği için muhtemelen başka bazı istasyonları daha önce spot edildiklerinden göremeyebiliriz ama yine de alıntı doğru!!
Çalışan TB arkadaşlar alınmasın ama QRP olanlar hariç diğer çalışmaların yönetmeliğe uygun şekilde bir TA operatörü ile birlikte yapıldığını varsaymak istiyorum.
73ler.
TA1HZ
TA7OM:
Ben bu istatisliğe farklı bakıyorum. Dünyada herşeyde olduğu gibi Amatör Telsizcilikte de ne kadar geride olduğumuzu bu yukarıda yazılanlardan açıkça anlıyoruz. 8000 civarında Amatör Telsizcinin olduğu sanılmaktadır. Bugün gelişmiş ülkelerin Milyonları aşan sayıları karşısında 100 binleri aşması gereken sayımızın niçin buralarda kaldığını kendimize sormamız gerekmiyormu?, bu 8000 olarak geçen rakamda hadi ben iyimser davranayım 500 civarında aktif TA veya TB istasyonu vardır ya geri kalanlar nerede?, geçenlerde daha önceleri 80m de duymuştum ama 20m de TB1??? istasyonu DX yaparken inanın duygulandım sevgili kardeşim öylebir pileup olmuştuki anlatamam, işte bu! dedim nerde o TA istasyonları ??? işte onları kimse bilmiyor. Ben o arkadaşımı alkışlıyorum A sınıfı arkadaşlarımın yapamadığını yapıyo diye. Bir diğer konu da ülkemizde net frekansı olarak tanımlanmış 7.092 Mhz frekansında dinmede iken iki TA istasyonu birbirleri ile konuşuyo bu arada yabancı bir istasyon ısrarla bu arkadaşlara konuşmak DX yapmak için çağırıyo ve bu arkadaşlar bu çağrıdan rahatsız oluyolar. Kendi kendime yazık dedim. Konuşulan konu da nasılsın iyimisin hava nasıl.:)..
TB7MPB Mustafa GÜNEŞ (Oğlum) 2008 yılı VHF QSO sayısı 1133 VHF(qrz Lookups: 2741), TB7CVX Bulent ERCELEP (Arkadaşım) 2008 QSO sayısı 812 VHF-HF(qrz Lookups: 3033) ben bunlardan sadece ibret alınması gerektiğini belge alıpta nerede olduğunu bilmeyen Çağrı İaşiareti İşgalcilerinin de utanması gerektiğini düşünüyorum. Saygılar sunarım 73s
TA7OM, Hüdaverdi GÜNEŞ
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git