Gönderen Konu: QRP Labs  (Okunma sayısı 492 defa)

Çevrimdışı TA1CD

QRP Labs
« : 07 Haziran 2025, 15:30:19 »
Merhaba,
Öncelikle bayramınızı kutlarım. 
Emin olmamakla birlikte Qrp labs 'ın  sahibinin Türkiye olduğunu duymuştum. Web sayfasını incelerken satış yaptığı cihazları Türkiyeden gönderildiğini okudum.  Bu firma ile alışveriş yapan varmı? Buradan alışveriş ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. "Firma ile iletişim kur" önerisi haricinde yardımlarınızı bekliyorum.

Selamlar,
Recep Tezkol

Çevrimiçi TA4SO

Ynt: QRP Labs
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2025, 07:21:19 »
Recep Bey merhaba, iyi bayramlar

Evet duyduklarınız doğru QRP Labs firmasının sahibi G0UPL Hans Muğla / Dalyan'da yaşıyor. Eşi de Türk. Bu nedenle Hans enişte denmesine de artık alışmış :) Kendisi ile arada görüşüyoruz ve sitesinden alışveriş yapan bir çok amatör arkadaşımız var.

Daha ötesi Hans biz TA amatörlerine %30'a varan oranda indirim yapıyor ve normalde özellikle QRP kitlerde uzun bir bekleme süresi olmasına rağmen bizlere genelde bir kaç gün içerisinde PTT ile gönderim yapıyor.

Bunun için kendisine hans.summers@gmail.com e-posta adresi üzerinden ulaşıp kendinizi tanıttıktan sonra ürünlerinden almak istediğinizi ve TA amatörlerine yapılan indirimden yararlanmak istiyorum yazarsanız alışveriş sitesinde çağrı işaretinize özel bir indirim kodu tanımlıyor. Yalnız kendisine İngilizce yazmanız gerekiyor.

Ben QMX+ QRP, PA ve toroid vs malzemeler aldım en son.   Umarım bu bilgiler işinize yarar 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA7H

« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2025, 17:28:26 »
Selamlar Recep Bey,

İyi bayramlar. G0UPL Hans enişte ile 2020 yılında pul koleksiyonu sebebiyle tanışmıştık. Özel bir pulu benim için Amerika'da bulup, bana ulaştırılmasını sağlamıştı. QRP'ye olan merakım ile birlikte birçok cihazını aldım. Özellikle all band ve all mode olan QMX+ modelini tavsiye ederim.

Şadan hocamızın dediği gibi, bekleme süresi olmaksızın montajlayıp kargoları gönderiyor. Cihazları, Gümrük vergisi ödemeden alıyoruz ve TA amatörlerine yapılan indirim sayesinde de çok cazip hale getiriyor. Yurt dışında 1-2 ay montaj süresi bekliyorlar. 73!

Çevrimdışı TA1CD

« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2025, 07:59:15 »

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ederim. 
Selamlar, recep

Çevrimdışı TA1CD

« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2025, 10:26:00 »
Merhaba,
Şadan Bey ve Furkan Bey 'in açıklamaları doğrultusunda Hans Summers'a mail yazdım. maili yazmamda yardımcı olan ChatGPT 'ye de ayrıca teşekkür ederim :)  Enişte 10 dakika içinde mailime cevap verdi. Gerekli indirimleri, yüklü kargo ücreti yerine ödemeli ptt kargo ve ödemeyi TL ile yapabilmem için gerekli açıklamaları yaptı. Umarım bu mesaj dizisi bu konuda bilgi ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olur. Tekrar yardımları için arkadaşlara teşekkür ederim.  Ayrıca bizlere bu ortamı sağlayan Bilal Bey'e teşekkür etmemek olmaz.
Selamlar.
Recep Tezkol

Çevrimdışı TA1CX

« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2025, 16:25:52 »
Selamlar Recep Bey,

İyi bayramlar. G0UPL Hans enişte ile 2020 yılında pul koleksiyonu sebebiyle tanışmıştık. Özel bir pulu benim için Amerika'da bulup, bana ulaştırılmasını sağlamıştı. QRP'ye olan merakım ile birlikte birçok cihazını aldım. Özellikle all band ve all mode olan QMX+ modelini tavsiye ederim.

Şadan hocamızın dediği gibi, bekleme süresi olmaksızın montajlayıp kargoları gönderiyor. Cihazları, Gümrük vergisi ödemeden alıyoruz ve TA amatörlerine yapılan indirim sayesinde de çok cazip hale getiriyor. Yurt dışında 1-2 ay montaj süresi bekliyorlar. 73!

