Güzel bir konuya değinmişsiniz Bilal amca.
Aslında qrp nin yanlış anlaşılmasından kaynaklanan durumlar bunlar. Son zamanlarda qrp telsiz maddi olanaksızlıkların olduğu durumlarda tercih edilen en ucuz telsiz edinmekten kaynaklanıyor. Haliyle antenide en ucuz anten olsun diye tercih edilmiş oluyor. Bundan dolayı 5 watt gibi bir gücün yarıya yakını anten sisteminde transmisyon hattı ve kazançsız, kısa trap bir antende (yokluk dediğiniz) kaybolup gidiyor.
QRP nin asıl amacı kendi telsizini yaparak lehimleme tekniğinden ölçme ve ölçü aletlerini kullanmaya, yeri geldiğinde kendi ölçüm cihazını kendin yapmaya, filitre yapıp tasararlamaktan (lpf.bpf, kristal filitreler) çıkış empedansı, kristal eşleştirmelerine, mixerlerin yapılarını ve türlerini ıf dönüşümlerini, buna bağlı dönüşüm kazancı kayıplarına kadar yapıları öğrenerek telsiz alıcı sistemlerinin temelini oluşturan süperheterodin ve sdr teknolojilerini öğrenmek ve anlamaktır. Bunun sonucunda kendi ürettiğin yada daha ilerisi tasarlayıp yaptığın bir telsiz ile havaya çıkıp qso yapmanın verdiği hazı alabilmek bir başkadır.
''Life is too short for QRP'' hayat qrp düşük güç için çok kısa sözü; ssb, cw ve dijital modlarda dxcc kovalayan kişiler için haklı olarak tamam ama, ayda yılda bir havaya çıkıp log kaydı bile tutmayanlar için geçerli olmamalı. QRP telsizi YAPMAK kendini rf ve elektronik alanında geliştirmek için hatta düşük sinyalin etkisine bağlı olarak günün hangi saatlerinde hangi bandların aktif olduğundan, iyonosfer tabakaların yapısı, skip zone ve muf, güneş döngüsü gibi propakasyon (yayılım) takibinide öğretir.