Gönderen Konu: Yerli İmalat Iambic Maniple  (Okunma sayısı 36 defa)

Çevrimdışı TA7H

Yerli İmalat Iambic Maniple
« : Dün, 20:15:49 »
Merhaba,

Geçtiğimiz hafta TA2TEO Teoman Bey’i ziyaret ettim ve bana ayırdığı yerli üretim bir manipleyi teslim aldım. Bir haftadır aktif olarak kullanıyorum. Oldukça memnun kaldım ve bu güzel deneyimi sizlerle de paylaşmak istedim.

Nasıl Ortaya Çıktı?
TA2FE Emin Bora Bey, CW eğitimi konusunda uzun süredir online dersler veriyor. Daha önce düzenlediği 5 sezon CW kursunda klasik yöntemle önce dinleme, en son gönderme şeklinde ilerlemişti. Bu yıl ise 6. sezon CW kursunu farklı bir yöntemle başlattı. ABD’de bazı CW kurslarında kullanılan, öğrencilerin doğrudan maniple ile çalıştığı yöntem denenmeye karar verildi. Bu yöntemin öğrenmeyi kolaylaştırdığı gözlemlenmişti.
Ancak yaklaşık 30 kursiyerden yalnızca 5’inde maniple vardı. Piyasada manipleyi bulmak zor ve fiyatlar yüksekti. Bu nedenle yerli imalat bir maniple üretme fikri doğdu. Olabildiğince ucuz ve hızlı üretilebilecek bir maniple üzerinde yoğunlaşıldı.

Üretim Süreci
TC2E ekibi, 3 gece boyunca fikir alışverişinde bulunarak, bazı manipleleri parçalayarak analizler yaptı. TA2TEO Teoman Bey tasarımı çizdi. CNC’de kesimler yapıldı, zımparalandı ve gerekli diğer parçalar tedarik edildi. Sonuçta hem işlevsel hem de estetik açıdan başarılı bir maniple ortaya çıktı. Toplamda 50 adet üretildi. Ben de 25 seri numaralı manipleye sahip oldum.

Maniplenin tasarımına özel önem verilmeye çalışıldı. Paddle kısmına mors alfabesiyle “TC2E” işlendi. Üst kısmındaki kuru kafa detayı kişiselleştirilebiliyor. Altına eklenen renkli bir poşetle görsel olarak zenginleştirilebiliyor. Ben siyahı tercih ettim. 3 gece gibi kısa sürede fikirden ürüne dönüşen bir çalışma olduğu için elbette bazı eksikler olabilir; ancak genel olarak oldukça başarılı bir iş çıkmış.
Kullanırken çektiğim bir video : https://www.youtube.com/shorts/LKBujH_Jfr0?si=zasXTHRUwF56yN6g

Manipleyi teslim aldıktan sonra birçok radyo amatörü bana ulaşıp nasıl temin edebileceklerini sordu. Konuyu TA2TEO Teoman Bey ile görüştüm. Talep eden radyo amatörü sayısı 20 kişiye ulaşırsa, gerekli malzemeler tedarik edilerek yeni üretim yapılabileceğini belirtti. Bu projede emeği geçen başta TA2TEO Teoman Bey, TA2AI Yakup Bey, TA2FE Emin Bey olmak üzere, tüm TC2E ekibini tebrik ve teşekkür ediyorum.

Fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum,
Sevgilerimle,
73!
« Son Düzenleme: Dün, 20:17:44 Gönderen: TA7H »

Çevrimdışı TA2UCT

Ynt: Yerli İmalat Iambic Maniple
« Yanıtla #1 : Dün, 22:40:57 »
Böyle güzel bir projeyi görmek ve deneyimlerini bizimle paylaştığın için çok teşekkürler. TA2TEO Teoman Bey ve TC2E ekibinin el emeğiyle ortaya koyduğu bu maniple, hem yerli üretim olması hem de uygun maliyetiyle gerçekten takdiri hak ediyor.

Piyasada fiyatlar malum, hele CW öğrenmek isteyen birisi için başlangıçta ekipman bulmak ayrı bir dert. Bu maniple, ulaşılabilir bir alternatif sunmasıyla gerçekten önemli bir boşluğu doldurmuş. Sadece birkaç gecede fikirden ürüne geçilmesi, ekipteki heyecanı ve amatör ruhtan gelen üretme isteğini çok güzel yansıtıyor.

Senin paylaştığın video da ayrı keyifliydi. Manipleyi kullanırken duyduğun memnuniyet ekran başından bile geçiyor insana. Yeni başlayanlar ya da CW’ye meraklı olanlar için gerçekten harika bir çözüm olmuş. Sahip olmak da ayrı bir heyecan katmıştır eminim :)

20 kişi olunca yeni üretim yapılacak olması da çok güzel düşünülmüş. Bu işlerin sürdürülebilir olması önemli. İlgi duyan herkesin TA2TEO ya da TC2E ekibiyle irtibata geçmesi yeterli.

TA2TEO, TA4SO, TA2FE ve emeği geçen herkese yürekten teşekkürler. CW'yi sevdirecek böyle yerli ve samimi projelere gerçekten ihtiyacımız var.

73, TA2AI