Furkan Kardeşim bu QMX+ modelini çok merak ediyorum. Önceden bir tane usdx toplamıştım il çıktığında 3 band olarak. LPF leri kendi yaptığım bir röle board uyla sök tak yapmadan bandlar arası geçiş yapıyordum. Son zamanlarda bu QMX + yı arazide kullanmak amaçlı almayı düşünüyorum bir Go Box yapıp. Ne dersin?

Çevrimiçi TA4SO

« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2025, 21:55:04 »
Recep Bey rica ederim, faydamız oldu ise ne mutlu.

Sonra okuyanlar için de not düşelim. Hans gerçek manada bize eniştelik yapan ve Türk amatörlere yardımcı olan birisi, takdir ediyorum. Kendisiyle bağlantı kurmaktan çekinmeyin.

Ahmet Bey siz Furkan'a sormuşsunuz ama QMX+ sahibi olarak ben de yazayım. Icom 756 Pro III, Icom IC-7300 ve Yaesu FT-950 cihazlarım var. Dinleme yönünden QMX+'ın bunlardan hiç bir eksiği yok.

FT8 çalışmak için içerisinde ses kartı var tek bir USB kablo ile PCye bağlayıp çalışmaya başlayabiliyorsunuz. CW özellikleri ve filtresi çok iyi. SSB yazılımı yeni çıktı ama ben daha denemedim.

QMX SDR tabanlı hazırlanmış bir cihaz ve bu teknolojinin nimetlerinden oldukça yararlanmış Hans. Eğer edinmeyi düşünüyorsanız Furkan bana assembled yani montajlanmış kit olarak almamı önermişti ben de kesinlikle bunu tavsiye ediyorum. Orijinal kasa ve GPS modülünü de almanızı tavsiye ederim.

Sözü geçmişken sevgili TA8A Bilal Amcaya de bir selam ve teşekkür bizden olsun. Bu forumdan çok şey öğrendik. Zamanla başka sosyal haberleşme platformları yaygınlaştı ama ben her gün en az bir kere açar bakarım buraya yeni mesaj var mı diye. merak ettiğim bir konu için de hala eski büyüklerimizin mesajlarını ararım. Geçen sevgili Furkan'la da konuştuk, elimizden geldiğince biz burada paylaşım yapmaya devam edeceğiz. Tabii o genç olduğundan benden daha aktif :)

Selam ve saygılar 73...

http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #7 : 10 Haziran 2025, 09:13:20 »
Recep Bey,

1998 yılından beri TELSİZCİLER sitesini (Eski adı BİTLİK) ve ayrıca TA3AK Ömer beyle birlikte TA Callbook sitesini devam ettirmeye çalışıyorum. Teşekkürünüz için sağ olun. Sizlerin de katkısıyla bir şekilde devam ediyoruz. (Bakınız http://ta1cd.tacallbook.org )

Sağlıcakla kalınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #8 : 10 Haziran 2025, 09:40:55 »

Herkese merhaba, Tekirdağ dan selamlar,
    Efsane geri dönüyor,
   Uzun süredir(en az 10 sene) Havada duyamadığımız Arkadaşımız TA1CD Recep'in Tekrar hava çıkma hazırlıklarına başlaması beni de
   sevindirdi. Eski icraatlarından birini burada okuyabilirsiniz.
   http://www.tacallbook.org/?url=ta1cd.tacallbook.org

Ayrıca 25 yıldan daha uzun süredir, bu bilgi ve haberleşme kanalını yaşatan Sayın TA8A Bilal
   Abey'ede çok teşekkür ederim. evet eskisi kadar kalabalık olmasak ta en temiz, yararlı  ve doğru bilgi bu sitede. saygılarımla.

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA1CX

« Yanıtla #9 : 10 Haziran 2025, 13:55:50 »

Ahmet Bey siz Furkan'a sormuşsunuz ama QMX+ sahibi olarak ben de yazayım. Icom 756 Pro III, Icom IC-7300 ve Yaesu FT-950 cihazlarım var. Dinleme yönünden QMX+'ın bunlardan hiç bir eksiği yok.

FT8 çalışmak için içerisinde ses kartı var tek bir USB kablo ile PCye bağlayıp çalışmaya başlayabiliyorsunuz. CW özellikleri ve filtresi çok iyi. SSB yazılımı yeni çıktı ama ben daha denemedim.

