Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

invertör konusunda bilgili olanlardan...

(1/1)

TB2NDY:
Selamlar,
Aracımda sürekli olarak bağlı kalacak gerektiğinde kamp, acil durum, afet zamanlarında kullanabileceğim, gerektiğinde bilgisayar gibi elektronik cihazlar (şarj aletleri, bilgisayar, telsiz vb,) gerektiğinde matkap, mikrodalga fırın, elektrikli su ısıtıcısı v.b ekipmanlar kullanabileceğim bir invertör almak istiyorum (3 KW civarında)
Modifiye sinüs bir cihaz  mı? yoksa tam sinüs bir cihaz mı? almalıyım. Aralarında hatırı sayılır fiyat farkları var, beni bu konuda bilgilendirirseniz çok makbule geçecek.
Konu sadece üretilen AC deki sinüse yakın kare dalgadan mı? ibaret. yoksa şu sınıf almaçlar çalışır şunlar çalışmaz gibi mi?
Şimdiden teşekkür ederim.

TB2NDY/3
Elgin SAYINALP
73s

TA3HEB:
Engin bey merhaba.

Aracınızda 12V 90 Ah akü olduğunu varsayıyorum. 3KW = 3000 watt güç alabilmek için aküden
3000/12 = 250 Amper akım çekmemiz gerekir. (ısı vs kayıpları hariç)
Eğer acacınızda motor aküsü harici başka akü yok ise 90 Ah verebilen aküden 3KW intertör beslemek bana göre mümkün değil.

TB2NDY:
Emre  bey,

Aracım binek araç değil UNİMOG yeterli hatta fazla akü kapasitem var.

ELGİN SAYINALP
TB2NDY

TA1CX:
Aracınızın UNİMOG ve Beslemenin 24 Volt olduğunu düşünürsek. Tam Sinüs bir İnverter Almanızı tavsiye ederim. Modifiye sinüs denilen invertörler kare dalga üreterek çalışıyor. Isıtıcı, fırın vb yüklerde sıkıntı çıkarmaz ancak. Elektrik süpürgesi TV gibi yüklerde biraz sıkıntılı. Tam sinüs inverter olarak biz kurumda elekrik olmayan kule ve kamera sistemlerinde VİCTRON ENERGY marka inverterler ve Mppt Şarj regülatörlerini kullanıyoruz. Gayet stabiller. Akü olarakta jel akü veya revaçta olan LiFePO4  batarya grupları tavsiyemdir.Kesinlikle araca marş bastığınız starter akü kullanmayınız.

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git