Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
MFJ 941 E kullanımı
TA2CR:
Merhaba
mfj 941e anten tunerin kullanımını kolay bir şekilde anlatımı olan bir video yada bir döküman varmıdır bana biraz karışık geldi belki çok kolaydır ama uğraştım olmadı yardım edebilecek siz değerli amatörlerden rica ederiz
TA3EN:
Cem Bey merhabalar,
Kullanım videoları var ama İngilizce. İnşallah diliniz yeterli gelir. Ya da bilen bir arkadaşınızdan yardım alacaksınız.
TA2CR:
hüseyin bey teşekkür ederim
TA2NC:
Tum manual tunerların kullanımı aynıdır aşağı yukarı.
transmitter ve anten kapasitorlerini 0 a getirin.. selektörü a'dan başlayarak çevirin ve her değiştirdiğinizde kısa bir tx yapıp geri döneni kontrol edin bazı harflerde geri dönenin daha düşük olduğunu göreceksiniz. En düşük olduğu yerde baştaki ve sondaki kapasitörlerin ayarlarıyla oynayarak en düşük duruma getirin.
Hepsi bu.
Biraz deneme yanılma ama, sabit istasyonunuzdaki birkaç anten için kullanıyorsanız , bir kere ayarlayınca hangi harf hangi kapasitor degeri not edersiniz, bir sonraki anten kullanımında hızla o ayarlara geri getirirsiniz.
TA4SO:
Cem bey merhaba, ben MFJnin daha eski benzeri bir model manuel tunerini kullanıyorum. Onun tune etme şekli şöyle:
Önce telsizinizi istediğiniz bant ve frekansa alıyorsunuz.
Sonra Inductor komutatörünü çevirerek telsizden max gürültü duyduğunuz yerde bırakıyorsunuz bu sırada Transmitter ve Antenna düğmelerinin ayarları tam ortada yukarı doğru olmalı.
Inductor konumunu bulduktan sonra telsizinizden gönderme yaparak (SSB'de ıslık yada CW veya FT8 ile düşük güçlerde gönderme yaparak) önce Antenna sonra Transmitter düğmelerini sağa sola çevirerek SWR'nin minimum olduğu yeri buluyoruz.
Benim ayar şeklim böyle umarım size de yardımı olur.
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git