Bolu'da Neler Oluyor....
Bolu'dan geçerken takip ettiğim rolede yapılan bir konuşma dikkatimi çekti. Anladığım yeni kurulmuş bir role. Çok uzak illerden de arkadaşlar konuşabiliyorlar.
Bahsettiğim an rolede konuşan Bolu istasyonu arkadaş çok ilginç bir tavır içerisindeydi. Karşı tarafa
'' Bölgemizde buraya nekadar katkım oldu deme kabiliyetini göstermeyen ama role kuruluncada mikrofonu elinden bırakmayan tipler var" diyordu. İlgimi çekti ve dinlemeye devam ettim. "1 ay mühletleri var ya para verirler ya da ancak kendilerine çağrı gelirse cevap verebilirler, yoksa rolede konuşma hakları yok!"
Benim bildiğim bu hobiyle ilgilenen kişiler ellerinden gelen katkıları yaparlar çalışırlar bunu anlarım. Ancak Amatör Telsizcilik Belgesi sahibi olan kişiler yasal çerçeveler içerisinde istedikleri frekansta haberleşebilirler. Hiç bir amatörün başka bir amatöre bu şekilde bir yaptırımda bulunma hakkı yoktur. Kişi çalışmalara katılır ya da katılmaz bu kendi insisayitifindedir. Şimdi benim anlayamadığım nokta bu tip sözleri sarfederek bir çok bölgenin dinlediği bir frekans üzerinden Radyo Amatörlüğünü, kişileri ve bulunduğu yeri basit duruma düşürmenin nasıl bir açıklaması olduğu. Açıkcası ben bu konuşmaları dinlerken kendi adıma rahatsız oldum. İnsanları zorlayarak , ticari bir role çalıştırıyormuş edasıyla kendini amatör olarak tanımlayan birisinin bunu üstüne basa basa konuşması esefle karşılanacak birşeydir. Bu mantıkla insanları örselemek yapılan bir role çalışmasının başarısını gölgede bırakmıyormu?
deltawhiskey3