Gönderen Konu: TC3ASTRO - AstroFest 2026 Manisa Kula Jeopark Astronomi Festivali TC3EC  (Okunma sayısı 141 defa)

Çevrimdışı TA3NHM

Merhaba,

Kula'nın eşsiz sönmüş volkan manzarasından tüm dünyaya sesimizi, sinyalimizi gönderdik.

17/18/19 Temmuz tarihlerinde AstroDer tarafından Manisa Kula Jeopark'ta düzenlenen AstroFest 2026'da TC3EC tarafından alınan festivale özel TC3ASTRO özel çağrı işaretini 25 farklı ülkede 100'den fazla istasyona duyurduk. 3 gün boyunca bilim, teknoloji konuştuk, katılımcılara dilimizin döndüğünce amatör telsizciliği anlatmaya çalıştık, geçiş saatlerinde ISS'i kovaladık.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ve pek çok katılımcının da yardımları ile UNESCO Küresel Jeoparkı'nda, Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan bir noktada 3 gün boyunca pek çok etkinlik ile keyifli zaman geçirdik.

Çevrimdışı TA7H

Merhaba,

tebrik ederim. Burası aynı zamanda POTA Parks On The Air Türkiye'de TR-0393 referans numarasına sahiptir.

https://pota.app/#/park/TR-0393  POTA'da yapılabilirmiş.

73.

Çevrimdışı TA3NHM

Teşekkürler. Evet, biliyorum. Hatta benim de listemde :) POTA aktivasyonu yapamadık malesef. Bizim, etkinlikte TC3ASTRO ile havaya çıkmamız aslında temsili bir durumdu. Kendi adıma da yeni ve büyük bir tecrübe oldu benim için, çünkü ben de hafta başında yeni yükseltmiştim belgemi. Alanda daha çok astronomi ile ilgilenen genç, yaş almış, çocuk, herkese amatör telsizciliğin ne olduğunu, neler yaptığımızı, nasıl haberleşme yaptığımızı dilimizin döndüğünce anlatarak göstermek istedik. POTA ve WWFF'dan da bahsettik, hatta pek çok kişinin ilgisini de çekti bu durum. Özellikle o heyecanı yaşamaları için geçiş saatlerinde ISS'i dinlettirdik. Bir kişinin bile merakını cezbedebildiysek aslında kendimizi şanslı sayıyoruz. Bizim için en büyük kazanç bu aslında. Manisa'dan selamlar.

Etkinlik sonrası resmimiz de hatıra olarak burada kalsın müsadenizle.

« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2026, 12:28:19 Gönderen: TA3NHM »