QMX SDR tabanlı hazırlanmış bir cihaz ve bu teknolojinin nimetlerinden oldukça yararlanmış Hans. Eğer edinmeyi düşünüyorsanız Furkan bana assembled yani montajlanmış kit olarak almamı önermişti ben de kesinlikle bunu tavsiye ediyorum. Orijinal kasa ve GPS modülünü de almanızı tavsiye ederim.

Sözü geçmişken sevgili TA8A Bilal Amcaya de bir selam ve teşekkür bizden olsun. Bu forumdan çok şey öğrendik. Zamanla başka sosyal haberleşme platformları yaygınlaştı ama ben her gün en az bir kere açar bakarım buraya yeni mesaj var mı diye. merak ettiğim bir konu için de hala eski büyüklerimizin mesajlarını ararım. Geçen sevgili Furkan'la da konuştuk, elimizden geldiğince biz burada paylaşım yapmaya devam edeceğiz. Tabii o genç olduğundan benden daha aktif :)

Selam ve saygılar 73...

Şadan Hocam işim gereği sürekli arazide olan biriyim ve hemen hemen ihbar gelmedikçe veya devriye olmadıkça çok güzel bir rakımda ve şehirden uzakta olduğumdan harici bir enterferans  sıkıntımda yok. Şahsi Aracımda ICOM MK2G ve tunerim bulunmakta ancak kendi aracım ile araziye çıkmadığımdan bir GO-Box diye tabir edilen bir çanta yapıp (Çanta Hazır Bu Arada :)) gerek digital gerekse ssb QSO yaparak vakit geçirmek istiyorum. Bu yüzden QMX+ almayı düşündüm. Hem kompkat hemde all band olması avantaj. Tavsiyeniz üzerine montajlı ve gps modüllü olanı için Hans enişteye bir yazayım.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2025, 14:44:51 »
Şadan hocam,

Teşekkürünüz için sağ olun. Desteğiniz için de teşekkür ederim. Bu arada TA1ED Metin amcama da iyi dilekleri için teşekkür ederim.

Diğer platformlar belki biraz daha kolay kullanılabiliyor. Oralarda genel bilgiler de oluyor. Başka konular da konuşulabiliyor. Bu sebeple arkadaşlarımın tercihine hürmetim var.

1998 den beri 27 yıl olmuş. Server değişimi ya da kısa süreli kesintiler dışında her iki site de çalışmaya devam ediyor. TELSİZCİLER sitesinin BİTLİK adıyla yayınlanan ilk zamanlarına ait bir ekran görüntüsünü aşağıda paylaşıyorum. Daha önce Perl ile yazılmış bir altyapı kullanıyordum. Daha sonra SMF' ye geçtim. TA Callbook bağlantısını sağlayıp resimleri ekledim. Biraz daha değişiklik yaptım.

Ben bilişim konularında biraz muhafazakarım. Temel düşüncem, yenilikten çok sürdürülebilirlik konusunun önemli olduğudur. O sebeple çok fazla değişiklik yapmadım. Arkadaşlarımdan hem TELSİZCİLER sitesi, hem de TA Callbook için öneriler gelmektedir. Yeni özellikler ekleyelim, cep telefonu desteği olsun, telefonlarda daha iyi görünsün gibi önerileri sürekli almaktayım. Halihazırda sitede mevcut bir çok bilgi olduğu için ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK konusuna çok önem verdiğim için, bu öneriler beni heyecanlandırsa da olumlu cevap veremedim, veremiyorum. Bu sebeple arkadaşlarımdan özür dilerim.

Benim bir ricam olacak. Buradaki mesajlara resim eklemek boyut ve sayı sınırı sebebiyle biraz zor olabiliyor. Bunun farkındayım. Fakat başka sitelere yükleyip resim ekleyince ve o site ile olan abonelik süresi bitince resimler kayboluyor. O sebeple resimleri de mesajınızı altına yüklemeniz çok iyi olacaktır.

Örneğin rahmetli TB5X Mehmet hocam'ın mesajlarındaki resimlerinin, linklerinin çoğu boşa düştü. Hocamın emekleri kayboldu. Ben bu duruma çok üzüldüm. Ama elimden bir şey gelmedi.

Sağ üst köşedeki arama çubuğunu kullanmanızı öneririm. Arkadaşların o konu ile ilgili yazdığı bir çok mesaja ulaşabiliyorsunuz.

Şadan hocam, sizin Furkan bey ile verdiğiniz TELSİZCİLER sitesinde de paylaşma kararınız için teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalınız, 73

Bilal Ekmekci, TA8A