Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

QRP Labs

<< < (3/3)

TA8A:
Şadan hocam,

Teşekkürünüz için sağ olun. Desteğiniz için de teşekkür ederim. Bu arada TA1ED Metin amcama da iyi dilekleri için teşekkür ederim.

Diğer platformlar belki biraz daha kolay kullanılabiliyor. Oralarda genel bilgiler de oluyor. Başka konular da konuşulabiliyor. Bu sebeple arkadaşlarımın tercihine hürmetim var.

1998 den beri 27 yıl olmuş. Server değişimi ya da kısa süreli kesintiler dışında her iki site de çalışmaya devam ediyor. TELSİZCİLER sitesinin BİTLİK adıyla yayınlanan ilk zamanlarına ait bir ekran görüntüsünü aşağıda paylaşıyorum. Daha önce Perl ile yazılmış bir altyapı kullanıyordum. Daha sonra SMF' ye geçtim. TA Callbook bağlantısını sağlayıp resimleri ekledim. Biraz daha değişiklik yaptım.

Ben bilişim konularında biraz muhafazakarım. Temel düşüncem, yenilikten çok sürdürülebilirlik konusunun önemli olduğudur. O sebeple çok fazla değişiklik yapmadım. Arkadaşlarımdan hem TELSİZCİLER sitesi, hem de TA Callbook için öneriler gelmektedir. Yeni özellikler ekleyelim, cep telefonu desteği olsun, telefonlarda daha iyi görünsün gibi önerileri sürekli almaktayım. Halihazırda sitede mevcut bir çok bilgi olduğu için ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK konusuna çok önem verdiğim için, bu öneriler beni heyecanlandırsa da olumlu cevap veremedim, veremiyorum. Bu sebeple arkadaşlarımdan özür dilerim.

Benim bir ricam olacak. Buradaki mesajlara resim eklemek boyut ve sayı sınırı sebebiyle biraz zor olabiliyor. Bunun farkındayım. Fakat başka sitelere yükleyip resim ekleyince ve o site ile olan abonelik süresi bitince resimler kayboluyor. O sebeple resimleri de mesajınızı altına yüklemeniz çok iyi olacaktır.

Örneğin rahmetli TB5X Mehmet hocam'ın mesajlarındaki resimlerinin, linklerinin çoğu boşa düştü. Hocamın emekleri kayboldu. Ben bu duruma çok üzüldüm. Ama elimden bir şey gelmedi.

Sağ üst köşedeki arama çubuğunu kullanmanızı öneririm. Arkadaşların o konu ile ilgili yazdığı bir çok mesaja ulaşabiliyorsunuz.

Şadan hocam, sizin Furkan bey ile verdiğiniz TELSİZCİLER sitesinde de paylaşma kararınız için teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalınız, 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git