Gönderen Konu: QMX+ QRP açılmıyor.  (Okunma sayısı 1394 defa)

Çevrimdışı TA3SCT

QMX+ QRP açılmıyor.
« : 01 Şubat 2026, 17:34:29 »
QMX+ QRP cihazını montajlı olarak satın aldım. 2 hafta problemsiz kullandım. Birkaç gün önce cihazı yerinden oynatınca ekranı karardı. Açma-kapama düğmesine basınca hoparlörden tıklama sesi geliyor ama açılmıyor, ekran ışığı yanmıyor. Cihaz kendini korumaya almış olabilir mi? teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA1DR

Ynt: QMX+ QRP açılmıyor.
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2026, 09:56:54 »
yerinden oynattıysanız akla power kabloları veya lcd ekran baglantıları oynamış olabilir.
önce power kablolarını kotrol edin birde power voltajını az veya fazla geliyorsa korumaya almış olabilir.
halen çalışmadıysa içine müdehale etmeden Hans ile görüşün derim...

Çevrimiçi TA2KX

« Yanıtla #2 : Dün, 18:57:38 »
Merhaba sorunu halledebildiniz mi acaba? Bende montajli kutulu bir sekilde qmx+ cihaz aldim, lcd ekran takili kaliyordu ve ptt tetiklemesi olmuyordu. Sonra bir sekilde ptt olayini cozdum, lcd icinde reset attim, sonrasinda cihaz cikis yapmamaya basladi. Hans' bir soruma cevap verdikten sonra artik geri donmez oldu. Bugun artik cihazın ust kapagini acmaya karar verdim ve gordum ki, cihazi daha acar acmaz rx modundayken bs107 mosfetlerin aşırı ısındığını gordum. Hans cevap vermedigine gore baska bir profesyonel destek almam gerekiyor

Çevrimdışı TA3LRT

« Yanıtla #3 : Dün, 19:58:21 »
qrplabs ın ingilizce soru cevap platformu var, oraya yazmayı deneyin sorununuzu.
çıkış katındaki bs170 den basettiğinizi düşünüyorum.  Piyasada bulunan ve ucuz bir malzeme. Direk dördünü de değiştirip deneyin.
Besleme voltajına dikkat ediyorsunuz değil mi? Ptt sorununu neyde ve nasıl çözdünüz? Ekranın takılı kalması, cihazin sürekli göndermede kalmasından kaynaklanmış olabilir.

Çevrimiçi TA2KX

« Yanıtla #4 : Dün, 20:07:16 »
Bahsettiginiz foruma konu açtım ama makul bir cevap alamadim. Hans donus yapmazsa bs107 leri degistirecegim ama umarim sorun smd malzemelerde degildir.

Çevrimdışı TA3LRT

« Yanıtla #5 : Dün, 20:31:26 »
Ben pcbye vidalanan bacaklı bs170 lerden bahsediyorum. Sizin bahsettiğiniz smd bs107 lerin pcbdeki malzeme kodu nedir? Q ile baslayan.

Çevrimiçi TA2KX

« Yanıtla #6 : Dün, 20:44:47 »
Evet ayni mosfetten bahsediyoruz.benim demek istedigim onun cevresinde ki elemanlar.diyor,direnc ve varsa entegre

Çevrimdışı TA7H

« Yanıtla #7 : Dün, 23:06:44 »
Merhaba,

QRPlabs Türkiye 200 kişilik whatsapp grubumuz var. Burada Hans enişte de grupta ve destek oluyor. Bende uzun zamandır cihazlarını kullanıyorum, kendi hatam sonucu zarar verdiğim cihazları bile ücretsiz onardı. Bu konuda Hans eniştenin hakkını yememek lazım.

Telefon numaralarınızı bana özelden iletirseniz gruba ekleyeyim.
İyi çalışmalar.

Çevrimiçi TA2KX

« Yanıtla #8 : Bugün, 11:40:54 »
Merhaba, kimseye haksızlık etmek istemem ozellikle Hans beye. İki gun sonra bana donus yapti sagolsun. Bs170 degistirmemi onerdi. Bugun onlari degistirecegim, duruma gore kendisini haberdar edecegim. Boyle bir WhatsApp grubundan Hams bey bahsetmedi, mail uzerinden irtibat sagliyoruz. Ayrica boyle bir grup olmasına cok sevindim, size ozelde numaramı yaziyorum. Teşekkürler