Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***
İki tane 1:1 balun
TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,
Aşağıda iki adet 1:1 balun bulunmaktadır. İkisi de 1:1 olsa da bir farkları var. Acaba farkları nedir?
73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA1JA:
Merhaba,
Koaksiyel kablo ile yapılanlar daha çok "ortak mod bastırma" (CMC)
tek veya çift tel ile sarılanlar "empedans uygunlaştırma" için daha uygun diye düşünüyorum.
Sizin yorumunuzu da merak ediyorum.
73
TA8A:
Murat bey, ipucu olsun diye iki tane de 4:1 balun resmi ekliyorum.
TA1JA:
Bilal Bey,
Yok, bu bende bir ışık yakmadı :)
ilki 1:1 sarımlı 2 trafodan oluşuyor, girişleri paralel bağlandığında 4:1 balun oluyor.
2.resim, 4:1 voltaj balun
ancak bunu kullanmak için peşine 1:1 CMC bağlamak gerekiyor. Ona da hibrit balun diyorlar nedense.
73
TA8AT:
Bilal amca selamlar. 15 yılı aşkın bir süre önce bir gurup bal un saran amatör toplulukla tanışmıştım. W2FMI (SK) nın kaynaklarını okuyup tartışırken orada konusu geçmişti. Yüksek frekanslarda swr nin tutması için kaç mm tel kullanıldıysa iki telin arasınada o kalınlıkta misina ile beraber sararak daha iyi empedans eşleşmesi ve yalıtım sağlıyor.
Daha sonra dx engineering in rahmetli Jerry Sevick in bal un larını geliştirip comet marka ile piyasaya sürdüğü tasarımlarında gördüm buna birde yüksek voltaj dengeleyici kapasitör ekleyerek band genişliğinini artırarak düzgün bir swr elde etmişler.
Bu tür çalışmalarınızdan elde ettiğiniz tecrübelerinizi dinlemekten zevk duyarım.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git