Bugün yaşadığım komik ve acemi bir anımı paylaşmak istiyorum, siz de gülersiniz. 😄
Çağrı işaretimi alalı daha bir hafta oldu olmadı. Baofeng UV-82 telsizime CHIRP üzerinden yakınımda bulunan röleleri isim isim yükledim. Sonra kanal moduna geçip rölelerde gezinmeye, bir yandan da çekimleri test etmeye başladım.
İstanbul'dayım. Yakın röle belki işim olur ulaşırım diye Sakarya Serdivan rölesini de kaydetmişim. Kanal modunda olduğum için frekansları göremiyorum. A kısmında Tekstilkent'in frekansı yazıyor, B kısmında ise Serdivan yazıyor.
Bir baktım Serdivan'dan kuyruk sesi aldım.
"Allah Allah" dedim. 😄
İstanbul Küçükçekmece'den, üstelik anten takılı olmadan Serdivan'a ulaşıyorum diye hem sevindim hem de şaşırdım. "Bu nasıl mümkün olabilir?" diye düşünmeye başladım.
Neyse, röleye anons çektim. Bir baktım dönüşler geliyor. QTH'lerini söylüyorlar; Küçükçekmece, Bayrampaşa, Kartal vs.
Ben daha da şaşırdım. "Bu adamlar niye Serdivan'dan çıkış yapıyor acaba?" diye kendi kendime düşünüyorum. 😂
Sonra dedim herhalde PTT ayarında bir sıkıntı var. "Bu Serdivan kanalı değil, B'ye basınca A'daki Tekstilkent rölesine gönderim yapıyor galiba" diye düşündüm.
Bu sefer telsizde suç aramaya başladım. Ayarlara bakıyorum, TDR'ye bakıyorum, A-B ayarlarına bakıyorum. Hatta "Acaba A ile B'nin yeri mi karıştı?" diye düşünmeye başladım. 😂
Sonra CHIRP'i tekrar açtım. Röle bilgilerini Telsizcilik sitesindeki röle listesinden almıştım. Bir baktım...
Tekstilkent ile Serdivan'ın frekansı aynı!
Meğer yaklaşık iki saattir telsizde ve ayarlarda boşuna suç arıyormuşum. 😂
Ben de Serdivan'a bastığımı zannediyorum, ama iki röle de aynı frekansta olduğu için Tekstilkent'ten gelen dönüşleri duyuyormuşum. serdivanın üstündeki tx yanması da şok ediyor beni tabi
Neyse, çağrı işaretini alalı daha bir hafta olmadan bana da güzel bir ilk amatör telsizcilik acemilik anısı çıktı. 😄