Gönderen Konu: 1970 TRAC QSL Bürosu Vinyet Pulları  (Okunma sayısı 107 defa)

Çevrimdışı TA7H

1970 TRAC QSL Bürosu Vinyet Pulları
« : 05 Nisan 2026, 12:43:05 »
Merhaba,

Yıllar önce Dokufunk arşivlerini kurcalarken “QSL Pulları” bölümüne denk gelmiştim. Burada zarf ve QSL kartların üzerine yapıştırılan büro vinyet pullarından oluşan güzel bir koleksiyon var. Türkiye’den 1970’li ve 1990’lı yıllarda kullanılan pulların da arşivde yer aldığını görmek dikkatimi çekmişti.

1971 yılında TA2SS tarafından gönderilen QSL zarfı üzerindeki pulu koleksiyonda görünce biraz araştırma yapmıştım ama o dönemle ilgili doğru düzgün bir kaynak veya görsel bulamamıştım. Yıllar sonra 4 Nisan 2026'da(dün) TA2DG Muzaffer ağabeyimizi ziyaret ettim ve bu pulları sakladığını görmek büyük bir sürpriz oldu. Ömrümüz yettiği sürece en güzel şekilde tarafımca saklanmaya devam edecektir. TA2DG Muzaffer ağabeyime çok teşekkür ediyorum.

55 yıl öncesinden bugüne kadar korunmuş olması çok kıymetli. Hem bizim açımızdan hem de ülkemizin amatör telsizcilik tarihi açısından önemli olan bu eserin görsellerini sizlerle de paylaşmak istedim.

İlgili sayfa:
https://dokufunk.org/virtual_museum/stamps/index.php?CID=445

Sevgilerimle,
73!
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2026, 12:47:05 Gönderen: TA7H »

Çevrimdışı TA2BS

Ynt: 1970 TRAC QSL Bürosu Vinyet Pulları
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2026, 15:50:17 »
Merhaba Furkan, güzel bir paylaşım  yapmışsın, tebrik ederim.

Ben bu arşivi biliyorum, bilmeyen amatörler de sayende öğrenmiş oldu.
90'lı yıllarda Galata kulesinin (kule dibi) ordaki Büyük hendek caddesindeki  TRAC İstanbul şubesine hemen hemen her hafta sonu giderdim. Bu QSL pullarını da o zamanlar bayağı çok miktarda cemiyetten almıştım. Çoğunu kullandım. Bu pulların bir kısmı halen elimde mevcut.

Not: Ayrıca Karaköy postahanesinden satın aldığım IRC kuponlarının da bir kaç adedi hala elimde duruyor.

73